Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Aki jövő ősszel vagy utána születik, az mikor megy majd bölcsibe? fórum

Aki jövő ősszel vagy utána születik, az mikor megy majd bölcsibe? (beszélgetés)

15. Agines
2009. aug. 26. 16:57
Még azt sem értem, hogy ha nincs munkahely és nem veszik fel bölcsibe, oviba, akkor hogyan lehet így munkát találni és vállalni?
14. Agines
2009. aug. 26. 16:56

Hát, nem valami jó előrejelzések.

Akkor vagy nagyon kicsi korban megy bölcsibe, ha felveszik egyáltalán, vagy a fizetés megy a sziternek. Hm. Ez mitől fejlődés?

2009. aug. 26. 16:54
Egyetértek, úgyse tudják bővíteni és modernizálni 2 év alatt az összes bölcsit. Nagyon nem jól találták ezt ki...
2009. aug. 26. 16:49

ha bébiszittert fizet az ember, már majdnem mindegy, ha otthon marad 0forintért, kivéve ha százezreket keres

jó nagy szivatás ez az egész! először teremtsék meg a bölcsödei helyeket és utána rövidítsék a gyedet/gyest!

2009. aug. 26. 16:48

hát igen a kulcsszó: ha van hely,

de nem nagyon lesz. Nálunk még oviba sem tudják berakni azokat a gyerekeket akik január után töltik a hármat mert feltöltik a létszámot a szept.-dec születettekkel. Az országgyűlés úgy tervezte, hogy családi napköziket lehet majd nyitni, ott talán lesz hely, max. pénze nem lesz a szülőnek fizetni. Gratulálok nekik. Nem irigylem a mostani kismamákat. Nekem szerencsém van. Mi most kezdjük a bölcsit szeptemtemberben másfél évesen, a fiam is januári...

10. Agines
2009. aug. 26. 16:48
Mostani rendszerben az ovikkal ezt hogyan csinálják? Ha szept 1 után tölti a 3-at, akkor már nem veszik fel oviba. De, mit tesz anya magával és a kicsivel a 3. szülinaptól a következő szeptemberig?
9. Agines (válaszként erre: 4. - Mel81)
2009. aug. 26. 16:47

És, ha később megy bölcsi híján, akkor mi lesz a munkahelyünkkel?

Ha nincs hova tenni napközben, de már menni kell dolgozni, akkor fel kell mondanom és mehetek a munkanélkülibe, de ott nem kapok semmit, mert én mondtam fel?

2009. aug. 26. 16:46
Hát ez az, ha van hely, én egy olyan kis városban lakok,ahol tuti nem lesz majd szerencsém,biztos nem lesz majd hely.
2009. aug. 26. 16:46

Bocs, kicsit lemaradtam, én még a régi verzióban vagyok itthon.

De sajnos a rendszer maradni fog, azt mondják majd old meg (pl. bébiszitter pár hónapig).

2009. aug. 26. 16:45

Akkor megy a gyerek bölcsibe, mikor beadják a szülei. Feltéve ha van hely a bölcsődében.

Szerintem ez városonként változó.

2009. aug. 26. 16:45

be kell iratni szeptembertől, és utána abban az ("tan")évben bármikor viheted

akkor tuti lesz helye évközben

2009. aug. 26. 16:44

Bölcsifüggő. Ha neked is és a párodnak is van munkahelye, akkor ugye kötelessége a bölcsinek felvenni a gyereket. Ha nincs hely a bölcsiben, akkor ők hozzák a szabályokat. Nem szívatásból, hanem mert úgy tud lenni legtöbb gyerek a bölcsiben, ha mindet akkor veszik fel, amikor a nagyok távoznak (oviba).

Sajna így pont kétévesen nem tudod beíratni, vagy előbb megy, vagy később.

2009. aug. 26. 16:42
Ez egy nagyon jó kérdés, erre én is kíváncsi lennék, én is nyári/őszi gyereket tervezek... Így érdekelne engem is!!!
2009. aug. 26. 16:42
de vesznek fel évközben gyereket,ha van hely
2009. aug. 26. 16:40
Ha 2 éves korig lehet itthon maradni majd és a gyerekek mondjuk ősszel vagy télen töltik a kettőt, akkor nem lehet velük addig itthon maradni, csak a megelőző szeptemberig, mert év közben nem vesznek fel gyereket bölcsibe?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook