Mosógép! Hogyan lehetne szépen kitakarítani a felültöltős mosógép tartályát? (tudásbázis)
Tapasztalataom.
A mosószer adagoló belsejét, tehátr aszíntelen műanyagbóül készült részt 1 éjszakára beáztattam domestos-os, ecetes forró vízbe.
Hát vmit javult, d enem siokat.Ezt követően ndítottam egy 90fokos, 1 l-ecetes mosást.Hát vmivel jobb, mondjuk az öblítős rész kivételével okés.Lehet még egy 90fokos ecetes mosás segítene rajta..
Na és ha minden mosás után szétszedném, kicsapatnám a zuhannyal, de kinek van erre ideje, energiája..
Nekem a kacskaringós, fogkefével is megközelíthetetlen részekkel van próoblémám..
De lehet a 90fokos, ecetes mosást kipróbálom én is...
Egyik módszerem: kb 3l ecettel egy 90 fokos programot végigmosni ruha nélkül.Az ecetet a tartályokba és a dobba is öntöm.Penész és vízkő ellen nagyon jó.
A másik :egy lavor jó tömény domestosos vízbe áztatom éjszakára a levehető tartályt, és másnap egy üvegmosó kefével, vagy ami belefér kitisztogatom, és rázogatom-elég macerás hozzáférni.
Szívesen.
Nagyon értek a mosógépek tisztításához és tisztán tartásához, mert 7 albiban éltem az utolsó 3 és fél év alatt - most már végre a saját lakásban élek.
Mindig más mosógépem volt, ja, és szinte kivétel nélkül mindig extra koszos és penészes gépek voltak, de rájöttem a kitisztítás és tisztán tartás módjára.
Fehérítőt lehet a Tesco-ban is venni, egyáltalán nem drága, az van ráírva, hogy Bleach.
Ha a mosógép gumis részei is feketednek, akkor oda is önts fehérítőt, hagyd állni 1-2 óráig, majd fogkefével dörzsizd át mindenhol és olyan lesz, mint újkorában.
A makacs részekre pedig hígítatlanul tedd a fehérítőt és úgy kefézd meg.
Amúgy ha jól kitakarítod, akkor utána hasznos tanács a további tisztán tartásához, hogy minden második mosás után önts a mosópor és az öblító adagolóba vízforralóval forralt vizet, majd persze engedd le a mosógépből a vizet.
1-2 hetente szedd le ezt az egész műanyagot, amiben az adagolók vannak és áztasd be forró fehérítős vízbe, így utána nem lesz megint olyan szutykos és penészes.
4-6 hetente a mosógépet is át kell mosni fehérítős mosóporral 60-90 fokon ruhák nélkül (én még egy kis extra folyadék fehérítőt is teszek hozzá), így a mosógép belül is tökéletesen tiszta, szagmentes lesz, a kimosott ruháink se lesznek így mocsár szagúak.
A tartály leszerelhető, tedd be egy lavór fehérítős vízbe, hagyd benne ázni, majd gumikesztyűs kézzel és valami kefével (kisebb zugokhoz fogkefével) jól ki tudod takarítani.
A fehérítő meg fogja ölni a bacikat és penészgombákat, azok a feketék meg rózsaszínek mind-mind penész..
Ja, persze használj minél melegebb vizet, lehetőleg forrót a beáztatáshoz, meg valamivel súlyozd le, mert különben csak libegni fog az a könnyű műanyag.
További ajánlott fórumok:
- Elöltöltős vagy felültöltős mosógép?
- 120 ezer forintból ti melyiket választanátok? Egy AEG felültöltős mosógép vagy Candy elöltőltős mosó-szárítógép?
- Melyik a jobb, ha a mosógép elől vagy felültöltős?
- Mi a véleményed a Whirlpool felültöltős mosógépekről?
- Milyen márkájú felültöltős mosógépet ajánlanátok?
- Whilpool AA Class55 felültöltös mosógép:Tudja valaki, hogyan kell kitakarítani a mosószer tartályát?