Mennyi egy 1 éves baba alvásigénye? (tudásbázis)
nálunk épp az ellenkezője a gond...:D alig alszik..:D 9-10 órát összesen... nappal vagy alszik, vagy nem...
ha kérdésed van, kérdezz bátran Dr. Csáki Csillától az orvostudakozo.hu-n én is mindig őt kérdezem, és eddig mindig igaza volt... volt olyan, hogy nem látta a gyereket, ő megmondta mi a baja, a háziorvosunk nem.. elvittem mások dokihoz, és ugyanazt mondta mint Csáki doktornő! én bízom benne, és sztem nagyon jó orvos... kár, hogy messze van :(
Ha egyébként szépen fejlődik a babád szerintem ne aggódj!
Nekem mind két gyerkőc elég jó alvó.
A lányom egy évesen aludt este 9-től reggel 10-ig. Volt, hogy nekem kellett már felkelteni! Délután is aludt 2-től 5-ig! Teljesen egészséges, okos kislány, sokkal fejlettebb mint a kortársai.
Fiam most egy éves, ő is 9-től alszik, olyan 7-8-9-ig, változó. Szóval a 10-12 óra éjjel is megvan és délután is alszik 3 órát. Van hogy aludna többet is de óvatosan fel szoktam ébreszteni mert akkor az esti alvás húzódna nagyon el.
Nekem 1 évesen este 8 és reggel 7 között aludt a gyerek,délben pedig 45 perc körül.
Most 17 hónapos lesz,a 45percet sikerült feltornázni 1 órára,az esti alvás pedig tolódott este 9-10 reggel 8-9 közé.
A kisfiam 4 éves, éppen most kelt fel - fél 1-től aludt. Este 8-tól, reggel 8-ig.
Tavaly még délutánonként négy, négy és fél órát aludt, noha egész éjjel is.
Neki nagyon nagy az alvásigénye, egyszerűen imád aludni.
Kb 1 hete mi is visszatértünk a 2x-i napközbeni alvásra...
Biztos ez a sok front.
ez nem baj, ne aggódj!
gyógypedagógus vagyok, csak akkor gond ez, ha közben nem fejlődik, nem érdeklődik a környezete iránt, vagy kihagy mozgásfázisokat
pl. a mászást
Örülj ha jól alszik:)
Nálunk változó...15 hónapos múlt a lányom,reggel van amikor ébred amikor a tesóit készítem suliba-oviba,fél 7-7 óra körül de van amikor alszik jóval tovább,bár mondjuk mos már max 9óráig...mikor kisebb volt akkor előfordult a 11órai ébredés is:)
Dél körül elalszik,ez változó mikor,fél12-13 óra között és alszik két két és fél órahosszát is mélyen....este későn,sokszor 10-fél11kor alszik el,pedig időben ágyba kerül csak a szem,e nem akar leragadni...bár ő ébred éjjel többször,mikor hányszor abszolút változó és szopik olyankor....
Had aludjon annyit napközben amennyit csak akar:-)
An enyém 2 évesen is képes 3 órákat aludni napközben és az éjjelt is átalussza. Majd az oviban kevesebbet alszik napközben, addig is van időd másra:-)Ovi végére elfogja hagyni a nappali slvást. Próbáld hogy csak 1X aludjon nappal.
Kisfiam napközben 2-3, éjjel pedig 10 órát alszik. Délben teszem le, 3.-ig alszik, majd 8, fél 9-től, fél 7-ig.
Azonban férjem ma letette, lassan 3órája alszik, és így délután is fog aludni. Nem sok ez egy egészséges babának?