Miért csíkos a csokimikulás és a csokinyuszi talpa? (tudásbázis kérdés)
:DDD De én nem rajongok a csokiért! Neeem akarook csupacsoki életet! :DDD
De ok, gyártsunk száguldó gyártósoron csíkos csokikat! :DDD
akkor is lássuk be,csokimiki, csokinyuszi válság van... ha elkezdenénk gyártani hazai csokimikit,csokinyuszival, és kizárnánk az importőröket....
csokimiki,csokinyuszi,csokigolyó, csokitojás, csupacsupacsupa csoki lenne az életünk...
:DDD
Utóbbi könnyen lehet.
Múltkor vettem szilvásgombócot, és az volt ráírva, hogy "Készült: sárgabarack, ..." Pedig szilva volt a képen is! :D
(Ez itt volt Bécsben, de a Hoferben - otthon al.di - sok mindenen van magyar felirat.)
Legutóbb már jól volt rajta.
Kontrázok:
Láttam már csokinyúlnak csomagolt csokimikit... Legalább újraönthették volna... Mert ugye én felnőtt vagyok, de ezt hogy magyarázzuk meg egy gyereknek? Bénák voltak a gyárban? Pah...
Jah, tejbevonós volt, az marha sokáig eláll, ellentétben a tejcsokival...
ÁÁÁÁ, az nem lehet! a nyúlnak azért nyúl alakja van, a mikulájnak, meg mukuláj. :DDD
Én úgy tudom elképzelni, hogy ahogy a figurák száguldanak a soron, rácson ralliznak, hogy ne dőljenek fel. És ehhez jön persze 2 legyet ütünk egy csapásra, még a papírt is oda lehet gyömöszölni. :DDD
Az én télapómon meg szerintem a feliratot elfelejtették átváltani, amit a csomagolásra nyomnak, ezért kapta az ülő nyuszi feliratot...:DDD
az eredeti témánál maradva, de mégis eltérek..
tényleg ugyanaz a sablon a csokinyúlnak és a Csokimikulásnak is? ugyanaz a csokiforma más papírral...
forradalmat!!! ez így tűrhetetlen... !!! sajátos csokifigurákat, nem csíkos talppal!!
"Továbbá ott tapad meg a csomagolás - az alufólia is."
Ebben azért lehet valami...
Mert ugye körben van elég helye a fóliának, nade alul... Középtájon ér össze a teljes kerületén lévő mennyiség, és annak kell hely. A barázdákban van valamennyi, tehát oda bele tud préselődni egy kevés, így talán van rá esély, hogy a csokifigura nem borul el - hisz nem tud Keljfeljancsizni... :D
De akkor miért nem csinálnak oda valami mélyedést inkább? Abba bele lehetne tuszikolni a főliát, és az aljára úgyis ráragasztják a matricát, tehát azon síkban állhatna...
Forradalmasítsam a csokifigura-gyártást? :DDD
A csík mentén gyengébb a szerkezete. Könnyebb eltörni. Továbbá ott tapad meg a csomagolás - az alufólia is.
Ha sima lenne az alja, akkor könnyedén kicsomagolódna a nyúl is meg a Mikulás is (kihagytátok a csoki bárányt, a krampuszt, a tojást és a csirkét a felsorolásból)
:)))
Ez okés.
(Ez már mindenkinek szól: )
De mi van azokkal a csokifigurákkal, amiknek tényleg csíkos az aljuk? Én nemegy olyat láttam már, amin egyenlő széles sávokban volt hol vékonyabb, hol vastagabb a talpán a csoki.
Azonkívül, hogy "mert olyan a forma", annak mi értelme van?
Dominós, a kérdésed nem erre vonatkozott?
Sziasztok!:)
A csokoládémasszát két fél formába öntik, kissé lehűtik (temperálják), majd összefordítják a feleket, és géppel teljes kihűlésig forgatják, mozgatják, hogy a massza egyenletesen oszoljon el a forma belsejében. A csík szerintem az összefordításkor keletkezik.
Anno nagyon szerettem nézni, ahogy csinálták:)
Még a múlt században, a szerencsi csokigyárban...
Üdv!
Sajnos a kérdésre nem tudok választ adni.
Csak azt jegyezném meg, hogy elég szánalmasnak tartom, hogy felnőtt, elvileg érett nők nem tudtak egy kérdésre értelmesen reagálni.
Ha valaki nem tud válaszolni, vagy értelmetlennek tartja a kérdést, nem köteles valami szellemesnek szánt, de különben röhejes kommentet ide írni, inkább tartsa meg magának.
Igaz, nem én indítottam a fórumot, így semmi közöm hozzá, de aki írta is, nem hinném, hogy örül annak, hogy érkezett eddig kb 30 semmit mondó reakció.
pontosan ezért!
tiéd a csokinyúl!
nem tudom mért kell lehordani!
ő legalább észrevette, és kíváncsi, szerintem ez kreativitásra utal :)
megnéztem! :D
van egy csoki mikulásom!
a közepén van egy csík, és szerintem is azért, mert két félből nyomják össze
További ajánlott fórumok:
- Nektek tetszik a nem túl csinos mai fiatal csajokon a csípő nadrág, amint kibuggyan, rálóg a csíkos derekuk...?
- Létezik az, hogy az ovulációs teszt egyik nap erős két csíkos, másnap meg szinte nem is látható a teszt csík?
- Ti mit csináltok a rokonoktól kapott "rosszabb minőségű" mikulás, illetve csokinyuszival?
- Kisfiam megette a csokinyuszit, a csomagolás egy részével együtt. Aggódjak? Mit csináljak?
- Hogyan kell csokimikulást tölteni?
- Laktózmentes csokimikulás