Miért köhög a 4 éves fiam, úgy, hogy majd megfullad, holott a doki szerint tiszta a tüdeje? (tudásbázis)
Sziasztok!
Mi is sokáig szenvedtünk ettől a csúnya köhögéstől. Most úgy tűnik "rájöttünk" mi a baj. A gyerekorvosunk szerint krónikus köhögése van a kisfiamnak, ami ősztől tavaszig tart, sajnos. Cetirizin cseppeket kap ettől nem köhög.
Kezelték már asztmával is, pontosabban még mindig szedi az asztmás gyógyszert, de épp mostanában készülünk visszamenni a tüdőgyógyászhoz, és megbeszéljük vele hogyan tovább, mert szerintem ennek a köhögésnek valóban semmi köze az asztmához.
Halihóóóó!
JUdit!!!
Szia Judit!
Hogy van kincsed? Köhög még? Voltatok dokinál?
Puszi
Kata
Háááát, ha megoldható, akkor persze jobb lenne otthon tartani(ne fertőződjön még jobban rá, az orrát te többször fújatod, mint az oviban...).
Ha nem megoldható, akkor az is jobb ha délben hazaviszed...
Nem zaklattál. Remélem tudtam segíteni!
Az okot kell először megszüntetni, addig a sinecod sem tud csodát művelni.
Erősebb a coderetta, de ha nincs otthon....
Nem mondom, hogy ne vidd orvoshoz, de 2 napot még rááldoznék az orrcseppre és a melegítésre. Ma kedd van, csütörtök, pénteken még elviheted.
Természetesen, ha belázasodna, nehézlégzése lenne... akkor vidd vissza azonnal az orvoshoz!
Köszi szépen a tanácsokat. Viszont este 10-kor adtam neki sinecodot és már éjfél előtt újabb roham jött....(szóval 2 óráig sem hatott)
Általában csak a coderetta segít ilyenkor de most nincs itthon...
Akkor szted egyenlőre ne vigyem orvoshoz?
Én sem azt mondtam, hogy több hétig alkalmazza a lámpát és az orrcseppet.
Te mire gondolsz? Hova kérje a beutalót?
Jó az infralámpa is, de persze sokkal jobb a bioptron és kevesebb ideig kell használni.
Szóval lámpázás(utána 2 óráig ne menjen ki a levegőre!), gyakori szellőztetés. A lakásban ne legyen nagyon meleg(mert még jobban beduzzad az orrnyálkahártyája), éjszakára még 1-2 fokkal legyen hűvösebb. Lefekvés előtt alapos orrfújás, orrcsepp, esetleg sinecod. Amit 8-9 körül adsz be, hajnal 1-2-re kimegy a hatása, tehát nyugodtan adhatsz még egy adagot!
Jobbulást!
Szerintem kérj beutalót nekünk is ugyan ez volt.
Igaz nekünk tesztet nem csináltak mert csak két éves kortól lehet de megvizsgálták kapott gyógyszert és azóta kutya baja. Szerintem feleslegesen kísérletezni nem szabad és az orrcseppet meg a lámpát is egy hétnél tovább nem szabad alkalmazni ezt fül-orr gégész doki mondta nekem.
Jobbulást nektek!
4 éves. És leginkább fekve köhög. (amúgy is de úgy kevésbé).
Köszi
Kölcsönkérem a szomszédból a biotron lámpát.
Nekünk csak infralámpa van. (az is jó?)
Közben leesett, hogy 4 éves!:)) Bocsi!
Tudja normálisan fújni az orrát?
Ha a köptetőt már nem szedi, akkor nem attól köhög. Az éjszakai köhögés, akkor is orrváladékozásra utal. Én a helyedben lámpáznám melegíteném az arcát, homlokát, orrcseppet használnék és orrfújás, vagy orrszívást.
Mennyi idős a gyerek?
dehát egész múlt héten köptetőt kapott...Amúgy meg hiába fújjuk az orrát nem jön semmi!
Mit tegyek szted? Nem lehet, hogy sok volt a köptető egész héten át? Köszi előre is
Sziasztok!
Gyerekszakápoló a végzettségem, gyerekrendelőben dolgoztam 12 évig.
Az éjszaka fokozódó köhögés orrváladékozásra utal. Vagyis, a gyerek orrváladéka fekvéskor lecsorog a garatjára, az ingerli a köhögésre.
Ha asztmás lenne, a doki hallaná....
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Mit tegyek, hogy a párom ne érezze úgy, megfullad mellettem?
- Úgy köhög a gyerekem, majd megfullad, segítsetek tapasztalatokkal!
- Félek, hogy megfullad
- Köhög, de a dr. szerint tiszta a tüdeje. Lehetséges?
- Váradi Barbarát ismeritek? A lányom arca tiszta pattanás, és a bolti kenceficék nem segítenek. Szerintetek megéri hozzá fordulni?