Mi a véleményetek a sírgyalázásokról, illetve emlékművek megrongálásáról? (beszélgetés)
Két hete voltam a temetőben és ellopták a mécseseket.
Nem tudom mit éreznek, mikor ráteszik a szeretteik sírjára?!
Már megint ellopták a temetőből a virágokat,koszorúkat!
Hogy van lelke elvinni és a másik sirra feltenni!
Elég sajnos, hiogy ilyet kell csinálni, elcsúfítani azt, amit a halott tiszteletére vettünk/rakunk a sírra...
Nagyon keményen büntetném a sírgyalázókat, vandálokat. (persze, ha el tudnánk őket kapni. :(((
Én mindenféle vandalizmust elítélek, ugyanis nem elég, hogy értelmetlen, a legtöbbször nagy kárt okoznak vele, legyen az egy utcanév tábla lerúgása, egy szép szobro összefirkantása (a szép graffiti rajzokat tisztelem, de nem egy műemléken!), vagy a már említett sírgyalázást is! Sajna mindegyikkel találkoztam már: a községünkben levő új utcánk névtábláját állandóan szétrúgja valaki, pedig így is nehezen találnak meg pl. a postások...
A műemlékeket, házakat lépten-nyomon megrongálják...
S végül, de nem utolsó sorban a nagypapám sírját is meggyalázták, széttörték az emlékének állított, igazán nem hivalkodó kőemléket, amit emlékszem, tavaly télen állítottunk fel neki puszta kézzel a legnagyobb hidegben saját magunk... hát az embernek csak a könnye folyik egy idő után...
tenyleg az, sajnalom. En nagyon nehezen viselnm, ha egy kedves szerettemet lopnak meg.
Szerintem nagy resze fiatal, tizeneves, nincs jobb szorakozasuk. Ez is szomoru.
A koszoru- es viraglopasokrol pedig nalunk mar kiderult, hogy a viragarus berelt fel embereket, hogy .....
Elítélem.Mint azokat is,akik Mindenszentekkor
ellopkodják a koszorúkat,csokrokat,mécseseket.
Mindenhol lopnak,de ezeken a helyeken talán mégsem kéne...
Nem tartom normális embernek a sírgyalázókat.
Szigorúbban kellene itélkezni felettük,hogy érezzék a tettük súlyát.
nagyon szomoru ez
sajnalom a csaladtagokat, szornyu
jo kis lelki vilaga lehet a gyalazonak is, es jo "bator"
jaj, jol meglatod az osszefuggeseket :)
talan a duhlevezetes is talalo
dühlevezetés!
tényleg jobb lenne inkább a gyurcsányt a Duna vizébe lökni!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek normális az állandó pépes széklet, illetve állandó hasmenés inger ami már egy éve tart?
- A kisfiam látja a szellemeket! Illetve, nekem is olyan furcsa érzéseim vannak! Várom, akiknek volt hasonló tapasztalata, vagy hisz ebben
- Hogyan szerezzük vissza a szerelmünket? Illetve hogy kapjuk meg azt, akit szeretnénk?
- Ki hogyan kezelné illetve csinálná? Anyós ápolása ...
- Szemétszállításkor megrongálódott kukát hogyan lehet kicseréltetni?
- Trianoni emlékművek