Használ valaki kókuszzsírt? (beszélgetés)
Sütéshez, és süteménybe.
Arc és kézkrém helyett, mert száraz a bőröm. Nagyon hamar felszívódik.
Csak ajánlani tudom.
Én innen rendeltem.
Én is használom mindenre !
Eszem , kenem , főzők vele , hajpakolás , lábápolás kézkrém helyett .
Nagyon hatásos .
Szeretem
Szia !
Én használom a kókuszzsírt szépségápolásra,azt amit sütéshez-főzéshez is lehet .
-Tenyerembe teszek egy kis zsirt , egy kis sót és leradírozom vele az arcom ,kezem ,testem (vízes bőrre) Isteni puha utána és szép a bőröm !!!!
-a hajamra úgy használom ,hogy copfba kötöm a hajam , acopfomat bevizezem és teszek rá kókuszzsírt ,alufóliába betekerem a copfom és 1-2 órát így elvagyok .Hajvégápolásra kitűnő !! Én simán kitudom mosni a hajamból,nem zsíros tőle a hajam . Szuper szeretem !!!
Ezt találtam a kókuszzsírról,én használom a hajamra az étkezési kókuszzsírt.
A kókusz húsából préselt nyersolajat tisztítják, szűrik, szagtalanítják. Az így készült kókuszolaj, tiszta, illatmentes. Nagyon jól használható sütéshez, főzéshez. A Magyar Cukorbetegek Szövetségének állítása szerint cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket. A kókuszolaj 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Fő zsírsav összetétele: Laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. Étkezési célú felhasználása mellett használható még bőr és hajápolásra. Tartósítószert nem tartalmaz. Nem hidrogénezett!
1300 Ft egy kiló kókuszzsír.
Biocity - Szeged, Mérey u. 6. (a Centrum mögött)
Hát az iszonyú drága érte, akkor már inkább jobban megéri neten rendelni és postaköltséget fizetni, nem?
Nekem ez a Barco bevált nagyon, mondjuk nincs összehasonlítási alapom más márkákkal szemben.
Ezt használom főzéshez (nincs semmi mellékíze, illata), az arcomra is kenem éjszakára, hajpakolásnak is kentem belőle :D. Nem kell hűteni, 24 fokig dermedt, felette folyékony.
Most Biot vettem, de az nagyon drága :(
Bőrápolásra a szüzet, evésre a szűrtet ajánlották, de a 2 kg 7900 ft volt.
Egyébként ti hol vesztek kókuszzsírt??
Nem nagyon ismerik itt a bioboltok. :(
Azt mondták, hogy kell hozzá hűtő és az nekik nincs.
A Pálmazsír az nem ugyanaz, mint a kókuszzsír.
Vagy tévedek??
Tulképp igen.
Gold Pack a márkája.
Kétliteres fémdoboz, fehér zöld színű.
Próbáltam róla képet keresni a neten, de nem sikerült sajna...
Nem emlékszem, hogy mennyibe került, de azt tudom, hogy nem volt vészesen drága...
Nyilván többe, mint a napraforgóolaj, de szerintem megéri.
Bár igaz, én nem sűrűn sütök bő olajban dolgokat.
Elég régóta használom, de nem sokat, mert alig főzök olyat, amibe kéne...
Amúgy otthon van olyan fajta, ami nem is olyan drága... Fritőzolaj néven fut de 100%os pálmazsír.
Szia! Elég drága ahhoz, hogy lecseréljem az olajat erre. Persze, ha tényleg igaz, amit írnak róla, akkor ez nem számít. Könnyen emészthető, erősíti az immunrendszert, jó a cukorbetegeknek, baktérium; vírus és gombaellenes hatása van, segíti a fogyást, a bőrre és a hajra és jó hatással van... és még sorolhatnám.
Mióta használod?
Semmilyen íze nincs. :o)
Leginkább az a jó benne, hogy nem lesz olajszagú az egész lakás, ha sütsz valamit...
Ráadásul szerintem az ételnek is jobban megmarad a saját íze.
Pl. sültkrumplinál én nagyon érzem a különbséget.
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- Hol kaphatok kókuszzsírt?
- Mi a tapasztalatod kókuszzsírral való sütéssel/főzéssel?
- Hiperinzulinémia és inzulinrezisztencia esetén lehet-e kókuszzsírt vagy pálmazsírt használni?
- Valaki próbálta már a kókuszzsírt vagy a kókusz olajat? Tényleg lehet vele fogyni?
- 250 g kókuszzsír, hány ml olajnak felel meg?