Mi alapján döl el h kinél helyezik el a gyereket? (beszélgetés)
Ezzel jobb ha nem dicsekszik, még a végén megszívja feketemunkáért, esetleg visszafizettetik vele a munkanélkülit is.
Ha megnyugtat, anno én a válásunkkor idegösszeroppanást kaptam, hetekig kórházban voltam, nem volt munkám, nem volt semmim, mégis nálam maradt a gyerek.
Pedig fenyegetett, hogy elveszi, sőt, feljelentett mindenhol, volt nálunk két kerület gyámhivatala, két kerület gyermekjóléti szolgálata, védőnő, óvodai gyermekvédelmis. Minden héten jött valaki.
Megvolt a válás, még 1 évig olykor felbukkant, azóta (7 éve) felé se szagolt a gyerekének. Mára megvonták a szülői felügyeleti jogát és a gyereket örökbefogadta az új férjem. :)
Ahhoz, hogy a gyerekek nem nálad legyenek minimum azt kellene bebizonyítania, hogy alkoholista vagy és qrva. :)
A férfiak imádnak azzal zsarolni, hogy már pedig a gyerek náluk marad.... a 90 %-uk egyáltalán nem gondolja komolyan. Annak idején az én férjem is közölte, hogy egyik gyerek az övé.... mondtam, hogy kizárt... a gyerekeknek már elég stressz, hogy elválunk, nem az, hogy még őket is elválasztjuk egymástól, tehát vagy mindkettő vagy egyik sem... fennakadt a szeme. A bíróságon semmi erősködés nem volt, tudtam, hogy jó anya vagyok, esélye se lenne... és ezt ő is tudta, de azért előtte bepróbálkozott a lelki zsarolással. Általában csak eddig terjednek. :)
A bíróság azt nézi,hogy a gyermek tesi és lelki fejlődése kinél a biztosabb.Ha Ő iszik,akkor előnyben Vagy.A megcsalást normális esetben Magyarországon nem nézik.!!!Meg minek is néznék?Hisz,lehet a gyermek lelkének az a jobb,ha a szülő talál új társat,és stabilabb családban nő fel.A válóper alatt pl,az egyik félnek nincs senkije,a másiknak van egy stabil ,normális új kapcsolata már,az jobb,mert ha annál helyezik el,aki egyedülálló,ő még fog társat keresni,hisz az az élet rendje,akkor még arra is koncentrál,(nagyszülőkre stb,többet hagyja a gyermeket,míg társaságba megy pl.Akinek meg már van egy stabil társa,az biztosabb háttér.A szülővel viszont a kapcsolattartás fontos,a szülő,akkor is szülő,de néha jobb a gyermeknek is ha külön nevelik.A lakóhelyéről is kicsi gyermekeket(kb.12 év alatt)nem nagyon szakítja ki a bíroság.
Az tévedés amúgy,hogy csak anya nyerhet elhelyezési pert.Egy nagyon jó ismerősöm ősszel férfi létére,meg kapott két kicsi gyermeket,és az anya nem ivott,nem drogozott.Az volt a gond,hogy pl.az anya nem járt se ovis,se sulis szülő értekezletre,nem öltöztette őket rendesen,nagyon úgy nézett ki,hogy inkább a válóperből a pénz nézi.A bíróságon pl.olyan kijelentést tett,hogy a családi pótlék az övé,mert ő szült.Volt neki kapcsolata mikor beadták a válópert,de közben vége is lett,a srácnak meg lett egy stabil,akivel össze is költöztek,és gyermek ott is van.
A neten találsz jogi fórumokat,ahol készségesen adnak tanácsot.
Sziasztok
10 év házasság után vállunk már fél éve nem is lakunk együtt.Aránylag egész zűrös volt az elmúlt 7 év de mindig azt mondtam h a gyerekek miatt ki kell bírnom sok mindent végig csináltam.5 éve végleg fel adtam a küzdelmet h helyre hozzam a dolgokat.Egy sms miatt amibe ki derült h a férjemnek van valakije. 1 hetes küzdelem után végre meg tudtuk beszélni a dolgokat és azt kérte tőlem h adjam meg neki a lehetőséget h ki élje magát legyen nyitott a házasságunk.....(gyerekek miatt hát persze bele mentem de egy világ dőlt össze bennem). Elviseltem a csajozást az italozást és még szembe is néztem a betegségével és mindig ott voltam mellette.Most ott tartunk h minden felől támad és hűtlenség vádjával támad a bíróságon...(hűtlennek hűtlen voltam az elmúlt 3 évben) De akkor én csaltam meg vagy ő engem ??? Mit néz ilyenkor a bíróság???
További ajánlott fórumok:
- Miért nem akarok gyereket?
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Kinél helyezik el a kicsi gyereket, ha az apa veri a gyerekét?
- Hány éves kortól kérdezik meg a gyereket, hogy kinél szeretne maradni?(Válás esetén.)
- Járt már valakinél a Gold-Photo Bt-től egy hölgy, hogy lefotózzák a gyereket, saját környezetben és megjelenik egy magazinban?
- 97-es Gyvt. szerint Ideiglenes hatályú elhelyezés, ha másik családtagnál helyezik el a gyereket - Ez nem családba fogadás?