Mi történik ha az utánvétes csomagot nem veszem át? (tudásbázis)
Nagyon sok a kamu eladó!!! Légy óvatos,a postának semmi beleszólása hogy kit hogy vernek át.Ha törölte magát az OLX-ről akkor átverés! Hívd fel telefonon az eladót,ha csak emailcímet adott meg akkor elérhetetlen.A telefonszám lenyomozható.
hívd fel a posta ügyfélszolgálatát.
de szerintem nem, mert a posta csak annyit vállal, hogy x pontból y pontba kézbesít, azt nem, hogy mi a csomag tartalma.
jegyzőkönyvet szerintem csak akkor vesznek fel, ha sérült a csomagolás.
az olx-nek nincs valami garancia-féléje, mint az ebay-nek? vagy esetleg nem paypal-lal fizettél? (mert annak van, ha probléma van vissza tudod hívni a pénzed).
ha semmi ilyesmi nincs az olx-en, akkor az a te kockázatod, hogy mi van a csomagban :(
Az olx-en rendeltem utánvéttel egy cég által hirdetett mobil-t, egy olyat ,amit már sehol nem forgalmaznak, csak egy-egy darabot lehet találni elfekvőben. A csomag értéke viszonylag magasnak mondható. Miután a dolgot leemail-eztük az eladóval, törölte magát az olx-ről. Kérdésem az, hogy mielőtt kifizetem a postásnak kibonthatom, hogy valóban azt küldte amit megbeszéltünk? Postás vehet fel jegyzőkönyvet, hogy nem az volt a csomagban amit rendeltem,ezért küldöm vissza?
Szép magyar hozzáállások
És páran kifogásolják hogy milyen vélemény alakul ki a magyarokrol
Mi van akkor, ha rendeltem valamit külföldről ebayen - apróságról van szó - szállítási költség nélkül és azt nem vettem át időben? Azt mondják, visszaküldik. Ez esetben van rá remény, hogy a feladó elküldi újra? Vagy mi lesz? Későn kapcsoltam...
Ha megrendeltél valamit,és nem veszed át akkor a csomagolási,ügyintézési,és szállítási költségeket kamattal növelve kiszámlázhatják,behajthatják.
semmi nálunk ráírja a postás hogy nem vettem át és kész,visszaküldi...én olyan rendeldmegazelsőtolcsón aztán majd kapsz párhetente drágán kategóriájú holmikból szoktam időnként megrendelni az elsőt és visszamondom aztán:))de volt hogy ennek ellenére küldték no azt nem vettem át....
Ha liciten nyerted meg a cuccot,negatívot kapsz!
És akinek negatívja van aukciós portálokon,azzal már nem szivesen üzletelnek mások sem.
Épp ezért nem küldenek sokan utánvéttel csomagot az aukciós portálokon.Én sem küldenék soha,csak kimondottan előre utalással,mert így a szerencsétlen feladónak dupla postaköltséget kell fizetnie.Szóval ne tolj ki az illetővel,ha te kérted a csomagot!!!
szóval ne szerződj ha nem muszáj
azokat egyszerűen jelentsd fel zaklatásért
ha valami marketing fost kaptál rendelés nélkül az más kategória
Milyen csomagról van szó? Rendeltél valamit, vagy csak valaki küldött valamit? Van a rendelésről példánya a küldőnek?
ha te osszefognál egy csapatot és pont így nem fizetnék ki a munkátokat, akkor te mit tennél?
nyilván több ember munkálkodott azon, hogy a csomag odaérjen hozzád
hát gondolom szerződést szegsz
és nincs semmi következménye?
visszaküldik a feladónak az meg fog mondani egy cifrát
Egyszerűen vissza küldik.
Pontosan, visszaküldik a feladónak.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi történik abban az esetben, ha egy utánvétes csomagot nem veszek át vagy nem akarok átvenni?
Előre is köszönöm a válaszokat
További ajánlott fórumok: