Miért állítják meg mindig a pénztárosok a szalagot? (beszélgetés)
Én szoktam olyant tenni, hogy beállok egy olyan pénztároshoz, aki nagyon goromba, és rámosolygok, segítőkész vagyok. Ritka, ha nem enyhülnek meg.
Sajnálom őket, robotok.
Szinte az összes munkahelyen így kell viselkedni, kivéve, ha az ember nem homokzsákokat számol. Bankban, egészségügyben, vendéglátásban, személyszállításban, csízelni egész nap :)
Persze nem mindenki tartja be, de meg is van a következménye.
Igen! :-)
Múltkor mikulás csomagokat vettem, hát nézegette is alaposan, "Ezt honnan hozta? Mennyi ez? Nagyon édes, én is bemegyek veszek!"
Mögöttem meg vagy tizen vártak hogy végre sorra kerüljenek.
Én egy multinál vagyok pénztáros, és mielőtt elkezdtem volna évvekkel ez előtt ezt a munkakört, legemrészebb álmomban sem gondoltam volna, hohy milyen otromba,tahó emberek vannak a világon!
Igen sokan azt hiszik, azért dolgozunk, hogy levezessék rajtunk a dühüket, és ha valami nem tetszik nekik, minket okolnak, és nemegyszer "lerohadtkurvázzák" az embert. Nem veszik észre, hogy aki kiszolgálja őket nem egy robot, hanem ugyanolyan ember.És hogy miért van, hogy leáll a szalag, vagy bezár egyes pénztár, mikor hirtelen felgyülemlenek? Talán azért, mert a pénztárosnak addig tartott a munkaideje, a túlórát meg nem fizetik. Nem veszik figyelmebe, hogy dolgozó emberekről van szó, akiknek ugyanúgy ott a család a gyerek, és az adott vásárló meg képes azért leanyázni a pénztárost, mert 2 perccel később lesz kiszolgálva egy másik pénztárnál!Engem nagyon sokszor megaláztak, ez mindennapos, és el kel tűrni... Nem tudom, ha az a személy hogy viselné, ha ugyanezt megtennék vele...
Hiába van bizonyos áruházakban gyorspénztár a néhány holmit vásárlók számára, nem tartják be. Pont azért igyekeznek oda, mert látják, hogy ott kevesen vannak.
Szerintem a polci és pénztári eltérő árak miatt se a pénztároson kell kiverni a balhét.
Én elfigyelem, hogy sokan a saját napi "szerencsétlenségüket" a pénztároson vezetik le.
Sorban álltam, egy férfi mindenbe belekötött - miért kerül a szatyor 5Ft-ba (le se hajol érte, de itt vitázik)annyira belelovalta magát, hogy már majdnem kiabált az amúgy nagyon türelmes pénztárossal, aki legkevésbé sem tehet arról, hogy pénzt kell kérni valamiért - közben nem haladt a pakolással, úgy hogy kedvem volt kicsit "beszólni" - hogy sietnék - haladjon már! Na kaptam én is! Egyesek nagyon tahón tudnak viselkedni, mintha a pénztáros a csicskásuk lenne!
Én azokat nem kedvelem, akik a blokkolás közben kommentárokat fűznek az áruhoz: -Ezt hol találta? De jóóó... nahát, nem is vettem észre...- hű, nekem is már kéne zsemlét vennem...- mi van ebben a kis üvegben? Mondom, hogy paradicsomlé... -ilyen kevés??
- Most miért tette el a visszajárót, teljesen megzavarodtam...
Még itt a fórumon is eltérnek a vélemények, hogy pakoljon a pénztáros, vagy ne - az én véleményem is az, hogy pakoljon mindenki magának. Azért van néhány kivétel, amikor elkél a segítség de többnyire mindenki a maga elképzelései szerint szereti a termékeket eltenni.
Kevés munkahely van ahol másodpercre mérik a teljesítményt, ezek egyike a vonalkódos pénztárak, ahol a pénztáros munkaidejében végzett munkáját időre elemzik és ha nem hozza az elvárt sebességet - "ejnye-ejnye" - megrovás következik! Tehát aki a pénztárnál "vakaródzik" az nem az üzlettel, hanem a pénztárossal és vásárlótársaival tol ki.
Az, hogy miért állítják meg a szalagot azért van, hogy a gondatlanul felömlesztett árut védjék a feltorlódás okozta sérüléstől.
"Jó szitu", mikor a következő vásárló kikapja az elválasztót a pénztártól -elviszi a saját áruját elválasztani - és beindul a szalag felnyomva az előttelévő áruját a monitorhoz! - sok ész!
Nagyon sajnálom!
Akkor a bevásárlóközpontba kell panaszt tenni, mert valóban borzasztó, hogy némelyik pénztáros nő mit művel.
Már annyira ismerem őket, az idegbajosokhoz nem is megyek, inkább a másiknál várakozom többet.
Persze, nagy bevásárlásnál érthető..de mondjuk egy doboz cigit szokott venni, mert épp csak beugrott beköszönni, ha arra volt dolga, és soha nem a boltban vásároltunk be...elmentünk t--coba v ilyen helyekre, nehogy már oda vigyem vissza a fizum:)
És mindenképp megmutatta a blokkot v a biztonsági őrnek (amikor még volt) v a műszakvezetőmnek(aki az én műszakomba volt)...kicsi bolt...nem tömködte tele a zsebét cucokkal:)))
De aztán kitalálták, h még azt a doboz cigit sem blokkolhatom! De ha egy pénztár megy, amivel nekem kell elszámolnom, miért vagyok köteles átengedni másnak, h blokkoljon meg belenyúljon a kasszámba...szóval voltak fejetlen dolgok...
ha mi ettünk valamit, akkor először ki kellett fizetni, alá kellett iratni a blokkot a pénztárossal, utána a műszakvezetővel, rá kellett ragasztani a blokkot az üdítőre, ha azt is vettünk és utána állhattunk neki enni, meg inni...
hja ha épp pénztáros voltam, akkor először ugye el kellett kérni a pénztárcám a széfből...nah nem csoda, ha néha délelőttösként inkább nem is ettem...
ha a párom jött, ő se fizethetett nálam!mondjuk egy doboz cigi v ilyenek, ha épp beugrott...
de ha nem volt váltó, akkor persze, megkérték, hogy ugorjon el a postára, váltson fel 2-3 db 20ezrest apróra!
hja de ne az én kasszámból, hanem a másik pénztároséból!
azt visszahozza, az enyémet meg lenyúlja, vagy micsoda?::) hogy este záráskor meg a hiányt fizessem? nem tudom néha mit gondolnak a főnökök:))))
Igen, ez is ismerős, egyetem alatt nyári szünetbe itt Siófokon, szezonális üzletekben is dolgoztam.
Ha rokon jött be, mindig át kellett adni a kasszát és ha esetleg ettünk valamit a boltból, a másikkal kellett feliratni egy kis füzetbe és csak a főnöknek fizethettük ki. Még egymásnak sem fizethettünk!
További ajánlott fórumok:
- Kinek, hogy köszön a 3-4 éves gyereke, mondjuk egy pénztárosnak, ha épp odaérünk? Köszön egyáltalán?
- Szerintetek mennyit lehet keresni Pesten A Tescoban pénztárosként?
- Ki volt már tesztíráson Cora áruházban? Milyen feladatok vannak? Holnap reggel 10-re megyek tesztet írni. Pénztárosi állásra hívtak.
- Tescoban diákmunka pénztárosként...
- Mitől függ, hogy a Sparban a pénztáros ad-e 20%-os kuponokat vagy nem?
- Tescos pénztárosok