Melyik időszámítás volt az "igazi", amíg nem kezdték variálni? (tudásbázis)
Ja, itthon nálunk is:D
A munkahelyemről beszéltem:DDDD
Nálunk minden világítótest energiatakarékos, sőt ahol elegendő, led izzós.
Nappal nagyon zavaró a mesterséges világítás összes fajtája.
Mint a viccben: "jól kitoltam a szódással: 2x seggbe rúgtam a lovát, és kiengedtem 3 üveg szódáját!!"
:)))
Rajtam aztán nem spórolnak!
A reluxa télen-nyáron le van engedve és felkapcsoljuk az összes asztalilámpát:DDDD
Egyetértek!
Most néztem utána, valamikor a '70-es években találta ki ezt egy kanadai akárki, utána terjedt el a világon, nálunk először 1980. áprilisában vezették be!!
Persze akkor még nem volt Paks, jószerivel minden villamos-áramot külföldről vettünk, de azóta már rengeteget haladt előre a világ... ez az óra állítás mint "őskori csökevény" maradt itt!
jajj, még akkor vegyétek bele a vitába, hogy vajon jó-e az, hogy ebben az időzónában vagyunk, vagy jobb lenne-e nekünk, ha egy időzónával "keletebbre" lennénk? :D
merthogy ugye erről is néha szó van, hogy gmt+2 zónához kellene inkább tartoznia az országnak
Nem lenne, csak én azt hittem, mától van a normális. D
Így tiszta, így kell magyarázni!:)))))
Igy igaz !
Azóta mindig ilyenkor elvesznek egy órát ....ősszel meg vissza .....
Én, mint magánszemély hetekig megőrülök, mire a szervezetem át tud állni.
Főleg erre az óraelvonásra.
Kialvatlanság, stressz, szívinfarktus....bár úgy is túl nagy már a Föld népessége...
Éppen ez az, a háztartásoknak többe kerül, míg az állami cégek = állami költségvetés spórol!!!
Reggelente kb. egy órát nyer az állam a világítás spórolással, viszont télen, amikor már az irodaházakban kb. 3 órától kezdve egészen fél 5-ig, 5-ig villany mellett dolgoznak.... no ott spórol az állam azzal, hogy egy órával kevesebb ideig ülsz bent délután, mert reggel korábban kezdtél!!!
Télen kb 1 hétig lehet érzékelni azt, hogy reggelenként mintha világosabb lenne. Majd ez is megszűnik, ahogy egyre jobban télbe fordul az idő.
Egyébként meg a téli a valós idő.
Nyáron meg még este 9-kor is világos van. Mi köze ennek a kormányhoz,meg a munkarendhez?
A háztartások meg szerintem egy grammot sem spórolnak meg. Nyáron az emberek is más időszámtásra térnek át és nem bújnak ágyba este 9-kor.
"blablabla" = azt jelenti a kormánynak, hogy:
télen rövidebbek a nappalok, és ha a munkaidő kezdete-vége úgy van beállítva, hogy ott minél kevesebb áramot kelljen világításra használni, akkor az állami cégek, az állami pénzből gazdálkodó költségvetési intézmények működése kevesebbe kerül...
... és ha te otthon nem látsz, mivel télen elég korán sötétedik, majd a saját zsebedből fizeted azt hogy ne légy sötétben!!!
Ezt az egész "blablabla" rendszert még a rendszer változtatgatás előtt vettük át nyugattól!
A"téli" a normális.
A nap akkor kel fel, amikor...
Soha sem fogom tudni felfogni, hogy mi ebben a poén?
Tudom, egy közepesen nagy város 1 évi elektromos energia szükségletét fedezi..blablabla...
További ajánlott fórumok:
- Akik mostanában kezdtek bele a babaprojektbe
- Ti mikor kezdtek karácsonyi lázban égni illetve elkezdeni vásárolni?
- Akik most kezdik vagy nemrég kezdték a lombikot!
- Mi a véleményed az óraátállításról? A téli vagy a nyári időszámítás maradjon?
- Mivel lehetne jobb ízűvé variálni a fogyasztó káposztalevest?
- Mikor állítjuk át az órát téli időszámításra 2008-ban?