Közcélú munkásként hetente kaptam fizetést, de most táppénzen vagyok, akkor is adják hetente a táppénzt? (beszélgetés)
Sziasztok!
Nagyon jó lenne ha valaki tudna nekem segíteni,mert tanácstalan vagyok!
6 hónapra fölvettek közmunkára,ebből a fele már letelt.Jelenleg 1 hete táppénzen vagyok mert folyamatosan rosszul vagyok.Az orvos be küldött a kórházba.
A kérdéseim!
1.Ha hosszútávon hiányzok,kirughatnak-e táppénz idő alatt?Vagy elküldhet-e úgy hogy évekig semmiféle ellátást nem kapok sehonnan mert ez egy hosszú folyamat lesz.
2.A munkaszerződésemen semmi nincs feltüntetve a táppénzről,és másmilyen papírt nem is kaptam kézhez mikor a szerződést aláírtuk,így tájékozódni sem tudok hogy.:8 órában,közmunkában ha huzamosabb ideig nem tudok dolgozni hány %-os táppénzt kapok.
A havi bérem 49 ezer,akkor ez mondjuk 1 hónap táppénzben mennyit jelent,és mi van a TB stb levonásokkal???Legyetek szivesek írjatok már ha valaki biztosan tudja ez jelenleg hogy megy.Sürgős lenne!!Előre is köszönöm!!
Már ki mehettem volna de így nemakarok.
Párom már kint van de ő egész nap dolgozik még hétvégeken is.Én meg meg úgy is csak unatkoznák,hogy csak pár szót tudok.
Majd haza jön legközelebb akkor már megyek vele.
Alkalmi munka az van meg lesz is azzal egy hét alatt többet keresek mint itt egy hónap alatt.
Külföldre készülök ki menni dolgozni már tanulom a nyelvet is.
Kérdés, hogy tudnál-e úgy dolgozni, hogy még nem teljesen gyógyultál meg. Emelgetni nem lehet, meg sokat beszélni sem (gondolom).
Máshol nem találsz munkát?
Kisegítői munkát konyhán.Munkával semmi bajom ha nem a kollegákkal.Tudod ők mondják meg mikor mit csináljak és ezt annyíra élvezik látom rajtuk.
Meg már ott tartottunk,hogy én dolgozzak már helyettük is.
Én olyanokkal beszéltem akik kivetették a mandulájukat és ők mondták ,hogy egy hónapután mentek dolgozni.Mert utána még több héten keresztül szenvedtek vele.
Én nem akarom kivetetni.
Szerintem az is elég,hogy kirúgjanak,ha sürün el megyek táppénzre nem?
Ezt találtam Neked:
A mandulaműtét után a gyógyulás várható időtartama és megítélése a következő. A teljes gyógyulás várható időtartama általában 14 nap. A mandulaműtét után idegentestérzés, torokkaparás tovább is fennállhat. Ha az orrgaratmandula került eltávolításra a mandulaműtét után gyorsabb a gyógyulás, általában egy hét, de fokozott aktivitás, közösségben való tartózkodás csak 10 nap után javasolható.
Igen Önkormányzat ilyen kisegítő munkán vagyok.Csak már ott tartunk,hogy az ottani dolgozók helyett is nekem kell dolgoznom.Ők mondják ugye meg mit kell csinálnom ők meg be ülnek ide oda beszélgetni én meg dolgozzak 30.000ftért havonta 6 órába.És még el várnák maradjak még bent ha nem fejezték bent a munkát nekem azt nem fízetik ki én nem fogok egy perccel sem tovább bent maradni.Meg hétvégenként be kéne járni locsólgatni azt sem fízetik ki nem vagyok köteles nem is fogok be járni.
Majd be jár az aki nem 30.000ret kap havonta.
Jázmin, mi az az "önkori"?
Önkormányzatnál vagy kc-s? Mert ha igen, akkor az ügyintézővel meg tudod beszélni, hogy kérje meg a MÁK-nál az ügyintézőt, hogy hóközibérként számfejtse le és azt már pénztárból ki tudják neked fizetni az Önkormányzatnál.
További ajánlott fórumok:
- Ki mikor mondta meg a munkahelyén, hogy terhes, hogy fogadták, és mikortól van táppénzen?
- Ha táppénzen vagy nem jár gyes?
- A munkáltató tudhatja-e, hogy milyen betegség miatt voltam táppénzen? (Ha igen honnan?)
- Van valaki itt a Tesco-tól aki hosszú táppénzen van, vagy gyesen?
- Ha januárban szülök, milyen mértékben befolyásolja a tgyás, gyed összegét, ha novemberben és decemberben táppénzen vagyok?
- A fizetéstől külön utalják a táppénzt, ha a munkahelyem TB kifizető hely?