Mi az a felére befőzés? (tudásbázis)
Légyszi segítsetek!
Itt állok a sült husikkal a hentes szelethez és elakdtam a receptben!
10 éve biztos, főzök már, de gőzöm nincs, mi aza felére befőzés!!
Mit csináljak? Rántsam be? Vagy mi az??
A recept a következő:
4 szelet hosszú- vagy rövidkaraj
10 dkg sonka csíkokra vágva (bármilyen, amit szeretünk)
kb. 5-7 dkg vaj
3 dl erőleves - kockából
1 nagyobb vöröshagyma felezve és vékonyra szeletelve
2 dl száraz fehérbor
10 dkg csemege uborka vékonyra csíkozva
1 kávéskanál csípős mustár
4 evőkanál snidling vagy hagyma zöldje aprítva
bors
só
kevés liszt
Elkészítés:
A hússzeleteket kicsit klopfoljuk, széleit pár helyen bevagdossuk, hogy ne zsugorodjanak a sütésnél. Sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben, és forró vajban mindkét oldalukat közepes hőfokon megsütjük (natúrszeletet sütünk).
A húsokat sülés után félretesszük, a visszamaradt pecsenye zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk előbb a bort, majd a levest, közben folyamatosan forraljuk, és felére befőzzük a mártást. Beletesszük a hússzeleteket, a sonkát, az uborkát, a mustárt és a hagyma zöldjét, és lassan, 10-15 perc alatt összeforraljuk.
Tálalásnál tányérokra osztjuk a hússzeleteket, ráhalmozzuk a sonkás-uborkás egyveleget, a mártással meglocsoljuk, és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
További ajánlott fórumok:
- Lassan indul a befőzési szezon. Szoktál eltenni gyümölcsöt, savanyúságot.?
- Ti hallottatok arról, hogy befőzéskor mikróban sterilizálni az üveget? Ér valamit?
- Ti, hogy űzitek ki a kukacot a cseresznyéből, meggyből befőzés előtt ha nem magozzátok ki?
- Sárgabarack befőzése
- 1 éves kisfiamnak adhatok már házi befőzési gyümölcsöt?
- Sárgabarack lekvár befőzés - most készítenék először, segítsetek