Mi a véleményetek arról, hogy Magyarországon is terjed a buddhizmus? (beszélgetés)
ez azert van,mert tobb kulfoldi el nalunk.ez termeszetes hisz mindenkinek joga van a sajat vallasat gyakorolni.
Ha még most is érdekel valakit:
Magyar szerző, Lénárd Jenő két kötetes munkája a buddhizmus alapjairól letölthető ingyenesen, PDF-ben.
A címe: Dhammó.
[link]
Nem. :) Láma Ole Nydahl - Ahogy a dolgok vannak című könyvét találtam meg. :)
Budhizmus nem vallas , Budhizmus az fylozofia
Aki kivan jobban belmerulni ajanlom a Sutta nipatamagyar nyelvu förditasat.
Átfogó és összehasonlító... esetleg ezt találtad meg?
[link]
Egy oldalon végül megtaláltam, hogy mi ad átfogó leírást és le is tudtam így hirtelen tölteni. Jelenleg ezt a könyvet tanulmányozom. Kicsit még kevésnek érzem magam, hogy megértsek benne mindent, de folyamatos tanulmányozás mellett azt hiszem meg fogom érteni. :)
Kell hogy legyen Budhista oktatas is Magyarorszagon , mashol az ember megtanulja a mai elö nagyobb vallasok alapjait ? ! Esetleg ha tudnal szerezni egy ilyen tankönyvet ?
Ez csak jo , a Budhizmus a szelid vallasok köze tartozik ! A Budhizmus az egyetlen vallas amiert nem folytak haboruk ! A budhizmus tisztel mindent ami el.....
Az is jo hogy a keresztenyek lassan rajönnek hogy vannak mas vallasok is es azok legalabb olyan jok mint a keresztenyseg :)
"hinduknak a budhizmus, európainak kereszténység."
??? már nem azért, de a hindu nem egy nép, hanem egy vallás... hinduizmusnak hívják, szép is lenne, ha buddhisták lennének...
Semmi gondom vele. Mindenki abban hisz, amiben akar.
Mi a véleményem?Előbb utóbb várható volt,hisz a keleti tanok eléggé terjednek mindenütt,tehát mi sem maradhatunk ki ebből.Akinek tetszik,gyakorolja e vallást,akinek meg nem,az ne tegye...
Inkabb mint az allszent katolikus egyhaz.(termeszetesen tisztelet a kivetelnek,mind ahogy mindenutt vannak jo es rossz emberek,igy a vallasok hirdetoi sem egyformak.) Engem nem zavar.
csillaghegyen a krisnás templomba. meg egy haverom nagy buddhista, én meg,... hát... háthát. :D
igen...nekem meg pont h rossz tapasztalataim vannak erről...
én csak egy buddhista közösségben jártam, ott nem ezt tapasztaltam, eléggé kelet minta szerűen nyomták, persze ez csak egy tapasztalat.
mert általában nagyon nem arról szól, ami igazából... eleuropizálják... mint a krisna...
en a sorsban hiszek, nem veletlenul szulettem ide es nem Tibetbe, de egyebkent nem vagyok vallasos, ha valasztani kell, akkor inkabb a buddhizmus, hinduizmus, ami fejlodesre, tanulasra ad lehetoseget-mint a keresztenyseg, ahol ez en eletem tizedmasodperc, s ezalapjan dol el, hogy mi lesz a tovabbiakban
jól gondolod, egyébként megfigyelhetőek a két csoport között társadalmi ranglétra különbségek is.
a topik címről ez a véleményem:)
egyébként a mai keresztény egyházak képviseletének tekintetében egyrészt nem meglepő a folyamat, de ez csak az egyik oka a spirituálisabban bemutatott vallások elterjedésének.
beszélhetünk még a különböző irodalmak nagyobb térnyeréséről, az egyre fontosabb és hangoztatott belső békéről és az eziránti egyre erősebb vágyat okozó körülményekről.
plusz egyéni okok.
en is ezt akartam irni :)) Olyan mint az influenza
nekem is ez jutott eszembe :)))
Fertőző?!
Csak a véleményedre lennék kíváncsiak,de ha nem érdekel tovább lehet menni!
ez a topikcím úgy hangzik, mintha valami járvány lenne a buddhizmus.
Jó.Jó véleményem van róla. :-)
semmi, inkább ez terjedjen mint a bűnözés
Buddhista egyetem is van.
További ajánlott fórumok: