Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között? (tudásbázis)
Szia öregnéneőzikéje.
Köszönöm a válaszodat, megnyugtató.
Üdv. B.I.
Kedves Ildikó, megnyugtatlak: napi 0,5 mg xanax életfogytiglanig való szedése sem nevezhető függésnek.
Hogy ez a csekély mennyiség is képes megnyugtatni, az is inkább lelki, mint testi dolog, az általános szedési norma ugyanis napi 3-szor 0,5 mg, és ez még mindig mesze nem függés akkor sem, ha ezer évig így szeded, sosem emelve a napi adagot.
Az elmaradhatatlan megjegyzés a végére: mivel nem vagyok sem áter sem szakember, a véleményem csak és kizárólag saját tapasztalatokra épülő magánvélemény, semmi egyéb.
Sziasztok!
Én 18 éve szedek reggel 1 szem 0.5 xanaxot.Igen hozzá lehet szokni, ha nem veszem be - volt már olyan, hogy elfelejtettem - akkor 11 körül rám jön a szédülés.Amikor elkezdtem én is azt éreztem, hogy jön az infarktus. Az utcán menve úgy éreztem dölnek rám a házak. Nehéz letenni a gyógyszert. Nekem is pajzsmirigy alul működésem van.Nem adok tanácsot senkinek, mert mindenki érzi szerintem, hogy, hogy jó. Én szerintem már függő vagyok és maradok is 6o évesen. Sajnos problémák mindig vannak mindenki életében. Ha ez a megoldás én elfogadtam és szedem.Mindenkinek javulást kívánok, és úgy és annyit szedjetek, hogy jól érezzétek magatokat. Üdv. Batisz Ildikó
Az egyik rövid ideig hat, az SR pedig nyújtott hatású.
A Xanax hangulatjavító, a Rivotril feszültségoldó.
Súlyosabb esetben a Rivotril adagolása reggel-délben 1-2 szem, a Xanaxé pedig reggel 1-délben 1, este nagyon rossz hangulat esetén 2 tbl. De ezt mindig a szakorvos határozza meg.
Óóóó...hát most rohadtul megijedtem tőled!!!!!!
Odacsapsz az asztalra, te hígagyú???
Ja, tisztán látszik, mennyire jól érzed magad!!!!
Te Isten!!!!!!!
A BZD az a Benzodiazepin rövidítése, ez a hatóanyag neve, ilyenből áll a Frontin, Xanax, Helex és még pár készítmény.
A Rivotril hatóanyaga jól tudom Clonazepam.
Ezeket egy laikusnak nem kell tudni, én is csak onnan csipegettem fel hogy eü-s vagyok, pluszban nagyon sokat olvastam a témában, mert érdekel.
Szia!
Mi az a bzd?
Nagyon jól aludtam,kipihenten ébredtem.Azt hiszem maradok ennél a gyógyszernél.
Az SR megjelölés a sustained-release szóösszetétel rövidítése, ami elnyújtott felszívódást jelent.
Mindkettő nagypotenciálú benzodiazepin, csakúgy mit a Rivotril.
Szia, hát akkor Te a másik csoportba tartozol, éppen a rokon topikon írtam a Te hsz-edre az előbb hogy van akinek ez, van akinek az.
Nekem csakis a bzd hat, a rivó nem.
Sziasztok!Új vagyok, és férfi.
Ide is írok, bár ez is álló fórum.Szeretnék beszélgetni olyan emberekkel, akik ilyesfajta gyógyszert szednek.
1,5 és szeptemberben kezdtem 0,25el, és emelte a doki bár szt kár volt. De lecsökkentettem és rosszab volt . pm alulműködés miatt szedem..
köszi
nagyon lassan kell lecsökkenteni,, bár én többet szedek sajnamint te. De csak féllel csökkentettem, és éjszaka remegésre ébredtem...
0,25ös a xanax?
További ajánlott fórumok:
- Olajozás csecsemőknél. Mi a különbség a paraffin olaj, és a sima olaj között amit a babákhoz használunk?
- Sima Dalacin és Dalacin C antibiotikum között nagy különbség van?
- Mi a különbség a csíráztatni való magok és a sima magok között?
- Ámorakác és sima akácméz között mi a különbség? Tudja valaki?
- Mi a különbség a bordmenta és az üzletben kapható sima menta között?
- Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között?