Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miben különbözik az ECDL tanfolyam a szoftverüzemeltetőitől? fórum

Miben különbözik az ECDL tanfolyam a szoftverüzemeltetőitől? (tudásbázis)

14. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 13. - Mandulaszem)
2009. szept. 7. 20:08
Teljesen egyetértek veled. Sajnos ez ma sok dologban így van itthon.
13. mandulaszem (válaszként erre: 10. - 94c02c5bb5)
2009. szept. 7. 20:06

Sajnálatos, hogyha nem az eljárásnak megfelelően értékelték a vizsgákat.

Én az informatikai szakközépben tettem le, ahova jártam. Soha senki nem segített nekünk és voltak kőkemény buktatások. Senkit nem engedtek át csak úgy mert beszúrt egy oszlopot.

Ez pedig az én véleményem. És az sem mindegy, hogy ecdlen belül melyik vizsgáról van szó.

Tudod...nem mind1, hogy a tudásodért vesznek fel, vagy a papírért. Az már szégyen, ha valaki hagyja is, hogy a semmire kapjon egy papírt.

12. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 11. - D879a0c5b4)
2009. szept. 7. 19:50
Így van, az ECDL -re senki nem ad pontot.
11. d879a0c5b4 (válaszként erre: 9. - Mandulaszem)
2009. szept. 7. 19:43
Az OKJ-s szakma váltható be (talán) pontokra, nem az ECDL :)
2009. szept. 7. 19:43
Olyan megkapta a vizsgát, aki az Excelbe nem tudott oszlopot beszúrni. Nekem nem kell ez a vizsga, én tudom hogy mennyit tudok, szerencsére a főnököm is. Számomra semmit sem ér, az 59 éves édesanyám magától többet megtanult, mint egy ilyen "komoly" vizsgával rendelkező egyén. Erről ennyit. S.... sem ér. Ez az én véleményem, nem kell megsértődni senkinek, akinek megvan vagy szeretné.
2009. szept. 7. 19:40
ECDL-re egy darab pontot nem adnak. Néhány éve még ki lehetett vele váltani az informatika középszintű érettségit, de ezt is megszűntették. Sőt, néhány éve még visszatérítették a vizsgadíjakat, de ma már ezt sem.
2009. szept. 7. 18:34

Az ECDL arra jó, hogy az irodai munkához ismerd az alapvető szoftvereket (MS Office), a másik nagyjából semmire, mert ha programozni kell, hálózatot építeni, stb., akkor progmatosokat keresnek, vagy mérnököket...

Na jó, talán felvételi pontnak beszámít főiskolára/egyetemre...

2009. szept. 7. 17:47
Ja és még egy különség. Az ECDL nem egy folyamatos, minden napos oktatás (max a tanfolyam, de arról semmit sem tudok), míg a másik egy 1-2 évig tartó képzés, ha OKJ-n csinálod.
6. mandulaszem (válaszként erre: 2. - 94c02c5bb5)
2009. szept. 7. 17:46
Ezzel én sem értek egyet. IT vizsgát nem hiszem, hogy olyan könnyű megcsinálni, valamint az adatbáziskezelést sem. Sok mindent csak akkor tudsz meg ezekről a szoftverekről, amikor megmutatják, hogy hogyan kell csinálni.
2009. szept. 7. 17:44

Az ECDL a Microsoft Office alkalmazásokkal kapcsolatos többmodulos vizsga. Benne van a Word, Excel, Power Point, Access, Outlook, Internet, Operációs rendszer, IT alapismeretek. (ez a 7 modulos, de van többféle is). Tehát ez megtanít használni egyes szoftvereket. Ez jól mutat, ha pl. irodai melóba jelentkezel.

A szoftverüzemeltető ismeri a hardvereket, szoftvereket, tudja őket alap szinten programozni, valamint a hálózatokhoz is ért. Ez egy olyan helyen jó, mint pl. egy informatikai cég.

Tehát az ECDL a felhasználóknak való, a szoftverüzemeltető pedig konkréten egy "foglalkozás".

4. SF
2009. szept. 7. 17:37
Az ECDL azt bizonyítja, hogy ismered a számítógép és bizonyos programok kezelését. Olyan, mint a jogsi. A szoftverüzemeltetői pedig egy szakma. Egy icipicivel többet kell érte tanulni.
3. Virág3 (válaszként erre: 2. - 94c02c5bb5)
2009. szept. 7. 17:21

Ezzel nem teljesen értek egyet. Szerintem ahhoz, hogy le tudd tenni a modul vizsgákat, nem árt tudnod is valamit.

De azt én sem tudom, miben különbözik, mert nem tudom a szoftverüzemeltetői mit ad.

2. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 1. - 2c07d95b97)
2009. szept. 7. 16:56
Az ECDL-t egy ovis is megcsinálja, de tudást az nem szerzel vele. Ezt tudom.
2009. szept. 7. 16:43
miben különbözik az ECDL tanfolyam a szoftverüzemeltetőitől?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook