Miért mondják azt, hogy egy kislány csak akkor "kislány", ha hosszú a haja? (beszélgetés)
Szerintem is, ha tetszik így a kislányodnak, akkor kár is foglalkozni a többiekkel.
Egyébként valóban, nem minden gyermekhaj alkalmas arra, hogy hosszúra növesszék,sokan csak vágynak a dús kis hajkoronára.
De ha a kislány szeretné és alkalmas is rá a haja, akkor anyukaként minden fáradságot megér!
Nyáron fel lehet kötni, százféle frizura készíthető belőle, s egyébként is a nagy melegben alig jönnek ki a medencéből:-)
Biztos, hogy helyesek a kislányok hosszú hajjal,de szerintem röviddel is éppen olyan bájosak.
Arról nem is beszélve, hogy egy kisgyereknek a rövid haját sokkal könnyebb kezelni.
Ja, és vannak olyan lányok, akik nem is akarnak hosszú hajat.
Ez, hogy a lány, akkor lányos, ha hosszú a haja - szerintem éppen olyan hülyeség, mint, hogy a lányokat rózsaszínbe, a fiúkat meg kékbe öltöztetik.
Kedves Fórumindító! Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy ki, mit mond. Ha a kislányod jól érzi így magát, akkor ne hagyd, hogy mások megrögzött szokásai befolyásoljanak.
A gyerekek kedvességét, báját, szépségét nem a hajuk hossza befolyásolja.
Egyértelmű.
De ha valaki nem hinné, nézze meg a lányaimat. Mindig egyszerre voltak fodrásznál és az egyiknek olyan sűrű és vastag, hogy majd' letörte a csuklóm, amikor fontam. A másiknak jóval vékonyabb szálú, de még így is sokkal szebb, mint az enyém, akinek egész kislánykorában csont rövidre volt nyírva....
Nekem tetszik, ha egy kislánynak hosszú, egy kisfiúnak meg rövid haja van. A lányomnak biztos nem vágatom majd le a haját, hacsak nem lesz nagyon silány, amiből nem szép a hosszú. Az, hogy egészségtelen meg elvonja a vitamint... Rég röhögtem már ekkorát! Nagy az Isten állatkertje... Ilyet kitalálni!
De ha valakinek jobban tetszik a rövid, vagy a kislánynak kényelmesebb, akkor legyen rövid.
Igen, én is megnövesztettem és most is hosszú, bár derékig nem nő meg.
Gyerekoromban mindig irigyeltem azokat a kislányokat, akinek minden reggel az anyukája befonta a haját, vagy mindig valahogy más frizurát csinált neki és a tanító néni folyton őt dícsérte....:-(
Közel tíz évig fontam munka előtt a lányaimnak, de ha vissza akarnák növeszteni, bármikor megengedném nekik.
De ha a kislány egyszer hazaállít,hogy hosszú hajat akar,akkor sem fogod engedni neki?
Mert ezek a csöppségek igazi kis egyéniségek már,való igaz,hogy kényelmes a rövid haj,praktikus nem kell fésülgetni gumizni,nyáron nem meleg,de ha a kislánynak tretszik minek elvenni az örömét...
Én szintén:-)
Az én lányaim 9 és 10 évesek. Derékik, sőt, olykor fenékig érő hajuk volt egészen mostanáig.
Most táborba készülnek, ezért úgy alakítottam, hogy ők akrják levágatni a hajukat, hogy majd egyedül is boldoguljanak vele.
Boldogok az új frizurájukkal.
Egyiknek bőven vállig ér, másik kicsit hosszabra hagyatta, de nagylányos fazont vágatott.
Rövidre sosem vágatnám, mert nekem az volt egész kislány koromban és volt, hogy sapkában ültem az órán, mert annyira szégyelltem...
Szép kislány lehet bármely lányka rövidebb frizuval is.
Ilyenkor még valamelyik gyereknek olyan szilszál haja van,hogy abból úgysem lenne szép egy hosszú...
További ajánlott fórumok:
- Mit mondjak 4 éves kislányomnak, ha úgy néz ki, válunk?
- Férfiak ha kimondják, hogy szeretlek, többnyire hazudják, vagy ha már mondják, akkor igaz?
- 6 éves kislány hajára lehet tenni elseve balzsamot?Ti mit használtok, hogy kezelhetöbb legyen a hosszu haj?
- Lassan 6 hónapos kislányomnak 1 hete kezdett hullani a haja. Dús, 8, 5 cm hosszú. Az összes kihullhat?
- Mennyi idős koráig mostad a haját (hosszú hajú) a kislányodnak, és hány éves koráig szárítottad? Ergo hány éves koruk körül önállósodnak?
- Ki milyen sampont ajánl? Kislányom szép hosszú haját szeretném jól gondozni. Kinek mi a tapasztalata?