Miért csökken az alvásigény, az életkor előrehaladtával? (tudásbázis)
35 évet betöltöttem,de én ezt nem érzem magamon.
Szerinted nem? Egyik nyugdíjas sem alszik soha, akiket én ismerek... Nagyanyám éjfélkor feküdt, és fél négykor már megint fent volt. És ezt minden éjjel.
Állítólag nincs ebben semmi különös,van aki igy is bírja:)Én nem vagyok orvosi eset,legalábbis a dokim szerint.Viszont parázok,mert mi van ha egyszer csak azt mondja a szervezetem,hogy elég és kimerülök....:(
most nem érzek semmit,de ki tudja késöbb mi lesz!?
Na igen, pontosan ez érdekelne, hogy például a hozzád hasonlóak, csak idősebbek mint te :-) miért nem alszanak?
Ez nem jó magyarázat,magamból kiindulva, egész nap pörgök és semmi..jó ma 20 percet rányomtam a szunyára,de csak azért,mert bogyót vettem be hátha,de nem volt hatása:)
Szóval akkor az a magyarázat, hogy nem fáradnak el, mert nem csinálnak semmit. De mi van azokkal, akik egész nap tesznek-vesznek, aktívak, mégsem alszanak szinte soha. Engem inkább ez érdekelne.
Én szeretem:)
Csak azért írtam le,mert nem korfüggő a dolog:)
Öreg nyugdíjasként nekem bizony a 7-8 óra alvás a megfelelő.Előfordul,hogy délután "lazítok",de akkor sem alszom kevesebbet éjjel.
Az emberek alvásigénye különböző. Van akinek kell 8-9 óra, van akinek elég 4-5. Én kb. öt órát alszom naponta, ez nekem tökéletesen megfelel.
Rengeteg időm van!:)
Hát akkor ezt kell szeretni, ha egyéb panaszt nem okoz, fogadd el.
Több idő jut a munkára :) Amíg alszunk, elvileg "halottak" vagyunk, nem csinálunk semmit.
Nem tudom,hogy 2 gyerek,meg a háztartás,meg a munkám,mennyire vesz igénybe,ezek szerint nem nagyon,lehet keresnem kéne még valamit?
Igaz,mig gyerekem és családom nem volt,48 órákat voltam fenn,2 helyen dolgoztam,de utána se tudtam4-5 óránál többet aludni.
3 óra iszonyúan kevés.
60 év körül már érthető, ilyenkor az idősebbek szoktak "hunyni" egyet délután, legalábbis rokonaim ezt mondják :), viszont személyes próbával kitapasztaltam, hogy az éjjeli pihenésbe még napi fél óra alvás is rendesen bezavar.
Akkor kisebb az alvásigény, ha nincs nagy fizikai, szellemi igénybevétel.
Olyanom nekem is van,felirták,de tudod miért,hisz a másik fórumon olvashattál róla!Hiába veszem be,nem alszom el hamarabb és nem kelek késöbb!Átlag 3 óra akkor is,szal nem szedem!:)
Nekem a frontin vált be amit izomlazítóként kaptam. Nekem az lett a mellékhatása,hogy elalszom tőle este,Este 10-kor beájulok,reggel 5-6óra között kelek.Kivéve mikor front jön mert akkor én is pörgök,mint a fagyigép.
Szia Drága itt is!:)
Szedtem homeopátiás bogyót is,az néhány napig jó volt aztán semmi.Nem akarok altatót szedni.Kibekkelem igy a napot és ennyi.De ha valakinek van ötlete,akkor szívesen veszem!:)
Filcikém ez nem mindenkinél van így!Ez pokoli kevés alvás ami Nálad van így nem tud regenerálódni a szervezeted! Napi 6-7 óra alvás kellene főleg az éjfél előtti a fontos.
?????ez baj?
Jó reggelt,egyébként:)
Én ,bizony szunyózok...
Másképp ki sem bírnám.
Ja...csak 30...
Hát...
Hozzám képest gyerek vagy...
Bocs...kérdezhetem,hogy hány éves vagy??
nekem is egyre rosszabb...de nem tudok aludni,voltam dokinál azt mondta semmi bajom.
Mi van azzal, aki nem szunyókál napközben? Mert sok ilyet tudok. 3-4 óra alvás, és egész nap virgonc. Én is hamarosan 30 leszek, de ezt a tempót még nem bírom.
Talpon vagyok reggel 4.20tól(mert kipattan a szemem)éjfélig,de még tv-zek és ugy alszom el.kb 3 óra....lehet néha annyi sincs.
Azért ha összeadjuk a szunyókálós órákat egy nap...
Sztem kijön az átlag alvás idő..
Nem?????
30 évesen nagyon korai. Olyan 60-70 körül már oké lenne.
Nem tudom,de én 30 éves vagyok,és 8éve nem alszom csak3 órát.szerintem ez meg még korai..
További ajánlott fórumok: