Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi a véleményed az óraátállításról? A téli vagy a nyári időszámítás maradjon? fórum

Mi a véleményed az óraátállításról? A téli vagy a nyári időszámítás maradjon? (beszélgetés)

1 2 3
ma 13:42
Nekem mindegy már csak ne tolják oda-vissza.
ma 01:05

"Magyarországon például 1958–1979 közt szünetelt a nyári időszámítás használata, de 1980-ban ismét bevezették (ugyancsak energiamegtakarítási céllal) az évente kétszer történő óraátállítást. 1996 óta pedig kormányrendelet is előírja ennek kötelező alkalmazását."

[link]

86. globus (válaszként erre: 84. - Plavalaguna)
tegnap 20:20
Ez mindegy, mi a magunkéról beszélünk :)
85. plavalaguna (válaszként erre: 80. - 55Judit)
tegnap 19:55
a tehenet felkelted sötétben??? ne már. felénk pirkadat, napnyugta volt a ritmus, nem az óra.
84. plavalaguna (válaszként erre: 81. - Globus)
tegnap 19:54

de a télit nem budapesthez igazitották, hanem jóval nyugatabbhoz. az eleve nem a mi időzónánk volt. egyszerűen nem vették magyarországi részt figyelembe.

mi a románokkal kéne egy időzónában legyünk inkább.

És nem nem depisek a reggeli sötéttől , ggondoljatok bele , tűlünk nyugatabbra úgy van. Reggel van inkább sötét, és este világos.

83. 55Judit (válaszként erre: 82. - Globus)
tegnap 18:04
Engem nem zavar. Szerintem azokra van rossz hatással, akik időhöz vannak kötve. Nálam ez már nem játszik. :)
82. globus (válaszként erre: 71. - 55Judit)
tegnap 17:59
Megszokjuk. Mint mindent, amit lenyomtak a torkunkon.
81. globus (válaszként erre: 76. - Plavalaguna)
tegnap 17:58
A hajtogatáshoz képest eredetileg. Téli volt, mielőtt elkezdték egyáltalán.
80. 55Judit (válaszként erre: 77. - Plavalaguna)
tegnap 17:51

A tehenet mindenki óra szerint feji. Nagyapámék reggel 6-kor és este 6 kor fejtek. Ha véletlenül csúszott az idő, a tehén érezte és ideges volt.

Azt a kutyát is megviseli az átállás, amelyiket időre szokták levinni. Az állatok pontosan érzik az időt.

Előző lakhelyemen a kakas pontban 2:30-kor kezdte a kukorékolást. Azt hittem megőrülök tőle.

79. 55Judit (válaszként erre: 76. - Plavalaguna)
tegnap 17:45
Akkor elnézésedet kérem, valószínűleg tévedek.
78. ,zumba (válaszként erre: 77. - Plavalaguna)
tegnap 17:36
Igen, rendszer van az állattartásban is.
77. plavalaguna (válaszként erre: 63. - Enissa)
tegnap 17:24

a tehenet óra szerint feji valaki? ez nekem új...

a kutyát minek kéne átszoktatni?

76. plavalaguna (válaszként erre: 73. - 55Judit)
tegnap 17:23

nincs olyan hogy eredetileg. Bécshez volt igazitva, És a vonatok miatt alkottak idózónákat.

eredetileg mindenhol helyi idő volt.

a szervezetünk meg elég egyéni, nem is mindenkié ugyanarra van beállva, hiszen akkor a csoport nem lett volna biztonságban míg a természetben éltünk.

tegnap 17:21

az év nagyobb részében a nyárit használjuk. 7 hónap nyári van 5 hónap téli.

ha nem lenne átállítás, jobb lenne a nyári, hiszen így is az van többnyire.

de szerintem az állítgatás se gáz.

74. libikóka (válaszként erre: 71. - 55Judit)
tegnap 17:19

Most komolyan évek óta nem tudnak dönteni.

Már röhej az egész,,mit várhatunk?

73. 55Judit (válaszként erre: 72. - ,zumba)
tegnap 17:10
Eredetileg is az volt. A szervezetünk is arra van természetesen beállva. Én örülnék neki, de semmi nem lesz belőle.
72. ,zumba
tegnap 17:07
Ugyanaz a véleményem mint tavaly. (téli)
71. 55Judit (válaszként erre: 70. - Libikóka)
tegnap 16:59

Az. Nagyon rossz vicc. Állítólag azért hezitálnak, mert bármelyik időpontot állítják be állandóra, mindig lenne olyan akiknek nem tetszik.

Pont úgy mondják, mintha lenne olyan csikkzsebből kirántott szabályozás ami mindenkinek egyformán tetszik.

tegnap 16:19
Vicc az egész.
69. 55Judit (válaszként erre: 68. - 55Judit)
tegnap 15:01
tegnap 15:00
Ma jött ki egy cikk, miszerint marad az évi 2 állítgatás. Helyette azt fontolgatják, hogy az időpontokat változtatják meg.
tegnap 14:39
Téli
66. ,zumba (válaszként erre: 59. - Globus)
márc. 22. 09:23
Ha valamikor a nyári időszámítás bekövetkezik egész évre vonatkozóan, akkor lesz egy jó téma ismét: miért van sötét még reggel 1/2 9-kor is.
65. ,zumba (válaszként erre: 63. - Enissa)
márc. 22. 09:19
Egyetértek.
márc. 22. 08:40
Útálom
63. Enissa (válaszként erre: 53. - Amaunet)
márc. 22. 08:39

Nagyon elszomorítottál.

Már abban bíztam VÉGE.

Akik ezt kitalálták, nem kelnek korán, nem kell pici gyereket hajnalban óvodába, bölcsődébe kelteni, nincsenek pl. tehenei, nem kell fejni időben, lakásban tartott kutyát új időpontra átszoktatni, stb. Az eü. hatását már nem is említem.

márc. 22. 08:16
Én mindig meggabalyodom 1-2 napra, aztán helyreállok.
61. barai
márc. 22. 08:13
A téli az igazi és a jó is! 1000 évig jó volt, ki az a .....aki kitalálta!?
60. andilaci (válaszként erre: 55. - TiniTitán0213)
márc. 22. 07:33
Így van ‼️
59. globus (válaszként erre: 58. - Birebora)
márc. 22. 07:26
Pláne télen a nyári óra. Így is sötét van reggel, nyárival még fél 9-kor is az lesz 😬
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook