Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a különbség a csíráztatni való magok és a sima magok között? fórum

Mi a különbség a csíráztatni való magok és a sima magok között? (tudásbázis)


9. qwert1234 (válaszként erre: 8. - 55Judit)
2021. jan. 14. 21:18
Köszönöm :)
8. 55Judit (válaszként erre: 6. - Qwert1234)
2021. jan. 14. 20:46
Én használok bio hajdinát. Bátran csíráztassad. Én csíráztatom, majd aszalóban megszárítom, így sokáig eláll, és nyersen is fogyasztható. Csíráztatás nélkül csak hőkezelve szabad fogyasztani.
7. globus (válaszként erre: 6. - Qwert1234)
2021. jan. 14. 20:31

Elvileg lehet pörkölt, mert az csak hőkezelés... szerintem.

Igen, gugli szerint létezik bio pirított tökmag, ez csak példa.

2021. jan. 14. 20:28

Köszönöm a válaszokat :)


És mondjuk a bio hajdina? Elvileg annak sem szabadna csávázva, vegyszerezve vagy pörkölve lennie. Vagy mégis?

5. globus (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2021. jan. 14. 16:04
Az ültetni, vagy csíráztatni való magok nincsenek csávázva, vegyszerezve, és pirítva, pörkölve sem.
4. tumbo2 (válaszként erre: 2. - Tumbo2)
2021. jan. 14. 15:55
ja,a krumplit összekevertem,annak csírázni kell,ha elvetjük.
3. df1e1c376c (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2021. jan. 14. 13:23

Azon kívül, amit Tumbo írt, amit főzésre árulnak, abban több lehet a törött szem, amit ki kell válogatni, mert különben rohadni kezd. Ha kifejezetten csiraztatasra árulják, nem illik ilyenekkel lenni közte, vagy nem soknak.

Vannak bazi drága márkák, amiket válogatni sem kell. De szerintem azok nem érik meg szerintem. Nem nagy cucc válogatni pár perc alatt.

2. tumbo2 (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2021. jan. 14. 10:07
a vetésre valót kezelni szokták.pl.a krumplit csírázás ellen,amit megenni nem szabad,attól betegedtek meg sokan.sokat csáváznak,talán a kártevők ellen.nem kell bionak lenni,persze,ha hozzájutsz.én kértem fél kiló búzát a magtárostól,azt csíráztattam.na ebbe ne bonyolódjunk bele,menj el egy bioboltba,ahol százszoros áron kapod meg,amibe egy kiló búza kerül.
2021. jan. 14. 09:44
Azt tudom, hogy ha valamit csíráztatni akarok, pl hajdinát, hogy nyersen is ehető legyen csak bio magokkal lehet. Na de ha bio hajdinát veszek azt csíráztathatom vagy erre kifejezetten csíráztatni való hajdina kell? Mi a különbség? Mivel másabb? Más körülmênyek között termesztik vagy tárolják? Én pl arra gondolok, hogy a liszttel ugye stennyeződve szoktak lenni pl e colival, ami hőkezelés hatására csökken, de a csírákat nem hőjezeljük, ezért ezeket a magokat talán máshol tárolják, hogy ne fertőződjenek? Vagy hogy kell ezt elképzelni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook