Miből készül a panírmassza? (tudásbázis)
14. doxikri (válaszként erre: 11. - Marduk)
2010. szept. 24. 08:04
Azért ezzel vitatkoznék. Manapság már, DE...azért teszik bele. Mert mindent kispórolnak, amit lehet!!!!!
13. marduk
2010. szept. 23. 20:42
HALOD A HANGOM?
12. andi6020 (válaszként erre: 11. - Marduk)
2010. szept. 23. 20:41
Nyugi. Halljuk, ne kiabálj! :-)
11. marduk (válaszként erre: 7. - Iviiiiii)
2010. szept. 23. 20:39
SOHA NEM A SPÓROLÁS MIATT TESZNEK VIZET VAGY TEJET A TOJÁSHOZ HANEM HOGY NE LEGYEN NYÚLÓS A TOJÁS HA A LISZTES HÚST MEGFORGATJUK BENNE.
10. szanád (válaszként erre: 9. - Doxikri)
2010. szept. 23. 19:02
igen , nem jutott eszembe az Orly név... ))
köszi
9. doxikri (válaszként erre: 6. - Szanád)
2010. szept. 23. 12:29
Az nem panír, hanem a párizsi massza, ahogy írtad, vagy az Orly.(sörös)
8. doxikri (válaszként erre: 2. - Lemoncello)
2010. szept. 23. 12:28
Én is szakács vagyok, dolgoztam pár helyen, de mindenütt a hagyományos panírt használtuk.
Liszt, tojás, zsemlemorzsa.
7. Iviiiiii
2010. szept. 22. 21:48
Spórolós éttermekben vagy vizezik a tojást ( habverővel vered a tojást közben lassan folyatod a csapból bele a vizet), vagy lisztes vizet használnak tojás helyett. De nem hiszem, hogy ez a jellemző.
6. szanád (válaszként erre: 5. - Szanád)
2010. szept. 22. 18:53
ez a massza úgy készül hogy liszt, tojás só,tej vagy víz , esetleg sörrel lehet nokedlinél hígabb masszát készíteni..
A hús liszbe mártod ,majd ebbe a masszába és olajban kisütöd..
5. szanád (válaszként erre: 2. - Lemoncello)
2010. szept. 22. 18:49
az a párizsi massza amire te gondolsz, szerintem
mindenhol a szokásos módon paníroznak , úhgy mint otthon..
4. viktory1
2010. szept. 22. 18:45
Én szakács vagyok de mi mindig a három összetevőt használjuk!Külön-külön!Úgy mint otthon max. a tojáshoz tejet teszünk.
3. andi6020 (válaszként erre: 2. - Lemoncello)
2010. szept. 22. 18:44
Szakács a szakmám, és eddig minden munkahelyemen úgy paníroztunk, mint otthon. Liszt-tojás-morzsa. Ez a normál panírozás.
2. Lemoncello
2010. szept. 22. 18:40
Úgy tudom, hogy az éttermekben nem úgy paníroznak, mint itthon, tehát nem liszt, tojás, zsemlemorzsa, mert az túl macerás lenne, hanem csak összekotyvasztanak valamit és abba mártják bele, majd mehet is sülni! De pontosan mit tesznek ebbe a masszába? A három összetevőt? És kb milyen arányban?
1. Lemoncello
2010. szept. 22. 18:38
Miből készül a panírmassza?
További ajánlott fórumok:
- Miből készülnek a bolti tejek?
- Tudnátok nekem könyvet ajánlani, amiből film készült és érdekelheti a mai 20-21 éves diákokat?
- Esküvői készülődés! Miből mennyit kell számolni 65 főre?
- Miből készül a szalonna aroma?
- A vakond nadrágja című mesében miből és hogyan készült a kisvakond nadrágja?
- Tudja valaki, hogy hogyan és miből készül az üvegtészta?