Mi a véleményetek a lakásban tartott hüllőkről? (beszélgetés)
Leopárdgekkósok!
Van nálam két sovi jószág, az egyik kezd rendbejönni, eszik-iszik, működik. A másik viszont sovány nagyon, mikor hozzám került is bénácska volt, elvétette a tücsköt, úgy tartottam neki csipesszel, 3at evett meg, a gyászbogárlárva nem érdekelte...mit tudtok tanácsolni, mit tegyek? 3 napja nem evett már (az állatdoki azt tanácsolta heti4x próbáljam meg etetni), tegnap összebalhézott a lakótársával, és most nem nyitja ki a bal szemét :P láthatóan az orrnyergét harapta meg az erősebb, nincs vér, de le van picit horzsolva...most végképp nem tud mit kezdeni a tücsikkel-lárvákkal, csak nézi, de ha kimegy a jobb szeme látóköréből, nem megy utána... :P lehet őt valami folyékony "gyíktáppal" etetni cseppentővel? Vagy valami ötlet? És ha van valakinek gekkóértő állatdokija, annak is örülnék, ha nem nyitja ki a szemét hétfőig, elviszem, addig sajna nem tudom :P Az itteni doki meg nem nagy hüllős...
Egy időben szerettem volna 2 leopárd gekkót. Most is belevágnék, de az megint egy csomó kiadás lenne...talán ha lesz saját házam, pénzem...
Egyenlőre egy térkép teknősöm van, már 4 éve :)
Ékszer teknösöm,meg egy csomó állatom volt már lakásban,fehéregér,pele,vadászgörény,tengerimalac,
madarak,kutyák,macska, halak,de hüllőt soha!Kiráz a hidegmég a gondolatára is.
Képzeld,kiderült,hogy nem is bazilikuszok,hanem zöld anoliszok,amiket vettem.Na,v.mi fehér porba panírozott tücsköt esznek is(persze a nagyember nem mer hozzányúlni),úgyhogy gyakorlatilag vettem magamnak 2 hüllőt...
A lányodnak van még esetleg v.mi tanácsa?
Mindenesetre jól átvágtak,de így vásároljon az ember nem a megszokott helyen...Ja,képzeld,az állatorvosnak fogalma sem volt,mit vettem,és mit kezdjek velük...Lolka és Bolka lett a nevük:))
Most vetten a férjemnek 2 bazilikuszt,az állatkereskedésben azt monsták,csak tücsköt esznek.Ehhez képest hozzá sem nyúlnak.Nagyon kérkek segítsetek nötletekkel,mert lassan éhenpustzulnak,és a neten sem talltam semmi érdemlegeset..S.O.S.!!Köszi,Hanna
Egyéb tanácsokat is szívesen fogadok!!!!
Par eve kergettem gekkot a lakasban raadasul eppen napokig egyedul voltam es eloszor fel sem fogtam, hogy mi az, de azon a kliman az majdhogynem normalis.
Vegul sikerult 1 nagy poharral elcsipnem es lerohanni vele a szomszedunkban fekvo parkba.
Egyebkent aranyos volt, nem tunt vermes joszagnak, nyilvan nem is az, de inkabb kihagyom a tarsasagat.
lehet egy pokkal vagy kameleonnal, kigyoval kommunikalni? Vannak olyan reakcioi, amibol erted, hogy mit akar? Vagy nem ebbol a celbol vannak? Csak disznek?
Azert kerdezek ennyit, mert nem eltem meg veluk, fogalmam sincs.
En maradok az emlosoknel :)
További ajánlott fórumok:
- Nálatok hány fok van a lakásban?
- Hány fok van nálatok a lakásban? És odakint?
- Mi a véleményetek a fekete bútorokról? Egész lakásban csak az lenne.
- Lakásban tartott macska vs. babaprojekt
- Miért vizel le minden ruhánkat a lakásban tartott macska?
- Hogyan neveljük szobatisztaságra a felnőtt befogadott, lakásban még nem tartott kutyát?