A kisafiam tegnap délután össze-vissza evett mindent és most hányt illetve megy a hasa, mit csináljak? (tudásbázis)
Voltunk ma dokinál!
Smecta port,normaflort,mg b6-ot ír fel,5 napig kell ezeke szedni!
Mostmár megnyugodtam!
???
Nem volt segítőkész a hozzászólásom.
Csak arra próbáltam volna felhívni a figyelmed, hogy ne kerítsél nagyobb feneket egyszerű és magától érthetődő dolgoknak.(vagyis:mindenki aki túlette magát az szarul van)
Köszönöm a segítő hozzászólást.
Nem mindenki szeretne korházba rohanni egyből...bocsánat ha egyesek szeretik járni a korházat!Ha nem muszály nem megyek,főleg nem ha javul az állapota,szerintem itt mindenkinek aki hozzászólt van gyermeke,és ők sem lennének másképpen.30 hetes kismamaként nem szeretnék feleslegesen korhzba rohangálni ahol nagyobb a fertőzés veszély,persze ha muszály nincs más teendő,de nem mindegy hogy gyomorrontás vagy vírus!
Mit csináljál?
Jó kérdés.
Gyomorrontások jönnek, gyomorrontások mennek.. a világ meg közben nem áll meg.
Ha az én fiam kiskorában már lett volna Hoxa, akkor sem hiszem, hogy erről indítottam volna egy fórumot.
össze
A kisfiam most esett át egy iszonyatos gyomorvíruson.
A kórházban azt mondták,hogy ilyenkor úgy kell táplálni a gyereket,hogy a testsúlyának megfelelő milliliternyi italt kell adni neki ötpercenként. (lehetőleg só és cukor legyen benne.) Hatóránként kb nézni kell,hogy pisil-e. Ha igen, nincs baj.
Ha mar iszik es pisil, es nem hany, az mar jo!
Ha legalabb a viz megmarad benne, akkor hamarosan jobban lesz.
A kamillatea nagyobb mennyisegben es tomenysegben valoban szekletlazito hatasu, DE NEM hashajto!!! Mellesleg gyulladascsokkento hatasu is, megnyugtatja a haborgo gyomrot.Volt alkalmam magamon is tesztelni egy jo kis hanyos-fosos virusnal. :-)
Orulok, h jobban van a gyerkoc!
Ha iszogat es javul, lehet h nem is kell korhazba mennetek!
Milyen a pisije? iszik eleget?
ha hány továbbra is, akkor vidd kórházba, nehogy kiszáradjon
Kamillateát semmiképpen se!!! Hashajtó hatású, csak rontanál a dolgon.
A kólát hányásra gyerekorvosok is ajánlják, de nem mindenkinél hat, van, hogy pont ellenkező hatású és hánytat.
Nagyon hideg vizet itass vele apró kortyonként, először kanállal, mindig keveset. Etetni nem kell egyáltalán, először a folyadék maradjon meg benne. Nem fog kiszáradni egy nap alatt, ha picit is, de iszik. Szerintem egyébként ha ilyen durva hasmenése is van, inkább vírus lehet, nem gyomorrontás. Ja és Smecta, Normaflore és társai, ha már nem hányja ki.
Sok folyadék ( a kamilla hashajtó hatású!), ha kell kortyonként, hogy ne hányja ki mindet és nem kell ennie. Ha éhes, akkor ropi vagy üres pirítós, de ilyenkor általában nem vágyik senki az evésre - vagy ha igen, akkor már gyógyul.
Ha egy nap alatt nem múlik el a dolog, akkor irány az orvos. De egy telefont azért mindenképpen érdemes megereszteni és megkérdezni, hogy pillanatnyilag van e hasonló vírus forgalomban a környéken!
Nem lehet, hogy inkább valami vírus?:/
Próbáld ki ezt, patikában kapható, direkt ilyen állapotokra:
Szia!
Én a kólát még sose próbáltam, ami viszont ilyenre nekünk nagyon bejött: KAMILLATEA! Világos színűre főzve, langyosan, pici cukorral. (csak annyi cukorral, h egy kicsit érezhető legyen az ízén). Volt, h semmi más nem maradt meg a gyerekben, csak ez.
Enni ne adj neki semmit, amíg nem csillapodik a hányás. MA csak teáztasd, holnap diétás kaja (keksz, sóban-vízben főtt répa, krumpli, ilyesmik), holnapután meg már ehet, amit szeretne.
Hányás ellen egyébként tartok itthon Daedalonetta kúpot (receptre kapható), nagyobbacskáknak B6 vitamin is adható.
Ha nem javul, sztem hívd ki a gyerekorvost, hátha mégsem csak gyomorrontás.
Kiszáradásra akkor gyanakodj, ha már több órája nem volt vizelete, és a lehellete acetonos szagú, mint a körömlakklemosó. Akkor viszont kórház!!!!
Canada dry jobb mint a cola. Kell a szénsavas mert valamiért a sok hányás után a szénsavas cuccok teszi helyre a gyomrot, akármilyen fura. De a canada dry azért jobb mert gyömbérkivonatot tartalmaz kis mennyiségben és a gyömbér kimondottan elmulasztja a hányingert is. Utána pedig az elkövetkező napokban a rehidratáló folyadék, ahogy bowie írta.
Mikor kicsi voltam, rengeteg hányásos epizód volt és mi is próbálkoztunk colával, traubival de végül csak a canada dry volt hatásos.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- 19 hós kisfiam össze-vissza ver. Mit csináljak vele?
- A gyerek össze-vissza nyomkodta a laptopot és megfordult rajta a kép! Mit csináljak?