Miért csomósodik be a habarás? (tudásbázis)
Nekem erre a célra van egy kicsi habverőm, azzal szoktam a habarást kikeverni. És bármennyire sima, mindig szűrőn át öntöm bele a kajába, és azonnal elkeverem.
Ez a rántásra is ugyanúgy érvényes.
Én erőssen forrásban lévő kajába öntöm a habarást, közben kevergetem.
Ha mégis csomós lenne, egy késhegynyi szódabikarbóna segít.
Elég kezdő vagyok a konyhában, nekem is még csak nem rég sikerült rájönnöm, h mi a gond. Én is úgy csinálom, h a főzelék levéből merek hozzá, de annyit, hogy elég folyós legyen, s akkor szépen bele tudom csorgatni a pohárból, s mellette még kevergetni is tudom olyan gyorsan, h ne legyen csomós.
Mióta így, szinte folyósra csinálom, egyszer sem lett csomós.
Koszi, akkor itt szurom el. Megprobalom legkozelebb meleg vizzel.
Koszonom :)
Szia!
Teljesen simára kevered ki?
Meleggel kevered?
Tudod, a hideget meleggel, a meleget meg hideggel mielőtt beleöntöd :) Akkor nem lesz csomós. :)
További ajánlott fórumok:
- Fejtsd ki, minek örültél ma és miért!
- Miért állt össze a habarás csomókba a meggylevesem tetején?
- Hogy kell elkészíteni a habarást, úgy, hogy ne legyen csomós (pl tökfőzelékhez)?
- A habarást lehet tejjel is csinálni?
- Miért csomósodik be a mosópor a mosógéptartóba?
- A lencselevest rántással vagy habarással kell készíteni?