Mi baja lehet a kutyusomnak? Eszik egyébként, de minden nap kijön belöle a folyadék legalább egyszer (felül). (tudásbázis kérdés)
Nem találtuk meg benne. Valószínűleg olyan kicsi volt, hogy nem vettük észre. A doki szerint néhány nap múlva kilöki a szervezet a kullancsot és akkor már hiába keressük. Dehát sajnos ez pont fertőzött volt.
Pedig Duovin cseppeket használunk minden hónapban, úgy látszik ez sem 100%-os biztonság.
Köszönöm! Bár, azon a képen, ami az adatlapomon van, még csak 3 hónapos. Ma már 16 hónapos 32kg-os ördögpalánta. Imádom! :)
Remélem már jobban van a kutyusod!
A kutya tudja, hogy mennyi folyadékra van szüksége. Legyen mindig neki kint friss hideg víz! Majd ő kiszolgálja magát. Ebben a melegben jóval többet isznak.
Szerintem nem sok a 2-3 dl. Az enyém 21 kilós kutyus, és ha kirohangálta magát, akkor egy fél óra alatt képes meginni egy litert is!
Mostanában viszont rengeteg a kullancs!
A kutyusod nem nyalogatja egy-két helyen magát? Nem bújik oda hozzád máshogy, mint eddig? Tehát úgy, hogy "vedd már észre gazdim, hogy itt egy kullancs van". Meg szokták mutatni, hogy mi a bajuk. Figyeld meg.
A kutyáknál is van depresszió, de ahhoz nagyon nagy bajnak kell lennie (meghal a szeretett gazda...), menhelyre viszik, elviszik a megszokott környezetéből, onnan, ahol szerették ---- ezek nálad nem állnak fennt.
Tavaszi fáradtság sem lehet, mert gondolom, hogy minden finomságot megkap, amire a szervezetének szüksége van. Gondolok a vitaminokra, a csontokra, a finom ennivalókra.
Én a helyedben mindenképp elvinném állatorvoshoz.
Pár héttel ezelőtt én is tapasztaltam a kutyámnál, hogy bágyadtabb, lustább. Elbújt a fotel alá, pedig ez rá nem jellemző, ugyanis mindig a középpontban szeret lenni. Pontosan nem tudtam megmondani, mi baja, mert ezen kívül semmi tünete nem volt. Evett-ivott rendesen.
De olyan gyanús volt!
Gondoltam én inkább potyára leviszem az állatorvoshoz, mint hogy valami baj legyen! Megmérte a lázát, elmondtam a tüneteket és közölte, ez bizony kullancs-csípés. Nem vettünk benne észre kullancsot, cseppeket használunk, de mindig átnézzük.
Kapott 3 szurit, majd 48 óra múlva még egyet.
Szerencsére meggyógyult és nem lett komolyabb baja.
Szerintem vidd el szegényt a dokihoz, nehogy valami gond legyen.
A cane corso-k nagyon szép kutyusok! Nekem amstaff-om van.
További ajánlott fórumok:
- Gyűlölöm a bátyámat, aki egyébként csak a féltestvérem.
- Hogyan lehet leszoktatni egy egyébként nagyon jámbor jóravaló macskát arról, hogy elkapja a rigókat?
- Miért nem fűti be az egyébként forró radiátor a gyermekem szobáját?
- Randin ugyanúgy viselkedtek mint egyébként vagy nem, és ki öltöztök vagy sem?
- A bordeaux-i dog mennyire veszélyes más kutyákra? Pl., ha átszökik a szomszéd németjuhásza, ami egyébként nem támad, akkor gond lehet?
- Szuka kutyusomnak petefészek daganata lehet?