Aki jövő ősszel vagy utána születik, az mikor megy majd bölcsibe? (beszélgetés)
Hát, nem valami jó előrejelzések.
Akkor vagy nagyon kicsi korban megy bölcsibe, ha felveszik egyáltalán, vagy a fizetés megy a sziternek. Hm. Ez mitől fejlődés?
ha bébiszittert fizet az ember, már majdnem mindegy, ha otthon marad 0forintért, kivéve ha százezreket keres
jó nagy szivatás ez az egész! először teremtsék meg a bölcsödei helyeket és utána rövidítsék a gyedet/gyest!
hát igen a kulcsszó: ha van hely,
de nem nagyon lesz. Nálunk még oviba sem tudják berakni azokat a gyerekeket akik január után töltik a hármat mert feltöltik a létszámot a szept.-dec születettekkel. Az országgyűlés úgy tervezte, hogy családi napköziket lehet majd nyitni, ott talán lesz hely, max. pénze nem lesz a szülőnek fizetni. Gratulálok nekik. Nem irigylem a mostani kismamákat. Nekem szerencsém van. Mi most kezdjük a bölcsit szeptemtemberben másfél évesen, a fiam is januári...
És, ha később megy bölcsi híján, akkor mi lesz a munkahelyünkkel?
Ha nincs hova tenni napközben, de már menni kell dolgozni, akkor fel kell mondanom és mehetek a munkanélkülibe, de ott nem kapok semmit, mert én mondtam fel?
Bocs, kicsit lemaradtam, én még a régi verzióban vagyok itthon.
De sajnos a rendszer maradni fog, azt mondják majd old meg (pl. bébiszitter pár hónapig).
Akkor megy a gyerek bölcsibe, mikor beadják a szülei. Feltéve ha van hely a bölcsődében.
Szerintem ez városonként változó.
be kell iratni szeptembertől, és utána abban az ("tan")évben bármikor viheted
akkor tuti lesz helye évközben
Bölcsifüggő. Ha neked is és a párodnak is van munkahelye, akkor ugye kötelessége a bölcsinek felvenni a gyereket. Ha nincs hely a bölcsiben, akkor ők hozzák a szabályokat. Nem szívatásból, hanem mert úgy tud lenni legtöbb gyerek a bölcsiben, ha mindet akkor veszik fel, amikor a nagyok távoznak (oviba).
Sajna így pont kétévesen nem tudod beíratni, vagy előbb megy, vagy később.