Michael és Debby Pearl: Gyermeket nevelni Isten félelmében (beszélgetés)
így van, abból szerettem volna érettségizni :)
középkori irodalmat húztam, úgyhogy majdnem eltaláltam
hm, ez egészen érdekes lehet.
:)
Én nem tanultam anno.
Én speciel támogatom, de nem hittan, hanem történelem, esetleg etika óra keretében oktatnám, és a hit kérdéseket abszolút objektíven közelíteném meg.
Személy szerint érdekes olvasmánynak tartom, általános erkölcsi kérdések boncolgatásához az Újszövetség egészen kiváló, szerintem.
Egyébként nem vagyok semmilyen vallás hívője.
Hopp még egy előítélet bebukott.
Senki nem támadott, miért veszed annak?
A téma érdekes is, nem a te személyed, ki pocsékolnáá az energiát arra, hogy veled hadakozzon?
Én biztos nem.
A véleményem továbbra is az, hogy azután lehet megítélni egy dolgot, ha megismerted.
A biblia illetve a keresztény tanok totális ismerete nélkül én ugyan nem mernék általánosítani semmilyen kérdésben.
Látom helyben vagyunk.... A hívők mindig elkezdenek személyeskedni, ha nem nyaliznak nekik.....cöhh.... Nem én kapaszkodok egy olyan könyvbe ami HAZUGSÁG!!!! Ébresztő komás!! Láncon rángatnak!! De rángassanak, a te bajod!
De akkor csak szólok hogy én meg jogosan mondhatom hogy mivel személyeskedsz, hogy nagyon buta vagy, ugyanis nem ismersz! És mivel nem ismersz, nem tudsz értelmes ember módjára véleményt mondani....ja és gőzöd sincs mivel vagdalkozol! :) Na milyen amikor a puskád visszafelé sül el? :DDD
Speciel abban teljesen igaza van, hogy csak arról tudsz érdemben véleményt mondani amit meg is ismersz.
Egyébként csak üres előítéletek halmaza, és cseppet sem hiteles.
Annyit ismerek belőle, amit ti, fanatikus hívők elém kotortok. :)))) És hányingerem is van tőle, rendesen!!
Éppenséggel nem is rossz ötlet!!
Az ország két végéből, két katolikus iskola:
Férjem egyházi általános iskolába járt. Az apácák nádpálcával 'nevelték' őket, nagy divat volt a körmös. Étkezésnél pedig az utolsó falatig meg KELLett enniük mindent, ha nem akarták, akkor erőszakkal etették meg velük, utána meg elfenekelték őket pálcával, mert kihányták a beléjük tömött ennivalót.
Egy helyi egyházi iskolában, ahová a másodunokatestvéreim jártak, az utcára néző ablakokat mind elsötétítették, az udvar belül volt, a szülők be sem léphettek az iskolába. A gyerekek teljesen antiszociálisak lettek, féltek hozzánk szólni, mert mint utólag kiderült, a beszélgetésért váltogatott büntetések jártak, pl szappant nyomtak a szájukba, vagy krétát. Amikor elmondták otthon a lányok, akkor ki is vették őket onnan azonnal, de 1 évig tűrték szegények, mert féltek.
Érdekes, hogy a sima önkormányzati művészeti általános iskolában, ahová én jártam, mindig vidámság volt, sosem voltak balhék, hallgattunk a tanárokra, mert kivívták a tiszteletünket, és szeretetünket, úgy tanítottak, hogy érdekessé tegyék az órákat!!!
De azért lesznek olyanok mert ütik-vágják, megfélemlítik, lelki terrorban tartják őket.... :((
Ha csakis kizárólag arra nevelik a gyerekeket hogy szeressenek, meg mindenkit fogadjanak el, stb, akkor nem lenne ilyen sz.r a társadalom.... Mert ugya a környezet beleszól abba hogy milyen lesz a gyermek....ő nem tehet semmiről....csak a szülők nem ismerik be hogy hibáznak egy óriásit, mert könnyebb nekik a gyereket hibáztatni.
Amúgy a témához kapcsolatosan: apum mondta hogy az egyházi iskolákban testi fenyítést alkalmaznak. És ez is undorító! Őszintén, én az összes egyházat lerombolnám, és elégetném a bibliát!!! Mert hogy azoknak közük nincs Istenhez az is biztos!!! Mindig felidegesedek amikor igazságtalanság van.....ráadásul a hívők azzal etetik egymást, hogy ha mindenki betartaná a bibliát akkor nem lenne lopás, meg erőszak, stb....éppen ellenkezőleg! Gyilkolászások lennének, mert a bibliára hivatkoznának....
Én hiszek Istenben, de a kezembe nem venném a bibliát, és egy papot sem hallgatnék végig!! Pont az ilyen szörnyűségek miatt!
Különben meg rossz címet adtak azok a buzgó hitvány fanatikusok....azt kellett volna csak simán hogy: "Gyermeket nevelni félelemre".....mert hogy nem lesznek egészségesek azok a gyerekek az is biztos.....
Igaz hogy nincs gyerekem, meg nem is lesz, de attól még ez a véleményem és kész....
Nekem az a véleményem hogy ők igenis tiszták, és csakis kizárólag a szülők és a társadalom tudja elcseszni szegények személyiségét!
A szerzőket lőném fejbe, a bántalmazókat meg lassan nyírnám ki!!
Hogy képes valaki???.......Áh.....