Mi a neve: kakaós piskóta, lekvárral kenve, tetején sült tojáshabbal? (tudásbázis)
Majdnem olyan, mint a noi szeszely, csak az nem piskotaalap; de igy is elmegy :)
rossz nem lehet, ha minden benne van.
Attól még ugyanúgy lehet néger kocka.Nem mindenki szereti azt a gőz fölött felvert tojáshabot rajta,valaki úgy készíti,hogy a felvert tojáshabot rápirítja a sütőben,miután összerakta a sütit.
Én például a Rákóczi túróst is úgy szeretem,ha rá van pirítva a hab,nem pedig úgy,hogy gőz felett felverni és csak rákenni.Mert van,aki így csinálja.
Akkor ezek szerint nincs külön neve:)
Azt hittem van, csak én nem tudom mi az:))
Köszi a segitséget
Az biztos, hogy a tojásfehérjét majd akkor kell rátenni, ha megsült a tészta, mert azzal már csak kb 10 percig kell sütni/szárítani, míg a hófehér hab megbarnásodik.
Hasonlót szoktam csinálni, ha kimaradnak a tojásfehérjék. Felverni porcukorral, rákenni a megsült piskóta tetejére, és visszatenni a sütőbe.
Olyna sütit akarok csinálni mint a néger szelet, csak nem gőz fölött kikavart fehérjével hanem sült tojáshabbal és a a hab meg a tészta között kenve lekvárral.
Mamám csinálni régen ilyet, de nme találom a receptek között. Tudja valaki mi a neve????
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf?
- Miért állt össze a habarás csomókba a meggylevesem tetején?
- A tökéletes piskóta?
- Miért esik össze a piskótám?
- Miért esik össze a piskótám, miután kiveszem a sütőből?
- Kis linzer sütemény, középen lekvárral vagy gyümölcs zselével. Mi a neve? Esetleg valaki tudja a receptet?