Penészt hogyan tudom végleg elpusztítíani az ágynemű tartómból? Kitakarítottam, de a cuccok, amik benne voltak, büdösek. (tudásbázis)
Súrolj ki mindent, az öblítő vízbe tegyél ecetet, ez is fertőtlenít.
Az ágyneműtartóba tegyél sót,egy vászonzsákba. Ez magába szívja a nedvességet. Időnként meg kell szárítani a sót.
Az ágy alá is lehet dugni egy tányérral. Sokat kell szellőztetni.
A penésztől asztmás is lehetsz.
Nekünk ez van és azt hiszem innen rendeltük. Az, hogy akciós kamu, mert mindenhol 50 ezer és mi nem akciósan vettük 50 ezerért, szóval nem kell bedőlni, hogy 62 ezerről van leakciózva.
Az áráról annyit, mint már írtam ezt egyszer kell megvenni. Én pedig tavaly télen kb 100 ezer forint értékben dobtam ki dolgokat: szőnyeget, takarót, cipőket, ruhákat. Úgy érzem ezzel az egyszeri 50 ezerrel lényegesen jobban jártunk, mint hogy minden évben 100 ezer forintot ki kelljen adni új dolgokra. Szóval aki megteheti annak csak azt tudom mondani, hogy VEGYE MEG!!!
Allergiás tüneteket vált ki,gyulladásba hozza a hörgőket.
Gyermekkorom óta ettől szenvedek.
Szia!
Nálunk is ugyanez a helyzet. Penészes a fal, az ágyneműtartó, a benne tárolt dolgok...
Megpróbáltam már mindent, domestossal szoktam kisikálni, utána lefújom penészölővel. De semmit nem ér! Pedig olyan is volt, hogy bekapcsoltam a ventillátort hogy száradjon... Semmi nem ér semmit.
Most ott tartunk, hogy elköltözünk, és ezt az ágyat már nem visszük magunkkal. Veszünk helyette egy egyszerű fa ágykeretet. Az legalább szellőzik.
Sziabia!
Nekünk is penészedik az északi falunk, és az ágyneműtartó is. Emiatt állunk perben a szomszéddal, nem hajlandó kivágni a fenyőit a falunk mellett...
Múlthéten kimostam mindet az ágyneműtartóból, kiszellőztettem, fertőtlenítettem, de ez csak ideiglenes megoldás, sajnos...
Nem kell kidobni semmit. Mosd ki amit lehet,a többit pedig sokáig szellőztesd.
Az ágynemű tartót fertőtlenítő,szagtalanító szerrel mosd át,és amikor mód van rá /pl.nem vagy otthon/,szellőztesd.
Én évente csinálom,akát kétszer-háromszor is a holmik szellőztetését a szabadban.
További ajánlott fórumok:
- Kinek a feladata a munkahelyen festés után kitakarítani?
- Mosógép! Hogyan lehetne szépen kitakarítani a felültöltős mosógép tartályát?
- Mielőtt jön a takarítónő, mindig kitakarítunk. Nagyjából....
- Ülőgarnitúrát szeretnék kitakarítani, de nincs tisztítógépem....ötleteket szeretnék))
- Kerti medence végleges kitakarítása!
- Hogyan lehet a zuhanytálcát kitakarítani?