Aki otthon van, annak mennyit kell csekken fizetnie havonta tb-t? (tudásbázis kérdés)
De csak akkor fizetik ki utána, ha igazoltan csóró. Ha esetleg a nevén van valami, máris letojják.
Mi kerek egy évig nem kaptunk semmit.
Igaz, be sem fizettünk, ellátást sem vettünk igénybe.
Nem muszáj befizetni de ha azt akarja az ember, hogy 1-1 ellátás után ne kelljen több százezret fizetnie akkor ajánlatos.
Ha nem kapsz semmi féle ellátást, akár gyest vagy munkanélkülit akkor kell Neked fizetni. Igen, itt merül fel az emberbe, hogy de miből?
Ha az egy főre eső jövedelmetek nem haladja meg azt az x összeget akkor az önkormányzat segít és kifizeti de ha meghaladja akkor sajnos Neked kellene valamiből kifizetned:(
Nekem nem fizeti az önkormányzat pedig semmi féle ellátásban nem részesülök.
Ez van, fizetem ahogy tudom.
Ilyenkor szokták mondani, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól...
Az önkormányzattól lehet kérni erre segítséget, szerintem érdeklődd meg.
Elhasználják mások. Aki beteges, értsd: állandóan kórházban van, vizsgálják, műtik, utókezelésben részesül, protézist, drága gyógyszert kap, esetleg kemoterápiát, rájuk valószínűleg több költség kerül, mint amennyit befizettek. A felosztó-kirovó rendszernek ez a lényege.
Ha piaci alapokra helyeznék, az történne, hogy a gazdagok mindent elérhetnének, a szegényebbek csak alapellátást. Sokan pedig semmit.
Sziasztok!
Szerintem tb-ét mindenkinek fizetni kell az egyik legfontosabb biztosítási forma szerintem ráadásul nem drágán (4500ft)-hó!
Ha dolgozol a fizetésedből vonják ha nem akkor külön fizethető illetve gyed,gyes-ből is vonják tehát van biztosítás!Munkanélküliek esetében amíg van munkanélküli járadék addig biztosan biztosított az egyén!Olvastam itt olyanokat hogy minek fizessek magánhoz járok!Itt ne csak erre gondoljatok sosem lehet tudni mikor ér bármelyikünket egy baleset,rosszullét,szívinfarktus váratlanul és akkor egészen biztos vagyok benne hogy nem magán orvoshoz fogtok menni hiszen ilyenkor nem választható a mentő egyből a kórházba visz!
Édesanyám került hirtelen kórházba a minap milliókba fog kerülni nem tudom miből lesz kifizetve mert nincs tb-je!Azt hiszem az önkormányzattól lehet segítséget kérni vagy részletfizetést!Az ember ilyenekre csak sajnos akkor gondol amikor már megvan a baj ne várjátok meg nem lehet tudni mit hoz a holnap!
Néhány ár a kórházi térítési díjakról!
Térítési Díjak:
1.1. Aktív ellátás
1 ágyas szoba egy ápolási nap 40.000,-Ft
2-4 ágyas szoba egy ápolási nap 30.000,-Ft
+ szobához önálló fürdı, WC egy ápolási nap 5.000,-Ft
4 ágy feletti szoba egy ápolási nap 25.000,-Ft
Intenzív egy ápolási nap 200.000,-Ft
Subintenzív egy ápolási nap 150.000.-Ft
1.2. Krónikus (ápolást, gondozást nyújtó) ellátás
egy ápolási nap 10.000,-Ft
a.) Mőtétek, illetve beavatkozások
Egyszerő mőtét/beavatkozás egy esetszám 80.000,-Ft
Közepes mőtét egy esetszám 150.000,-Ft
Speciális mőtét (jelentıs speciális
anyag, beépített eszköz stb.) egy esetszám 250.000,-Ft
+speciális anyag tételes áron
b.) Diagnosztikai vizsgálatok (függetlenül attól, hogy járó- vagy fekvıbeteg-ellátás
keretében végezték, ideértve a laboratóriumi, radiológiai, cytológiai, stb.
vizsgálatokat)
Egyszerő vizsgálat egy vizsgálat 15.000,-Ft
Közepes vizsgálat (anyag-, munkaill.
eszközigény szerint) egy vizsgálat 30.000,-Ft
Speciális vizsgálat (különleges
eszköz, anyag bonyolultsági
fok, stb.) egy vizsgálat 50.000,-Ft
2. Egyéb speciális terápiás kezelések, eljárások (fekvı- és járóbeteg-ellátásban egyaránt
felszámítható, pl. dyalizis)
Egyszerő egy kezelés, eset 10.000,-Ft
Közepes egy kezelés, eset 20.000,-Ft
Speciális egy kezelés, eset 40.000,-Ft
3. Járóbeteg-ellátás, fizikális vizsgálatok egy vizsgálat
Elsı vizsgálat 20.000,-Ft
További vizsgálatok 10.000,-Ft
Igen,akinek nincs bejelentett munkája.Akinek van a munkaadója fizeti a járulékokat.
bared: nem küldenek semmit,megkérdezik h visszamenőleg ki akarod e fizetni?Én nem akartam.Csak attól a naptól,mikor bementem az apehba.
úgy tudom arra napi pótléklistát küldenek jövőre...
régen legalábbis így volt((
További ajánlott fórumok:
- Az esküvői tanúnak kell fizetnie a papot?
- Ha valaki külföldön tartózkodik, bevonják a személyit és valami biztositást kell fizetnie?
- 2003-tól, egy minimálbérre (8 óra) bejelentett apukának, kötelezően mennyi gyerektartást kellett és kell fizetnie?
- Igaz az, ha az apa lemond a gyerekről, akkor nem kell fizetnie a gyerektartást?
- A havonta elvégzett otthoni mell önvizsgálat életet menthet
- Egyéni vállakozónak mekkora az az összeg, amit havonta be kell fizetnie akkor is, ha nincs bevétele?