Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy készíted a tiramisut? fórum

Hogy készíted a tiramisut? (tudásbázis)


2014. dec. 13. 07:35
kávé és tojás nélkül készítem: csak mascarponet, tejszínt, porcukrot és kérmlikőrt teszek bele. és persze a babapiskótát. kicsit állni hagyom a hűtőben, így megpuhul a piskóta is.
2014. dec. 12. 14:48
Hasonlóan készítem, mint 4-es hsz, csak annyi a különbség, hogy a tojás fehérjét félreteszem, helyette 3 dl felvert tejszínnel forgatom össze a cukros-tojássárgás-mascarponés krémet. Nekünk ez vált be legjobban, igaz, így meg kimarad a tojásfehérje.
2014. dec. 12. 13:23

Én nem teszem bele a tojások habját, mert egy óra alatt összeesik, és csupa latyak lesz.

A krémbe kerül ezeken kívül még egy kanálka fahéj. Kávé, rum :) Tetejére kakaópor.

2014. dec. 12. 12:51

Én is tojás nélkül készítem, kis dobozos mascarpone, 2-3 kanál cukor, 2-3 dl tejszín, ezt felverem, teszek bele kicsi fahéjat is, de ezt nem muszáj.

Babapiskótát keserű kávé + rum keverékébe mártogatom, rá a krém, rászórok keserű kakaóport, és jön a következő réteg. Tetején is keserű kakaó van.

2014. dec. 11. 22:12

Mi tojás nélkül csináljuk és a kávéba nem teszünk se cukrot, se tejport, semmit. :)

Mascarpone nagyon drága, én a múltkor natúr vajkrémmel csináltam...isteni finom lett. :)

2014. dec. 11. 22:11
A paleo változatra nagyon kiváncsi vagyok. Mascarpone helyett kesudiókrémmel csinálom.
2014. dec. 11. 22:10

En ugy szoktam,hogy lefozom a kavet,kis cukrot teszek,a DR.Oetker-tol veszek Tiramisu kremet,amit tejjel kell felverni.Egy reteg kaveba martott piskota,egy reteg krem,megint piskota,megint krem.

A tetejere tejszinhabot teszek es kakaoval megszorom.

2014. dec. 11. 22:04

Én nagyon egyszerűen csinálom... egy négyszemélyes kávét lefőzöl, kihűtöd, bele ízlés szerint tej-porcukor, mandula vagy rumaroma.

Mascarpone krémhez (a kicsihez) hozzáraksz 3 tojássárgát, ízlés szerint porcukrot és 1 vaníliás cukrot, majd a tojások habját.

Jénaiba rétegezed: tejeskávéba beáztatott babapiskóták, aztán krém, szitált kakaópor, majd piskóta és így tovább. A tetejére krém és kakaópor kerül. Nekem 2 réteg szokott kijönni egy normál téglalap jénaiba.

2014. dec. 11. 22:01

Hosszú kávét főzök, rumaromával keverem, nyírfacukorral édesítem (nem szeretjük az édeset, csak érzésre, kóstolgatva) abba mártogatom a piskótákat. A mascarponét habosra keverem a tojás sárgájával, majd beleforgatom a felvert fehérjét.


Egy réteg kávés piskóta egy réteg krém, kakaót szitálok rá, addig folytatom, amíg elfogynak az alkatrészek.


De ha lusta vagyok a rétegezéshez, poharakba tördelem a kávés piskótát és csak összekeverem a krémmel :) Ez utóbbit általában akkor, ha nem kell villantani, azaz házi hazsnálatra készül :)

2014. dec. 11. 21:58

Karácsonyra tiramisut szeretnék csinálni, többféleképpen is kipróbáltam már, de szívesen szemezgetek más receptjeiből is, hátha köztük lesz az "igazi".

:)

2014. dec. 11. 21:57
Te hogy csinálod a tiramisut?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook