Etyke gyermeket nevelni (beszélgetés)
Megszületett már a tesó?
Nem értem miért merül ez fel problémaként.
Nekem egy gyerekem van, aki 20 éves már. Ha lehetett volna több, lenne még egy, de a természet beleszólt.
Semmi baj nincs az egykékkel, ha a szülő úgy neveli. Igen talán magányosak gyereknek...
És miért döntünk úgy, hogy gyerekünk lesz , nem három, vagy miért döntünk 3 gyerek ,mellett és nem négy mellett.....
Döntöttem, áprilisban jön a tesó!
Nem szeretnék semmit később meg bánni!
Köszi a hozzászólásokat!
És valóban elírtam ty=gy, bocsi de nem tudtanm már javítani.
Mi is 1 gyereket terveztünk. A fiam most 3 éves , de nem is szándékozunk másodikat. Lakáshitelünk van na meg 1 évig a kevéske gyes. Éppen hogy kijövünk és sajna hiába van most melóhelyem ahova visszatudok menni, sose lehet tudni mi lesz később.
Oviba megy a fiam az ősszel és ki kell nyitni a buxát rendesen, hát ha majd suliba megy.
Nekem 2 tesóm van és igaz az egyikkel tök jóban vagyunk de ha visszagondolok hogy sose volt normális ruhám meg nem tudtam menni osztálykirándulásra hááát nem szívesen gondolok vissza
A férjem nincs jóban a tesójával, szóval ez sem törvényszerű.
Ami még fontos nem vagyunk egyformák....nekem 1 gyerek is elég energiát elvesz.
Persze azért imádom :))
Na meg a szülés....ez is befolyásoló tényező, legalább is nálam. Nincs kedvem megismételni
Mindenkinek szíve joga eldönteni mit akar.
Ugyanabból a fizetésből fel tud-e majd nevelni több gyereket. Már a kaja a legdrágább, azon nehezen spórol az ember. Persze akinek több csemetéje van, egyiktől sem válna már meg emiatt, mert mind édes, de van aki előre látja a saját korlátait: Ismeri az időbeosztását, erejét, idejét, pénztárcáját. Keresd a hasonlóan egyke családokkal a kapcsolatot, s így is megadhattok mindent neki...
Ezt komolyan kérdezed, hogy milyen jogon dönte el, hogy Ő hány gyereket szül? Ő hány gyereknek tudja mindazt megteremteni, amit szeretne? Ő hány gyereknek tud jólétet, biztos anyagi hátteret, kényelmes életet, lehetőséget teremteni???
Komolyan kérdezed, hogy ezt a nagyon személyes és intim döntést ő milyen jogon dönti el?
amúgy nagyon szőrszálhasogató vagyok, ha nem direkt íródott az egyke ty-vel ki lehetnek javítani a címben?
zavargászik.
"Az élővilág része az ember, vagy ura?"
szerintem mindkettő, bár része vagyok a természetnek több tiszteletet kívánna, manapság.
egyébként ha jól értem:
a természeti törvényeket kontráztatod a tudatos családtervezéssel?
Nekem egyenlőre egyke a gyerekem, 5,5 éves. Mivel társasági lény, nagyon hiányzik neki egy állandó partner a játékához. Én szeretnék még gyereket, de a párom még vonakodik.
Mi egykék voltunk. Én nagyon utáltam. Egy tesóval az embert mást tud megbeszélni, mint a szüleivel. És szerintem a szülőnek is könnyebb, ha nem neki kell folyton a gyerekkel játszani.
De természetesen ez a ti döntésetek, biztos megvan a háttere is. Elkényeztetni, mindent megadni neki nem szabad, mert nem fog becsülni semmit, és ha nagy lesz magasról fog mindenki fejére. Sajnos sok ilyet látok a környezetemben.
Hú-ha leheth. provokatív leszek?
Kiegészíteném a kérdést: milyen jogon gondoltad magad eldönteni, mennyit, s miért .
A tested ura ként?
Vajon a fának ki szabja meg mennyit teremjen?
Az élővilág része az ember, vagy ura?
Sziasztok!
Azok hozzászólásait várom, akiknek egyke gyerekük van és nem is szeretnének többet?
Miért döntöttünk így? lelki gyötrelmek, hogy megbánjuk egyszer. Várom hozzászólásaitokat.