Miért csuklik a Babám? (beszélgetés)
szia. ezt a linket én is kaptam. Manócsomagnak hívják, ruhákat tartalmaz, aprókat és nagyobbakat is, ilyen anyukáknak, akiknek nehézséget okoz ezeket beszerezni. még a kiszállításban is segítenek. Remélem ez segít.
Az én kisfiam még a mai napig csuklik naponta legalább 1x. Semmi baja. Fél évesen mondtam az orvosának, hogy napi 2x-3x csuklik. Azt kérdezte: csak? Azt mondta azért van mert nagyon tele lett a pocija. Én citromlével nem sokkolnám a gyerekem.
Ez olyan mint az orrbefogás! Ha nem nyitja ki a száját fogd be az orrát... idegbaj! Ezeket mondta nekem az anyósom amikor a gyerek megszületett. Ezek középkori módszerek, hatásosak mert szerencsétlen gyerek megijed vagy épp nem kap levegőt!
Én olyankor felveszem, nyugtatgatom, hátha büfizik. Ha nem evés után van akkor adok neki egy kis vizet vagy babateát.
Nekünk azt mondta a gyerekdoki, h nem szabad citromlevet adni.
"A csecsemőkor teljesen szokásos jelensége a csuklás. Ez inkább a szülőket zavarja, mint a babákat. Az idegrendszer éretlenségével kapcsolatos a rekeszizom fokozott ingerlékenysége alapján létrejött csuklás ami a baba nyeletésével rendszerint elmúlik. Nem feltétlenül szükséges ezt megszüntetni, csak akkor, ha emiatt a baba már sír, vagy bukik. Fél éves kor után csökkenni szokott a gyakorisága,1 éves kor után pedig már lényegesen ritkábban észlelehető."
Mennyi idős? Citromot már kaphat egyáltalán? :)
A lányom is sokat csuklott, mi is hagytuk, elmúlt. Fejletlenek még a szerveik, ennyi.
Számtalan oka lehet a csuklásnak. Fázik ( általában pelus cserénél mikor levegő éri a pociját ), rosszul vette a levegőt , de nálunk azt mondta anno a gyermekorvos hogy szívbetegség jele is lehet .
A legnagyobb gyermekem is sokszor csuklott , nálunk is a csepp citromlé volt alkalmazva ..bár "kínzás" , de eláll , mert a savanyútól egy pillanatig visszatartja a lélegzetvételt .
Sziasztok!
Egy nap 3x 4x is csuklik a Babám.Ez születése óta így megy.Ezt ki lehet nőni?Vagy mit tegyek,hogy ne csinálja?Adjatok tanácsot légyszi.
További ajánlott fórumok:
- Fut-fuss! Egyértelmű igeragozás. És a csuklik igét hogy mondjuk felszólító módban?
- Miért csuklik az ember?
- 38 hetes terhes vagyok a babam mindig csuklik, normalis ez vagy koros?
- Ha csuklik valaki, hogyan szólítod fel, hogy ne tegye? :-)
- Két éves baba naphosszat csuklik mi az oka?
- Miért csuklik annyit a 2.5 éves kisfiam?