Gondnok többet kap mint egy diplomás? (beszélgetés)
Tudod ha még igazad is van - mert el tudok képzelni olyan céget, ahol jobban keres a gondnok a "fehér gallérosnál" -, annyira undorító stílusban nyilvánulsz meg, hogy minimális empátiát sem érzünk irányodba.
Alaposan megjártam/járom a hadak útját én is munka területén, láttam sok csúnya és igazságtalan dolgot (ahogy szerintem az átlag emberek 90 %-a), de sosem mocskolódtam, okádtam így magamból a szennyet, mint ahogy te teszed.
Hidd el, amíg így rohadsz belülről, nehezen fogsz jobbat kapni, mert amúgy bent úgy kint.
A szakma szégyene!!!!
Remélem, olvasta a diri is a fórumot, ráismert a kedves fórumozóra, és azóta kivágta mint a macskát sz@rni! Ilyennel még csak fenyegetőzni sem szoktunk! Nem normális, azt hiszi, hogy csak őneki van esze??? A könyvelők szégyene!
Miért azzal foglalkozol, hogy más mennyit keres?
Miért vagy rosszindulatú?
Foglalkozz a sajátoddal. Kérj béremelést. Ha nem megy, válts. Ennyi!
"Kannibál törzset alkalmaz egy világcég, az afrikai leányvállalat őrző-védőinek. Tartanak tőle, hogy el-eltűnnek majd alkalmazottak, de semmi gond, mert a törzsfőnök Aghwopakitru-ra felesküdött hogy nem fognak megenni senkit legfeljebb csak a konkurenciától.
Fél évvel később eltűnik az egyik takarító. Miután a körzete piszkos marad, keresni kezdik, nem találják. Összedobolják a kannibálokat, a törzsfőnök a rendőrök szeme láttára mindenkit megesket az összes szellemre, hogy ők ilyet nem (t)esznek... Nyomozók elmennek. A törzsfőnök rákérdez:
- Ki volt az?!?
Hátulról egy ifjú kannibál halkan beszól: ő volt.
A törzsfőnök erre:
-"Vazze..."!!!, nem megmondtam, hogy a takarítókat ne bántsátok! Itt olyan jó helyünk van! Hat hónap alatt megettük a managementet, a kontrolling osztályt, a financial monitoringosokat, a strategic finance departmentet, a marketingeseket, az asset optimalisation expertise workgroupot, és a corporate customers relations officert, de a kutya se vette észre! Erre te megzabálsz egy dolgozót...!"
------------------
:)
😂 Jaj de kis buta vagy te.
Nem tudom milyen diplomád van, de ha ezt így érvként felhoztad akkor valami büfészak volt "esti-levelezőn".
Fele annyi idő alatt megcsinálja, mint te :-)
Ettől félsz, nem?
Teljesen jóHR politika. Egy jó gondnok (nem csak udvarsöpeés ám a dolga!) sókal többet ér, mint tíz láblógató, kávézgató, semmire se jó, de hangzatos nevű (back office) diplomás.
Őket sokkal könnyebb pótolni, mint egy jo gondnokot.
1. Olyan a munkaerőpiac, hogy diplomást kapnak ennyiért aki elvégzi a munkát, gondnokot nem.
2. Valakinek a valakije.
3. Jól bevált korábban, volt referenciája, és ez megtért a főnöknek 50 pluszt, mert esetleg korábban sokat szívott rossz gondnokokkal.
Sajnos, azt, hogy valaki töviről hegyire ismeri a céget és loyális, azt kevés helyen díjazzák eléggé. Úgy gondolják, ha már tűrte 10 évig, akkor nem biztos, hogy csak ripsz-ropsz fel fog állni, vagy asztalt verni. Aztán majd a felettébb tapasztal 22 éves HRs majd szerez egy magához hasonló ifjú titánt, a többiek az osztályon meg tépik a hajukat, amíg betanítják.
Ha idősebb a munkavállaló, akkor hatványozottan érvényes a helyzet, mondván ennyi idősen már úgysem kapkodnak érte a munkaerő piacon. Ez sajnos nem csak kis hazánkban dívik, hanem másutt is, sőt ha nyugdíj közeli, akár vissza is vesznek a fizujából. Ez a szép új világ, amiben élünk.
Hogy aztán ennek az elvégzett munka szempontjából mennyi haszna van, arról lehet vitázni.
Azt írtad, a diplomások egész nap kávéznak, dumálnak. Na akkor ezt a fantasztikus tevékenységet miért kellene jobban díjazni. Mellesleg most is munkaidő alatt háborogsz. A semmiért nem jár több.
Azt hiszem egyébként, hogy te csak egy gumicsontot dobtál be rágcsálni. Gondolom jól szórakozol.
További ajánlott fórumok:
- Miért gondolják a pasik azt, hogy többet érnek mint a nők?
- Te is többet sírsz mint kéne?
- Glikémiás index odafigyelés - többet segít, mint gondolnád
- Van olyan köztetek, akinek a párja egyik barátja tetszik, és egy kicsit többet érez mint kellene?
- Albérlet kiadásával többet kaszálok mint előtte állásban - mondjak fel?
- Tudja valaki, mennyi szabadság jár annak, aki diplomás bérért dolgozik 4 órában, mint közalkalmazott?