Miért ég le a keksz, pogácsa alja a sütőben? (tudásbázis)
szia
azért mert melegen süt a sütőd
csomagolj be egy tető cserepet fóliába és tedd be a sütő aljába
felfogja a túl nagy hőt, és nem fog leégni amit sütsz...
A 4. hozzászólás tökéletes:)
Így van lehetőség még egy réteg fóliát beletenni vagy kivenni, de a cserép adott vastagságú, szerencse ha pont akkora kell!
Én is alufóliát használok 4 rétegben:))
Villany a sütőm.
tetőcserepet az alját borította-persze nem fedte ahol szellőző van stb. nem tudom a tiédnek milyen az alja.
most lecserélte légkeverésere és új is de láttam benne egy csomó fóliát-gondolom ezzel az újjal is az a baj hogy éget.
a gázosakat lehet állítani-főleg ha a gázos ért a sütőhöz-mármint használta is sütésre.
a cserép az nem butaság van aki még most is ezt csinálja anyósomtól kaptam egy régi tűzhelyet csak kicsit égetett és cserepet tettünk bele
de van akinél ez nem válik be
pl az anyós új tűzhelyénél:-)
hehe kellett neki
Nekem is megég az alja, bár a közepe nem nyers.
Nem tudok úgy buktát sütni pl., vagy linzert, hogy ne égjen meg az alja.
További ajánlott fórumok:
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek.
- Van kétféle főtt étel maradék, sütöttem pogácsát, erre a...
- Rántott húst készíteni sütőben?
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Hogyan süssek elektromos sütőben?