Miért fizetjük a TB-t? (beszélgetés)
Muszáj,igazad van.Csak talán én túlmisztifikáltam az orvosi,nővéri munkát.Hogy az nem pusztán munka,hanem HIVATÁS,ha nehéz is.Emberek élete,egészsége függ tőlük. Persze a sok pénz,amit az OEP-től kapnak biztos egyrészt a kórházi felsővezetés zsebében landol.De az ember adja a parát is.Ezért sem jár tisztességes ellátás?!A dokik még sajnáltatják is magukat.Egyet sem láttam még alsókategóriás autóval közlekedni.Arról nem beszélve,hogy a gyógyszercégek is egy csomó pénzt nyomnak nekik.
Csak gondolkodtam...Köszönöm,hogy válaszoltál:)
Elkezdtem utánajárni a dolgoknak.De inkább abbahagyom.Mert döbbenetes ,hogy embereket gyógyító orvosok,milyen vizsgálatokat,kezeléseket képesek kiírni egy betegnek(pedig nincs is rá szükség),hogy több pénze legyen a kórháznak.A kérdésemre választ nem kaptam:(
Persze lehet,rosszul tettem fel.Ha fizetem a tb-t,miért nem jár normális ellátás?!Miért a beteg issza meg a magyar egészségügyi rendszer levét?!
Így van. Minden szavad igaz.
Épp ezért szegény hajléktalanokat a honatyák fizetéséből támogatnám inkább. És a további "nagyemberekéből".
Emellett pedig az egészségügyi ellátás MINDENKINEK lehetne ingyenes.
Sok hajléktalan nem jó kedvéből az. Vannak akik tehetnek sorsukról, de sokak nem tudnak egyszerűen tenni a helyzetük ellen.
Szerinted jobb lenne, ha hagynák meghalni őket az utcán?
Ennyi erővel valaki le is lőhetné őket.
Az egészségügy nem miattuk áll a csőd szélén hanem honatyáink miatt. Ha nekik nem lenne ilyen magas a fizetésük, akkor tán a közszolgáknak is több jutna.
Ez rendben. De számomra nem kielégítő válasz.
Hagyjuk is, ez csak elmélkedés, mondom. Úgysem létezik rá megfelelő és igazságos válasz.
ezt az állam úgy oldotta meg, hogy mindenkinek KÖTELEZŐ
:D
a törvény címe:
A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól
Talán most sokan lesznek, akik megbotránkoznak a véleményem miatt, de:
Én már rengeteget törtem azon a fejem, hogy miért van az, hogy a hajléktalanoknak ingyenes az egészségügyi ellátás, míg nekünk, dolgozó embereknek TB-t kell fizetni, sőt, ha "biztosra akarsz menni", sok esetben magánrendelésre mész.
Az ingyenes egészségügyi ellátásnak nem állampolgári alapon kéne járni?! (azaz mindenkinek)
havi 5100 ft-ot kell(ene) fizetni annak, aki sehol nem biztosított és egyébként sem jogosult (és ez a természetbeni ellátásokra vonatkozik, pénzbelire.
a tb egyik része egészségbiztosítás a másik része nyugdíjbiztosítás
Szia fogyika!
A tb jelenleg 5100ft, 2011 január 1-től.
Mennem kell,szólít a KISFŐNÖKÖM :)
Köszi a véleményeket.Jó éjt!
Nem a stílusukról beszélek.Volt egy nővér,aki keményen beszélt a betegekkel,
nem volt a legudvariasabb.De olyan pedánsan végezte a munkáját,hogy le a kalappal.
Máshol dolgozó ember is elmondhatná,hogy a fizetése nem elég a munkára.Egyszer panaszkodtam az egyik barátnőmnek én is,hogy milyen keveset keresek (ő 3-szor annyit).Mire azt válaszolta:Te választottad,mindig ezt akartad csinálni.Rosszul esett,de belegondoltam,igaza van.Aki ápoló lett,azt választotta.Sokszor láttam azt,hogy órákon át röhögcsélnek a nővérszobában,miközben volt,aki nem tudott kimenni a wc-re,s hiába csengetett.Nem azt mondom,hogy ne beszélgessenek,ne legyenek vidámak.
ha akadekoskodtal volna lehet kaptal volna elobb-utobb...
na mindegy, igazan nem ez a lenyeg, hanem hogy remelhetoleg mostmar jol vagytok.
megkerdezhetem mi volt a gond, ami miatt esetleg perelheto az orvos?
További ajánlott fórumok:
- A barátnőm egy éve nem fizet tb-t.Azóta nem is vett igénybe semmilyen ellátást.Most mégis követelik rajta az elmaradt összeget.
- Ha évek óta nincs munkám és nem fizetek TB-t, hogy kezdjem el azt újra fizetni?
- Miért kell a tb-t fizetni?
- Aki otthon van, annak mennyit kell csekken fizetnie havonta tb-t?
- Kell utólag tb-t fizetnem?
- Ha valaki nem fizet TB-t, az kiderül egy orvosi vizsgálat során?