A habarást lehet tejjel is csinálni? (tudásbázis)
Lehet!:)
Számomra ez kontrollálhatatlan, mert nem jártam szakács suliba.
(csak híresen jól főzök, autodidakta módon:)
Igazad van !
Én nem teszek bele lisztet, mint alább írtam nincs mit sűrítenem, mert a zaftom nem vizes és megfelelően sűrű.
Én a pörköltbe nem teszek vizet, kivéve az elején kb 1 dl-t, miután rátettem a piros paprikát.
Természetesen ez alól kivétel a köröm, vagy csülökpörkölt, pacal.
A sózott hús amúgy is levet enged, abban szépen megpuhul a hús és a végére nem marad rajta folyadék.
A sűrű hagymás zaftba keverem a tejfölt, vagy a tejszínt és tökéletes,... minden liszt nélkül.
De ahány ház, annyi szokás, ezen nem fogunk összeveszni !:)
Olyan, hogy tejfölös csirkepaprikás, nincs.
Minden csirkepaprikás tejfölös.
A csirkepaprikás és a csirkepörkölt között a legnagyobb különbség a tejfölös habarás, amibe bizony kell a liszt.
Igen, van aki nem tesz bele lisztet, de akkor egy híg lé lesz alatta a tejföl, de ha kis liszt is kerül bele, kellemesen krémes lesz az állaga :)
Ha nincs benne habarás, akkor sima csirkepörkölt
lesz az étel.
Szerintem is: később is behabarhatod.
A habarás - mint alább írtam - egy lisztes dolog.
A TEJFÖLÖS csirkepaprikásba minek liszt?
Abba csak TEJFÖL kell, feltételezve, hogy nem vízben lotyog a hús.
ha közel van a bolt és tudsz vele várni, akkor inkább menj le a gyerkőccel és utána habard be
Esetleg tejszíned nincs? Bár azzal is más íze lenne...tejjel fogalmam sincs, milyen lenne
Nem tudok gyorsan a boltba szaladni, mert a gyerkőc épp alszik...
Tejfölös csirkepaprikást készítek, és most vettem észre, h nincs itthon tejföl. :/
Tejjel lehet helyettesíteni?
Vagy inkább kapcsoljam le a tűzhelyet, és "ráér" majd később behabarni?
További ajánlott fórumok:
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Meg lehet csinálni!
- Mit lehet csinálni egy olyan anyóssal, aki úgy viselkedik, mint egy féltékeny szerető?
- Köldöksérvvel mit lehet csinálni?
- Hogyan lehet a naplónknak különféle háttereket csinálni?
- Szülés után mikorra megy le a has? Mit lehet csinálni, hogy hamarabb visszahúzódjon?