Mi legyen a babgulyás mellé a másodikféle? Mi illene hozzá? Rántott hús? Desszertnek tiramisut csinálok. (tudásbázis)
Jajjj te, komolyan ne vegyél!
Naaaa! Ez nem igaz!
Én azért nem szeretem, mert amióta terhes voltam már az illatától is forog a gyomrom. Azt hittem, hogy elmúlik ez a terhességi finnyásság, de megmaradt:(
Nagy nehezen megfőzöm, nagy nehezen megeszek egy tányérral, de nem szeretem...
Aki nem szereti a babgulyást, az nem is magyar ember :D
Én a tiramisut kihagynám.Nem is illik ide meg nem is szeretem.
Rántott hús annak aki nem szereti a babgulyást.
Nem mellé hanem helyette.:)
Na igen, ez is egy jó ötlet.
De a Tiramisut meg a rántott húst felejtsd el... Mert még ha azt mondod, hogy mit tudom én tárkonyos húslevest készítesz, akkor még jó is lenne a rántott hús, párolt zöldséggel és párolt rizzsel, vagy esetleg rakott zöldségekkel egy kis besamell mártással, desszertnek meg jó a tiramisu és némi száraz fehérbor mellé kísérőnek. De babgulyás mellé rántott hús meg tiramisu, na az már istenkáromlás. Felejtsd el kislány, csinálj valami fincsi kelt tésztás sütit, hidd el az a legjobb választás.
Rétes? Almás, meggyes, túrós, diós, mákos, stb. Nem kell melegíteni, hidegen is jó. Persze, ha meleg, akkor finomabb. :)
Csinálj aranygaluskát! Az illik hozzá például. Vagy diós, vagy lekváros buktát. Vagy túrós batyut, esetleg darázsfészket, vagy Ferdinánd kalácsot.
Aki nem lakik jól babgulyással az nem is szereti.:))
Ehhez csakis a kelt tészta illik, a többi szerintem felejtős, bár éhes szájnak mindegy, csak sok legyen és finom...;)
A másik meg, hogy a tiramisu nagyon üti a babgulyást... Inkább valami kalácsot süss sztem. Az desszertnek és második fogásnak is kiváló lesz.
babgulyáshoz jó kis pogácsa vagy palacsinta, esetleg kelt, mint írták előttem sokan. rántott húst szerintem ne
Aranygaluska, az milyen finom! Bár, én még soha nem csináltam, biztos elrontanám, és meg se merem próbálni...:(
Ha nem laknak jól ezzel a tartalmas levessel, gyümölcsöt, vagy palacsintát adnék másodiknak.
Szerintem juhtúrós sztrapacska jó lenne hozzá. Valamikor délután, pár óra múlva meg jöhet a tiramisu:)
Boldog szülinapot!
A tiramisu szerintem már a babgulyáshoz se illik... emiatt ne aggódj!:)
húsos leeves mellé nem nagyon szokás húsételt főzni
én valami kelt tésztát, kalácsot, buktát sütnék mellé
Babgulyás mellé nem nagyon szokás második fogást kínálni. Étteremben sem szoktak adni mellé második főtt kaját, hanem valami kelt tésztás kalácsot.
Boldog szülinapot:)
Én nem főznék babgulyást, ugyanis elég nehéz mellé bármit készíteni valami tésztán kívül.
Aranygaluska, palacsinta, túrós tészta.
Először is főzzél bele füstölt csülköt! Szerintem az mellé már semmi nem kell.:))) De megenném!
Szerintem valami könnyű, valami fincsi hús saláta és majonézes sali körettel vagy mondjuk valami szaftos pipihusi rizzsel :)
húú most a sztapacska megmozgatta a fantáziámat szerintetek az jó kaja? Mert az otthoniak nem nagyon ismerik. Ehhez egyáltalán illene a tiramisu desszertnek?
Ja, és Boldog Születésnapot kívánok, és további 100-at még legalább! ;)
Mi valami kelt kalácsot szoktunk sütni mellé mindig, túrósat, vagy lekváros buktát..de ugye a süti az már adott, így ez nem nagyon vágna a képbe.
A rántott húst meg mindenki kajolja, szóval az biztos jó lesz. :)
sztrapacska, csusza, túrós palacsinta
tiramisu már nem is kell:)
További ajánlott fórumok: