Miért vizel le minden ruhánkat a lakásban tartott macska? (tudásbázis)
Pontosan!
Én a tálját is tiszta vízzel mosom el, ha nincs más mód, beáztatotom előtte.
az én cicámnak nem volt ilyen gondja,de ismerösöm macskája hólyaggyulladással küzdött,véres vizelet stb
minden szőnyeget összerondított,aztán mikor meggyógyult ,megszűnt a probléma.
ez igen !
undoritó vagy ,téged kellene kihajítani,meg a hozzád hasonlókat!😡
Sajnos kölyökként nagyon is beteges volt. 5 hetesen kaptuk, így nem kapott elég anyatejet, védettséget.
Szerencsére az állatorvos megmentette, azóta egészséges. Amikor elutazunk 1-1 hétre, akkor egyedül van, kint a szabadban. Vidéken lakunk így vadászik, van mit ennie. Vizet teszek ki neki. Nagyon örül nekünk, amikor megérkezünk.
Az én cicám "bosszúból", mert 3 hétig itthon hagytam, a szomszéd vigyázott rá. De ő "csak" a cipők mellé, és a kádkilépőre, kutyahelyére. Ez Fic-el járt együtt, stresszelt a cica, a vizelete véres lett. Csepegtetett, mint pisilt.
Szódabikarbónát szórtam ki, ahova pisilt, és megszűnt ez a pisilési mániája. Ha elutazom nem hagyom otthon, elviszem máshoz, így nincs több gond.
Vagy nem kapott el bakteriális vagy vírusfertőzést. :) Már nem emlékszem melyik volt.
Az én régi cicám azért pisilt szanaszét, mert beteg lett. Elvittem az orvoshoz, és kapott gyógyszert. :)
Megoldódott a probléma.
Akkor én nagyon szerencsés vagyok, mert az ivartalanított kandúrkám a legjobb cica a világon.
Nyugodt, türelmes, gyerekszerető, soha nem karmol, harap. Kinti cica, de bent is szokott lenni. Soha nem piszkított be, nem csent el ennivalót, csak a saját dobozában alszik. Jó, néha a mi ágyunkban, de akkor azonnal kizavarom.
Talán azért ilyen jó cica, mert boldog, vagy mert ilyennek született.
Valami lelkibaja lehet ha nem testi. Történt valami változás? Költözés? Új állat, új ember az életében vagy épp hogy valaki kikerült a képből? Esetleg sokat van egyedül vagy épp mindig otthon van valaki mióta kezdődött a baj?
Nálunk is volt ilyen probléma egy régi ivartalanított kandúromnál, ott a költözés, sok távollét volt a bibi.
Amit Panna linkelt próbáljátok ki. Feliway cuccot szokták ajánlani állatorvosok is.
Ilyet az, aki szereti a macskákat, nem ír, nem mond.
A macska sosem gonoszságból pisil oda, ahova nem kéne, hanem vagy valamilyen betegsége, vagy valamilyen "lelki" gondja van.
Valami gondja lehet, akár az alommal vagy nincs saját kis helye stb...
Javaslom nézz utána a Feliway termékeknek.
Egy 1 éves nőstény macskáról van szó. Mikor elkezdte ezt csinálni rögtön el is vittük az állatorvoshoz ivartalanítani, remélve,hogy ez majd megoldás lesz a problémára,de semmi.
Ugyanúgy minden ruha macskahúgy szagú. Eddig csak a barátnőm ruháit pisálta le furcsa mód, ma már az enyéimet is. Táska,cipő,zokni...
Segítsetek,mit kéne tenni?
További ajánlott fórumok:
- Cigizik a párom a lakásban, így mindenem bagószagú.Mindennap persze nem moshatok...Megoldás?
- Mi a véleményetek a lakásban tartott hüllőkről?
- Lakásban tartott macska vs. babaprojekt
- Volt már itt valakinek fülgyulladása? Ha igen, milyek voltak a tünetek, mit szedett és mennyi ideig tartott a gyógyulás? Minden érdekelne
- Hogyan neveljük szobatisztaságra a felnőtt befogadott, lakásban még nem tartott kutyát?
- Miért ráz minden a lakásban?