Mi a tapasztalatod kókuszzsírral való sütéssel/főzéssel? (tudásbázis)
Haj-, bőrápolásra csak a hidegen sajtolt extra szűz olajok jók, a kókuszolajnál is ezt keresd. Nagyon kellemes kókuszillata kell hogy legyen, különben tényleg "csak" sütéshez/főzéshez használható az a kókuszolaj, amelyiknek nincs kókuszillata.
Ha engedik, beírom: VCO Bio Kókuszzsír/olaj Szűz, ezt keresd, ha nálatok nem kaphat6ó, írj privit, segíthetek...
Minden olaj, amit testápolásra, hajápolásra használsz, hidegen sajtolt legyen, erre figyelj!
Talán drágább, mint a finomított olajok, de olcsóbban jössz ki, mint ha megvennéd a méregdrága bio tusfürdőket, testápolókat, hajsamponokat/balzsamokat stb., amiknek ráadásul csak töredékük az ápoló hidegen sajtolt/szűz olajok, a többi csak "körítés".
Tényleg jó, egészséges, csak egy baj van vele, hogy ahhoz, hogy mindenhez használjam, nos hát az én pénztárcámnak kicsit drága.
Házizsírt használok pl. pörkölthöz, gulyáshoz, halászléhez stb.
Persze, használom a kókusz zsírt/olajat is, pl. mint írtam, palacsinta sütéshez, vagy van Tefal ActiFry sütőm, abba elég egy mérőkanálnyi (kb. 10 ml-nyi) olaj, ha abban sütök húst vagy krumplit, szintén kókuszzsírt használok.
Sziasztok!
Én január eleje óta csak ezt használom sütésre és főzésre is. Mindenbe ami zsiradékot kíván.Egyáltalán semmi negatív dolgot nem tudok mondani a felhasználásánál. Nem tapasztaltam mellékízt, vagy idegen szagot. Tényleg nagyon jó!
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne egészségesebben étkezni.
Pusz
Én sütöttem palacsintát, kókuszolajjal megkentem a serpenyőt egy szilikonos ecsettel. Hát, nem volt palacsintaszag az egész lakásban. és nagyon könnyű lett a palacsinta tésztája.
Rántást is készítettem vele, valamint sűlttojást is, húst még nem sütöttem, de tervezem.
További ajánlott fórumok:
- Csillagjegyekkel való tapasztalataim
- Használ valaki kókuszzsírt?
- Hol kaphatok kókuszzsírt?
- Hiperinzulinémia és inzulinrezisztencia esetén lehet-e kókuszzsírt vagy pálmazsírt használni?
- Valaki próbálta már a kókuszzsírt vagy a kókusz olajat? Tényleg lehet vele fogyni?
- 250 g kókuszzsír, hány ml olajnak felel meg?