Ti hallottatok arról, hogy befőzéskor mikróban sterilizálni az üveget? Ér valamit? (tudásbázis)
Hát nem tudom... lehet, hogy nálunk más a víz, de így lerakódik az üvegek belső oldalán egy olyan vízköves homály jellegű mocsok, ami mikrózás nélkül soha nincs :) E folyamat után újból el kell mosogatni őket.
Ha valakinek nincs mikrója, akkor az mit csinál? Azt, amit már leírtam.
A magas hő öli meg szerencsétlent.Ja.Az kicsit sejtkárosító...:)
Én ha légkeverősömben sütöm a húst más az íze,mint a rendes sütőben.És akkor mi?
Amúgy én sem sterilizálom az üveget,frankón sterilizálja a befőzési eljárás...De nem ártunk vele,ha mikróban közöljük vele azt a szükséges hőt,amivel a sterilitást elérhetjük.
Hát persze.Én sem mikrózom az üvegeket.!
Nem vagyok a pénzem ellensége.
Csak azt hallottam,hogy a mikróba betett élőlények (pl.légy)szétpukkad.És nem kell hozzá magas hőfok!
A mikrohullámú sugárzás öli meg.Szétroncsolja a sejteket.Lehet,ezért más ízű az étel is,amit abba főzünk.
Magasabb hőfokon biztos, de aztán az áramszámlát is megnöveli. A feleségem alaposan ki szokta mosni mosogatószerrel, forróvízben. Az elég is.
Szerintem csírátlanít is.
Mikróban sterilizálni? Hiszen az csak melegít!
szerintem tiszta nemnormális az hogy magát a gyakorlati befőzést 6 kor kezdtem és most fejeztem 7liter szamócadzsemmel. olyan vagyok mint a csiga :)
sima mosogatószer, de jól öblítsd át utána, nem a megromlás miatt, csak ne maradjon benne ...igaz amit elmosogatunk mindenen marad valamannyi.
spec mosószer, vagy mosogató szer sima mondjuk jar. vagy milyen mosószer ?
na már csak sikerüljön, ha mindent megcsinálok amit írtatok akkor szerintem 2020 ig is eláll :D
Mi csak kimossuk mosószerrel az üvegeket és a tetőket. Szerintem hosszadalmas és drága a mikrózás, fölösleges.
Azokat előtte forróvízben átfőzőm /kupakokat/. helyesen:
Azokat előtte forró vízben átfőzöm /kupakokat/.
Azokat előtte forróvízben átfőzőm /kupakokat/.
:D voodoozni a befőttet :D
de pl. a gyerek cuccait(cumisüveg, cumi) ott sterilizálom, csak van hozzá direkt UFO, amibe bele kell tenni vizet és a dolgokat...
Kaptam, de áldom érte aki adta :D remek találmány :)
kis üveget lehetne benne sterilezni az biztos :) de nyolcdecis nem hiszem hogy belemenne :D
Na,akkor az üveged tiszta.
És a kupak? Ha fém?
Akkor minek is steril az üveg?
Szerintem elég a dunsztolás.
Én szoktam. Miután alaposan kimosom az üvegeket kevés vizet töltök beléjük, és beteszem a mikróba.
Jó vagy sem..nem tudom lehet enélkül a művelet nélkül is elállnának a befőttek. :)
Maga az eljárás kell,hogy csírátlanítson.Forrón az üvegbe a cuccot,hermetikusan lezárni,bedunsztolni,hogy minél lassabban hűljön le.Ennyi elég,ha mindent jól csinnál az ember.Még szalicil sem kell hozzá.Mi lecsót szoktunk eltenni így.
A forró víz a legjobb! Kár lenne ezért ennyi üveget külön-külön melegíteni. És nem is biztos, hogy jobb!
ahh köszönöm ez nagyon hasznos
Ja és szerintem így fölösleges mikrózgatni.
Én a tisztára mosott üvegbe beleteszem a forró lekvárt, befőttet, azonnal ráteszem a tetejét, és 3 percre lefordítom. Így a kupakon is van egy lekvárréteg, ami segít, hogy légmentesen záródjon. Nekem ezzel a módszerrel soha nem romlott még meg egy sem.
ahhoz külön program kell? jajj
szal akkor üveg mosás és be a mikroba az üres üveget vagy már a befőttet is sterilizáljátok az üvegben
persze,ha van rajta sterilizáló program
További ajánlott fórumok: