Miért megy össze sok ruha az elsõ mosás után? (tudásbázis)
én meg a múltkor úgy jártam, hogy beadtam tisztítóba a tollkabátomat, aminek a címkéjén az volt, hogy 30 fokon lehet mosni. Még akadékoskodtam is, hogy nem kéne inkább vegytisztítani, mert jó minőségű és drága kabát volt és féltettem (igaz leárazva olcsón vettem :)
Összement. Nem olyan vészesen lehet hordani, csak most már nem ér le a fenekem közepéig, ami direkt jó volt mert most jobban fázom benne..)
Persze most már nem tudok mit csinálni.
Én sok mindent mostam, amire az volt írva, nem szabad. Gyapjú szövetkabátot mosógépnem, 30 fokon. Tökélets lett, pedig elvileg nem szabad.
én kimosnám langyos vízben azt a felsőt.
Mosd 30 fokon a ruhákat, akkor nem mennek össze és a színük se fakul meg. Vannak olyan mosószerek vagy gélek, amik harminc fokon tökéletesen tisztára mosnak, sőt, az új Ari... gél, amit fölül kell megnyomni és kiad egy adagot, az 15 foktól tisztára mos!
Nekem is összementek a ruhák, 60 fokon mostam. Anyum tanácsára lejjebb vettem a hőfokot és bevált. Még a ruhák is illatosabbak és frissebbek így.
vagy rossz minőségű, vagy nagyon magas hőfokon mostad.
ez a kettő lehet.
meg az anyagot mikor szabás előtt nem avatják be!!!!
ezért megy össze az ruha - ha nem megfelelő helyen vesszük.
minőségibb helyen ilyen nem fordult még elő velem...
én ezért nem használok csak energiatakarékos progit.
csak akkor mosok nagy hőfokon ha annyira koszos hogy másképp nem megy.
miért?összemegy?
nekem soha nem ment össze egy sem
szerintem nem kell olyan forró vizbe mosni. és nem megy össze.
én energiatakarékos progit használok. eddig működött.
Hát..., elképzelem, ahogy a tekercsekben álló szövetet mossák :-)
Én úgy gondolom, hogy Pitzburg áll legközelebb az igazsághoz. Esetleg még annyival egészíteném ki, hogy gondot okozhat az is, ha a szabásra kiterített szövetet ha egy kicsit jobban megrángatják, kifeszítik, az bizony használat közben már eredményezhet "összerándulást", összemenetelt. Egy ruha életútja nagyjából: szabás, konfekcionálás, mosás, vasalás, majd irány a bolt! Ezeken a munkafáziskon meg tudják oldani, hogy akkor még ne menjen össze az anyag.
Vegytisztítható tetraklór-etilénnel (perklór-etilén) benzinnel, Valklen-nel a szokásos kezelési műveletek alkalmazásával.
ezt jelenti az a jel, fogalmam sincs a víz mit csinálhat vele, de vmi oka van, hogy ezt tették bele
nincs meg benne az kis cédula, amin a jelek vannak?
egy kis dézsaszerű áthúzva, az a nem mosható,
a vegytisztítás jelei: kör és benne vmi betű
SZiasztok!
Lenne egy kérdésem. Van egy felsőm, ami 100 % acetát, és azt hallottam, hogy azt nem lehet mosni. Egy egyszerű felsőt? Tényleg csak vegyileg lehet tisztítani?
További ajánlott fórumok:
- Mi használható a zoknik összefogására mosáskor?
- A kisafiam tegnap délután össze-vissza evett mindent és most hányt illetve megy a hasa, mit csináljak?
- Aki jövő ősszel vagy utána születik, az mikor megy majd bölcsibe?
- A kutyámnak nincs erő a lábában, ha megy, csuklik össze a lába, mitől lehet?
- A helytelen mosástól kissé összetömődött gyapjú ágyneműt hogyan lehet ismét puhává tenni?
- A pamutból készült ruha mosáskor összemegy?