Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A habarást lehet tejjel is csinálni? fórum

A habarást lehet tejjel is csinálni? (tudásbázis)


23. 2cc786c515 (válaszként erre: 4. - 1d97508455)
2015. febr. 20. 10:04
...ráért volna. Joghurttal akár, de tejjel? Biztos finom lett, még sosem helyettesítettem be...
22. 2a69f78972 (válaszként erre: 20. - Andi6020)
2012. szept. 3. 13:31

Lehet!:)

Számomra ez kontrollálhatatlan, mert nem jártam szakács suliba.

(csak híresen jól főzök, autodidakta módon:)

21. 2a69f78972 (válaszként erre: 18. - Andi6020)
2012. szept. 3. 13:28

Igazad van !


Én nem teszek bele lisztet, mint alább írtam nincs mit sűrítenem, mert a zaftom nem vizes és megfelelően sűrű.

20. andi6020 (válaszként erre: 19. - 2a69f78972)
2012. szept. 3. 13:27
Nyilván, de attól függetlenül, hogy ki mit hogy csinál, van az eredeti recept, amit az iskolában tanítanak. :)
2012. szept. 3. 13:25

Én a pörköltbe nem teszek vizet, kivéve az elején kb 1 dl-t, miután rátettem a piros paprikát.

Természetesen ez alól kivétel a köröm, vagy csülökpörkölt, pacal.


A sózott hús amúgy is levet enged, abban szépen megpuhul a hús és a végére nem marad rajta folyadék.


A sűrű hagymás zaftba keverem a tejfölt, vagy a tejszínt és tökéletes,... minden liszt nélkül.


De ahány ház, annyi szokás, ezen nem fogunk összeveszni !:)

18. andi6020 (válaszként erre: 13. - 2a69f78972)
2012. szept. 3. 13:20

Olyan, hogy tejfölös csirkepaprikás, nincs.

Minden csirkepaprikás tejfölös.

A csirkepaprikás és a csirkepörkölt között a legnagyobb különbség a tejfölös habarás, amibe bizony kell a liszt.

2012. szept. 3. 13:18

Igen, van aki nem tesz bele lisztet, de akkor egy híg lé lesz alatta a tejföl, de ha kis liszt is kerül bele, kellemesen krémes lesz az állaga :)


Ha nincs benne habarás, akkor sima csirkepörkölt

lesz az étel.

Szerintem is: később is behabarhatod.

2012. szept. 3. 13:07
Én is így készítem! Kell bele szerintem a liszt a sűrűsége miatt is.. Finom lesz az! :)
15. 1d97508455 (válaszként erre: 13. - 2a69f78972)
2012. szept. 3. 13:03
Azt nem tudom minek a liszt, de én így tanultam és így is készítem. :))
2012. szept. 3. 13:02
Köszi a válaszokat, akkor maradok annál, h később habarom be. :)
13. 2a69f78972 (válaszként erre: 4. - 1d97508455)
2012. szept. 3. 13:01

A habarás - mint alább írtam - egy lisztes dolog.


A TEJFÖLÖS csirkepaprikásba minek liszt?


Abba csak TEJFÖL kell, feltételezve, hogy nem vízben lotyog a hús.

2012. szept. 3. 13:00
Szerintem a tejjel nem lesz olyan íze,max a színe lesz olyan.. Zárd le a kaját aztán,ha tudsz menni boltba vegyél tejfölt,majd forrald újra és akkor habard be. Szerintem..
2012. szept. 3. 13:00
vagy: mondj le a tejfölösről és maradjon sima paprikás csirke! :)
2012. szept. 3. 13:00
Ha nem azonnal eszitek, én később habarnám be :) A csirkepaprikás tejföllel az igazi, kicsit savanyúan.
2012. szept. 3. 13:00
Szerintem tejjel nem lehet, csak tejszinnel helyettesíteni. Viszont nyugodtan lezárhatod, és akár órák múlva is be lehet habarni. Csak akkor ismét fel kell forralni.
8. mkriszti81 (válaszként erre: 4. - 1d97508455)
2012. szept. 3. 12:59

ha közel van a bolt és tudsz vele várni, akkor inkább menj le a gyerkőccel és utána habard be


Esetleg tejszíned nincs? Bár azzal is más íze lenne...tejjel fogalmam sincs, milyen lenne

7. 2a69f78972 (válaszként erre: 1. - 1d97508455)
2012. szept. 3. 12:59
Én lisztet csomómentesen összekeverek vízzel, vagy tejjel, (folyékony maradjon!) ebbe keverem a tejfölt, vagy tejszínt, aztán zutty a kajába és felfőzni.
6. 52e9416b15 (válaszként erre: 4. - 1d97508455)
2012. szept. 3. 12:59
Helyetesidheted tejjel is.Én is ha nincs itthon tejföl akkor tejjel csinálom.
2012. szept. 3. 12:58
Szerintem mivel a neve is tartalmazza a tejföl szót,jobb azzal mint tejjel. A tejföl adja meg neki az ízét.. Én így gondolom :)
2012. szept. 3. 12:57

Nem tudok gyorsan a boltba szaladni, mert a gyerkőc épp alszik...

Tejfölös csirkepaprikást készítek, és most vettem észre, h nincs itthon tejföl. :/

Tejjel lehet helyettesíteni?


Vagy inkább kapcsoljam le a tűzhelyet, és "ráér" majd később behabarni?

2012. szept. 3. 12:56
?
2012. szept. 3. 12:56
?
2012. szept. 3. 12:55
Egy gyors kérdés habarással kapcsolatban!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook