Mi a véleményetek a fekete bútorokról? Egész lakásban csak az lenne. (beszélgetős fórum)
Soha nem jutna eszembe...
Rám nyomasztóan hatna és optikailag meg nagyon leszűkíti a teret.
passzolna a hajszinemhez:)
Őszintén? Hogy mindenhol az lenne? Frászt kapnék!
Nekem tetszik a fekete bútor, de csak akkor kéne ha lenne bejárónőm, mert azon bizony látszik a por.
Fürdőszoba márvány szürke lesz.
Szoba nem fekete lesz és a konyha sem. Vettem bútort és sötét barna - fehér. Modern, nem az a barna , amit nem szeretek.
Nagyobb lakást igényel, kicsiben nyomasztó lehet.
Nézelődtem ma és egy videóban megtetszett a stílusa.
[link]
Gyakran használ fekete alap bútorokat.
semi baj vele,izles kerdese,nekem is fekete butoraim voltak korabban!
Szőnyeget vettem ma . Szép színesek. 😊
De ha neked tetszik, akkor csinald. Végül is a te dolgod, es az szamít, hogy te jol erezd magad benne. De halkan megjegyzem, hogy színeset is kellene bele tenni.
Szerintem rettenetes a fekete.
A szüleim nappalija halvány mohazöld és halvány sárga árnyalatú, a fürdőszoba viszont teljesen szürke. Sose tetszett a fürdő, engem nyomaszt a szürke. Ráadásul sötétszürke az egész olyan csempével kirakva, aminek olyan durva a hatása. Ízlések és pofonok, de én nem érzem jól magam egy ilyen helyiségben. Ők viszont odavannak érte. A meleg színek jobban tetszenek, mint a narancs, a sárga, meg a rózsaszín, sokkal vidámabbak. Vagy pedig a csupa fehér, mert az világosabb és olyan, mintha növelné a teret. A skandináv stílus pont azért ilyen, mert északon kevesebbet süt a nap és ezt ezzel ellensúlyozzák.
Néztem Szép rolót az ablakra, ülsz sem fekete. De pont az ablak miatt kell várni másfél hónapot, hogy kicseréljèk. Minden nap lassan telik , annyira várom már. 😃
Ha a többi dolog színes, nem nyomasztó a fekete bútor. Amit lejjebb valaki linkelt, mint világos stílust, ott is mindenhol színes kiegészítők vannak.
Még gondolkodom, mi legyen .
Úgy gondoltam , hogy fekete és szürke bútorok lennének, de a fal és a szőnyeg például nem ilyen lenne. Lényeg , hogy ne barna és árnyalata, meg ne hófehér.
Ez elég végletes. De ha nekik ez tetszik.
En csipnem a fekete butorokat, mogotte szines falakkal.
Mindenkinek más az ízlése.
Ha neki az tetszik, akkor az a jó - neki.
Ezek nekem is jobban tetszenek, bár a fehérért sem vagyok annyira oda. Inkább a melegebb árnyalatú világos színeket szeretem.
Én már jártam olyan lakásban, ahol padlótól a plafonig érő bútorok voltak és mind szekrény. Sehol egy polc, ahova kirakhatsz dísztárgyakat, könyveket, fényképeket, stb... És a szekrények is feketék voltak. Nagy ház volt, nagy terekkel, de nekem így sem tetszett. Ízlés dolga, felesleges is firtatni ezt a dolgot, úgyis az a lényeg, hogy a lakásban lakó jól érezze magát.
Ha már világos, akkor skandináv. Minden fehér. Egy ilyen szobában sokkal jobban érezném magam, mint a fekete, komor bútorok között.
[link]
Azért egy lakás, amit használnak nem csak a csupasz falvakból és bútorokból áll, hanem téli van kisebb használati targyakkal, amik általában színesek. Plusz gondolom a függönyök, szőnyegek sem feketék. Tehát összességében nem úgy kell elképzelni egy ilyen lakást, mintha egy fekete-fehér filmbe csöppet volna az ember.
Abszolút egyetértek.
Nem kellemes hosszú távon folyton a komor feketeséget nézni.
Lehet, hogy elegáns, lehet szép is, meg érdekes is, de szerintem a kevesebb több. 1-1 jól megválasztott fekete komód, vagy fotel elhelyezése sokkal kedvezőbb, és jobb a hatása is, mintha az egész lakásban minden bútor fekete lenne.
Azért itt nem minden bútordarab fekete. Érdekes viszont a számomra, hogy a nagyobb, egy tömbben levő bútort mintha kisebbítené a fehér falak előtt.
A világos kanapé is jó, az a fekete-fehér kép a falon isteni, de fura, hogy a kanapéval szemközt ott a főzőlap, illetve a konyhapult. Nagyon jó elszívót feltételez.
Nekem azzal együtt tetszik. És a fekete bútorok, ablakrácsok ellenére is világos minden.
További ajánlott fórumok: