A havonta elvégzett otthoni mell önvizsgálat életet menthet (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A havonta elvégzett otthoni mell önvizsgálat életet menthet
Nekem is van már benne évek óta valami csomó,de nem fáj,és azon kívül nem okoz semmi problémát...
Uh-n nézték de semmi....akkor csak van.
Szia,
mit érzel csomót?
Milyen vizsgálatra mész?
Én használom és nem az ideget teszi belém, hanem inkább biztonság érzetet ad. A készülékkel amúgy át kell világítani a melleidet egy sötét helységben. A mell-lámpa a hemoglobin jelenlétét mutatja ki. Az én melleim is miregyesek. A lámpával megtanultam hogyan néz ki a mellem érhálózata és szerkezete. A leírásban is ott van, hogy a változásokat kell keresni egyik hónapról a másikra. Tehát ha nincs változás a látványban és tapintásban az előző hónaphoz képest, akkor nincs min problémázni. Rosszindulatú elváltozásoknál az érháló sűrűsödik. Ezért az ilyen elváltozásokat jó eséllyel kimutatja a lámpa.
Nem vagyok még 45 éves, így még mammográfiára sem járhatok (mondjuk az is csak 2 évente van.. és a mellekben hónapról hónapra jelentkezhet vami). Mindenhonnan azt hallani, hogy a havi önvizsgálat ajánlott€! (Épp most volt egy eset, 41 éves nő 1 év alatt elvitte a mellrák..)
Én anyámmal együtt használom. Minden para nélkül megy az önvizsgálat. Persze eljárok nőgyógyászhoz is mert a lámpa az orvost nem helyettesíti.
Az orvosom Dr. Bánhidy is támogatja a lámpát. Ő a Sote 2. nőgyógy. klinikáján igazgatóhelyettese és akármihez ő sem adja a nevét.
Nekem volt egy csomó a jobb mellemben, nagyon sokáig nem mentem el vele orvoshoz, mert féltem hogy mit fogok hallani, aztán mikor zöld váladék ürült a mellemből megijedtem, és elmondtam a nőgyógyászomnak, aki elküldött sebészetre, kiderült, hogy jóindulatú daganatom van, és idő kérdése volt csak, hogy mikor lesz belőle rosszindulatú. Szerencsém, hogy időben észrevettem. Így is ki kellett műteni, de legalább nem a mellemet kellett levágni. Azóta is mindig vizsgálom h nincs-e benne valami elváltozás.
Tényleg nagyon fontos az önvizsgálat
Ugrás a teljes írásra: A havonta elvégzett otthoni mell önvizsgálat életet menthet
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Kinek jött be az önvizsgáltatás?
- Szoktál dícséretet kapni a fönöködtől, a jól elvégzett munka után? (szóbeli)
- A Németországban elvégzett csípőműtétet, ha van EU TB kártya, akkor mennyiben támogatja az állam?
- Munkaügyi által szervezett tanfolyamot van aki már elvégzett?
- Honnan tudhatom meg, hogy a régebben elvégzett szakápolói iskola OKJ-s képzésnek számít?