Miért nem érzik jól magukat a menyek és a vejek párjuk családjának körében? (beszélgetés)
ez egy örök kérdés az biztos.én mint a mostani mint az elöző kapcsolatban jol érzem/éreztem magam.de azt hozzá kell tenni ideig oráig.ezt ugy értem az elöző anyos jelölttel sajnos együtt is kelett laknom és minden be bele szolt és befolyásolta a volt páromat.a mostani kapcsolatomat már probálom más hogy alakítani,szeretem a szüleit de csak úgy hogy hetente 2-3 szor találkozom velük.igaz akkor segitek nekik és probálok mindent meg tenni értük.
Azért mert az ember fél a megítéléstől, méregetnek, vizsgálgatnak, akár vizsgáztatnak is. Önéletrajzot kell osztogatnod, ki vagy, mivel foglalkozol, miért azzal foglalkozol, összehasonlítanak az előző menyekkel :) ááááááá pfujj
Ez tök jó, hogy megérted a helyzetet és nem sértődéssel reagálsz!
Nálunk ott kezdődtek a gondok, bár tudom kezelni a helyzetet, amikor anyósom akarta berendezni a konyhánkat. Szerintem érthető okokból nem díjaztam az ötletét, de nagyon sokára tudta a férjem megértetni vele, miért jobb, ha mi döntjük el, mit szeretnénk. Pedig ő csak jót akart...:)
Lányomtól én is kb ennyi km - re lakok. Jó anyós leszek, nem fogom őket háborgatni, tanácsokat osztogatni. Szeretik ott őt, én is szeretem a vőmet.
Anyósjelölt valamiért nagyon nem kedvel, apósjelöltékkel és a többi rokonnal viszont nincs gond, kedvelem őket és ők is engem.
Barátom is kedveli a családomat, de néha kicsit "soknak" érzi őket, amit megértek, más közegben nőttünk fel. Az ő családja sokkal konszolidáltabb, mi zajosak vagyunk hozzájuk képest.
Egész jól elvagyunk...200 km távolságból.:) Ha nem okoskodna annyit, semmi baj nem lenne. A sógornőmnek (a saját lányának) ugyanez a véleménye.
Az a legjobb, amikor a kresz szabályokhoz szól hozzá és jogsija sincs.:)
Morris, Macika, látom nálatok is csak anyós a feketebárány...
én jól érzem magam velük, de ha valaki nem, annak biztos meg van az oka.
volt anyosommal ugy ahogy elfogadtuk egymast, aposomat viszont kedveltem. anyos semmit soha nem segitett, apos viszont annal inkabb, pl. lakas felujitasaban
9,5 éve vagyunk együtt a férjemmel, akkor még a barátom volt. Kezdetben nagyon is jól éreztem magam, de anyósom egyre inkább irányítani akart, amióta pedig megszülettek a lányaim, még jobban. Mintha én nem értenék a gyerekneveléshez...
Kicsit visszafogottabb lettem. A család többi tagjával, a rokonsággal szuper a kapcsolat.
Rengeteg oka lehet. Az egyik idegennek érezzük magunkat, több év után is. Elvesszük az anyuci/apuci imádott gyerekét...
Én is jól érzem magam velük. Jobban, mint a sajátommal :)
én anyósommal nem jövök ki, nem érzem jól magam vele mert nagyon negatív személyiség, viszont sógornőmmel jól kijövök, van közös témánk, segítőkész.
Hát nekem megvan az okom rá elhiheted.De nincs kedvem már felsosorlni miért mert hosszú lenne nagyon a lista.
passzpiros...én jól érzem magam, nincs velük se velem semmi gond, (igaz nem olyan érzelgősek, inkább merevek, de bírom őket)
Miért nem érzik jól magukat a menyek és a vejek párjuk családjának körében?
További ajánlott fórumok: