Miért mérnek a kereskedők mindig többet, mint amennyit a vevő kér? (beszélgetés)
Ma 15 dekát kértem, mert 20 dkg -t akartam venni.
Nem szoktam szeletelve kérni.
A kiscsaj 27 dkg-t mért ( de azért nem szóltam, mert el akarják zavarni, olyan gyenge munkaerő és a szülei ügyfeleim , különben is jófajta szalámi -. Gondolom hogy szeletelve könnyebb azért besaccolni.
Nem szokott ilyen problémám lenni.
Ha ismerős van, akkor meg pláne nem. Egyszer fordult elő, hogy 10 dekával többet szeletelt szomszédasszonyom, de csak mert elbeszélgettük az időt. Röhögve mondtam hogy hagyja, el fog fogyni, max. másnap nem megyek megint.
Nekem pontosan szoktak merni. Csak akkor mernek tobbet ha amikor latom mennyi mondom meg hogy meg mehet ra. De olyankor meg szoktak koszonni kulon!
Szerintem embere valogatja kisboltban, nagyban meg a tulaj vagy boltvezeto hozzaallasa.
Nálunk általában pontosan mérnek, ha kicsit több, megkérdezik, hogy maradhat-e.
Egyik nap grammra fél kiló húst kaptam.:) Mondták is, hogy a következő műszak a patikában lesz:)
Olyan nagyon nem érdekli őket, de ha kérem, hogy a felesleget vegyék vissza, eléggé ki vannak akadva.
Inkább a panaszkönyvtől félnek, de ilyen súlyú dolgot ki írna be.
A másik Sp..nak az a rossz szokása, hogy az akciós cimke alá nem akciós cuccot tesznek, hanem valami hasonló drágábbat, és a vevő a pénztárnál csdálkozik, hogy 3-400 Ft-tal többe kerül, mint amire száéitott. Ez azért egy nap alatt már majdnem egy ezres.
Bár vannak tőlem sokkal vérmesebb vevők is párszáz forintért, mindenre képesek. Majd ők helyreteszik őket.
HA nem költői kérdés, fogadd meg a jó tanácsot; felvágottat szeletre kérd, a virsliféléket párra, a szalámikból meg 5 dekával kevesebbet.Én már 20 éve így szoktam.
De figyelted, a fóliás szalámiknál milyen rafkósak? Már a legtöbb 8, ill. 7,5 dkg.:(
Én naiv vagyok ha azt gondolom, hogy egyszerűen nem érdekli őket?
Nálunk a cégnél nem hiszem hogy túlzottan érdekli a csemegéseket, hogy mennyi párizsi fogy.
A fizu ugyanannyi. Jutalék nincs.
Sztem csak kivesznek kb-ra annyit, és kész.
Mert szeretné eladni az árúját minél hamarabb!
Meg régen nagyon olcsó volt az élelmiszer és nem számított az sem, ha egy fél kilóval több lett a hús esetleg!
Én, ha 10 dkg-ot kérek, és 16 dkg.-ot akar adni, levetetem vele. Szólok, hogy 10 dkg,.ot kértem
!
Nálunk sem volt minden a legjobb a boltban, 1 cm vastag szalámi, sonka...hatalmas csücsök beletéve a szeletek közé...
Mióta a férjem rendet rakott, minden ok :D
nem erről van szó, de régen azért ez nem így ment.. Aki dolgozott kereskedelemben, plne élelmiszerben az tudja mi a szitu. én is ugyanúgy nyelem a békát.. csak nehezebb átbacni.. mint pl mikor a véget betuszkolja (Spa.r) a szép szeletek közé... két szép szememmel láttam az eseményt, nem kitalált történet..
hogy csapna a bárddal a kezére a hentes... :D
További ajánlott fórumok:
- Miért gondolják a pasik azt, hogy többet érnek mint a nők?
- Te is többet sírsz mint kéne?
- Gondnok többet kap mint egy diplomás?
- Glikémiás index odafigyelés - többet segít, mint gondolnád
- Van olyan köztetek, akinek a párja egyik barátja tetszik, és egy kicsit többet érez mint kellene?
- Albérlet kiadásával többet kaszálok mint előtte állásban - mondjak fel?