Mi van akkor, ha fizetést is kapok és gyed-et is? (tudásbázis)
Szia,
sajnos vissza kell fizetned minden jogalap nélkül felvett ellátást, ha arra 90 napon belül fény derül, attól függetlenül, hogy ki hibázott.
A 90 nap után a jogszabály szerint azt terheli a kifizetés, akinek a jogtalan ellátás felvétele felróható. Azaz hiába nem te hibáztál, tudtál róla, hogy az nem jár, szólnod kell.
Akkor nem kell visszafizetni 90 nap után, ha pld a napi összegedet elszámolták volna, ebben az esetben nyilván a folyósító hibázott, nem kérhetik vissza.
A munkahelyedtől kapod közvetlenül a gyed-et (azaz kifizetőhely-e) vagy az OEP-től?
Nem mindegy, mert ha közvetlenül az OEP-től, akkor nekik kell levelet írnod és nekik kell visszautalnod, nem a munkahelyedre.
katt az illető nevére, kijön az adatlapja, lejjebb görgetsz, ott egy keretben az összes jel (oda is van írva,hogy "küldj te is jelet neki"), ott kiválasztod és ezzel elküldi
megnézni a saját adatlapodon tudod, hogy mit kaptál
jelentésük:
Igaz!
Mindig keverem a kettőt... :D
Nem változik januártól? Én ilyesmit hallottam.
Dolgozz "feketén", ha a baba jó helyen van. Biztos elhallottam,és a GYES mellett lehet.
Na igen, csakhogy ha be akarok menni, Pestre kellene mennem Szabolcsból, mert Pesten dolgoztam szülés előtt, és így onnan jött a gyed.
A tértivevényest meg naná hogy - én balfax - kidobtam, amikor szóltak, hogy megérkezett. :(
Egyébként az a nő cseszett el szerintem valamit nagyon, aki a melóhely bérszámfejtését csinálta. A kilépő papírjaimat is 50 nap alatt sikerült neki elküldenie. :/ (állami cég volt, így a fizut is az államkincstár utalta)
Hány órára vagy bejelentve? Ha nem teljes munkaidőre,akkor megtarthatod. :)
Ha viszont tévedés,akkor ne költsd el! (pedig itt a karácsony...milyen jó is lenne :) )
szólj nekik, és ne költsd el, mert vissza fogják kérni, és még meg is büntetnek sztem. Ja, ne írj, hanem menj be, és úgy kérdezd meg, hogy mi a helyzet.
Mondjuk az sem árt, ha nyoma van tértivevényes levélke, ilyesmi, mert úgy tűnik, hogy ez már nagyon is az ő hibájuk.. szóval ilyenkor nem tudom, hogy van-e joguk visszakérni, ha te már többször jelezted, hogy ez így gáz. De sanszos, hogy akár van, akár nincs, vissza fogják kérni
Október első hetében írásban lemondtam a gyed-ről, mert munkahelyet váltottam és okt. 1-én munkába álltam. Ennek ellenére november elején fizetést is kaptam és gyed-et is. Most pénteken megint jött a sms a gyed érkezéséről, fizut hétfőn vagy kedden kapok. Gyerkőcöm 17 hós, de dongolom gyed + fizu együtt nem szabályos...
Mi van ilyenkor? Visszakérhetik? Ha igen, mennyi időn belül?
A levél tuti beért, mert telefonos visszaigazolást is kértek, hogy tényleg ezt akarom-e. A múlt hónapi téves kifizetés miatt be is telefonáltam, erre megint küldik...
További ajánlott fórumok:
- Közcélú munkásként hetente kaptam fizetést, de most táppénzen vagyok, akkor is adják hetente a táppénzt?
- Úti balesetem volt és az orvos február 25-én adhatja ki a táppénzes papíromat, így nem kapok fizetést, mit tegyek?
- Jelenleg GYED-en lévő anyuka vagyok. Ha szeretnénk 2. babát, akkor mi alapján számolják a Gytás-t és a Gyed-et?
- Milyen esetben kapok GYED-et?
- Ha azért megy bölcsibe a gyerek, mert egyetemre megyek, akkor kaphatom a GYED-et?
- Ment vki diplomás regisztrált munkanélküliként GYED-re? Mi alapján számolják akkor a GYED-et?