Mi a véleményed az óraátállításról? A téli vagy a nyári időszámítás maradjon? (beszélgetés)
"Magyarországon például 1958–1979 közt szünetelt a nyári időszámítás használata, de 1980-ban ismét bevezették (ugyancsak energiamegtakarítási céllal) az évente kétszer történő óraátállítást. 1996 óta pedig kormányrendelet is előírja ennek kötelező alkalmazását."
de a télit nem budapesthez igazitották, hanem jóval nyugatabbhoz. az eleve nem a mi időzónánk volt. egyszerűen nem vették magyarországi részt figyelembe.
mi a románokkal kéne egy időzónában legyünk inkább.
És nem nem depisek a reggeli sötéttől , ggondoljatok bele , tűlünk nyugatabbra úgy van. Reggel van inkább sötét, és este világos.
A tehenet mindenki óra szerint feji. Nagyapámék reggel 6-kor és este 6 kor fejtek. Ha véletlenül csúszott az idő, a tehén érezte és ideges volt.
Azt a kutyát is megviseli az átállás, amelyiket időre szokták levinni. Az állatok pontosan érzik az időt.
Előző lakhelyemen a kakas pontban 2:30-kor kezdte a kukorékolást. Azt hittem megőrülök tőle.
a tehenet óra szerint feji valaki? ez nekem új...
a kutyát minek kéne átszoktatni?
nincs olyan hogy eredetileg. Bécshez volt igazitva, És a vonatok miatt alkottak idózónákat.
eredetileg mindenhol helyi idő volt.
a szervezetünk meg elég egyéni, nem is mindenkié ugyanarra van beállva, hiszen akkor a csoport nem lett volna biztonságban míg a természetben éltünk.
az év nagyobb részében a nyárit használjuk. 7 hónap nyári van 5 hónap téli.
ha nem lenne átállítás, jobb lenne a nyári, hiszen így is az van többnyire.
de szerintem az állítgatás se gáz.
Most komolyan évek óta nem tudnak dönteni.
Már röhej az egész,,mit várhatunk?
Az. Nagyon rossz vicc. Állítólag azért hezitálnak, mert bármelyik időpontot állítják be állandóra, mindig lenne olyan akiknek nem tetszik.
Pont úgy mondják, mintha lenne olyan csikkzsebből kirántott szabályozás ami mindenkinek egyformán tetszik.
Nagyon elszomorítottál.
Már abban bíztam VÉGE.
Akik ezt kitalálták, nem kelnek korán, nem kell pici gyereket hajnalban óvodába, bölcsődébe kelteni, nincsenek pl. tehenei, nem kell fejni időben, lakásban tartott kutyát új időpontra átszoktatni, stb. Az eü. hatását már nem is említem.
További ajánlott fórumok:
- Az óraátállításnak szerinted van értelme?
- Téged megvisel az óraátállítás?
- Melyik időszámítás volt az "igazi", amíg nem kezdték variálni?
- Tudja valaki melyik napra esik az óraátállítás?
- Óraátállítás és csecsemők! Vasárnap hajnalban óraátállítás, Ti "átállítjátok" a babákat is, vagy minden előbb történik egy órával?
- Mikor lesz óraátállítás?