Mi a különbség a P.Cola light és a C.Cola light összetételében? (tudásbázis)
A bubik engem is zavarnak, ha túl sok, ezért kiskanállal kicsit ki szoktam keverni belőle. Viszont most tanácstalan lettem, hogy szabad-e inni vagy nem? Nehezen tudnék lemondani róla.
Az édesítőszer egyébként szerintem sokkal jobb, mint a cukor, de ha te is Update-zel, akkor ezt tudok. Egyébként sikerült vele fogynod? És még csinálod vagy feladtad?
Én amikor update-vel fogyiztam a c.-t ittam...és semmi bajom nem volt, bár sokan azt mondják ami light az csak rossz lehet mert aszpartám vagy mi található benne meg a guárgumi...
Én nagyon szerettem, csak a buborékok nagyon bántották a torkomat...
Egy dietetikus válasza az update honlapról:
"A Coca cola light valóban 1- es kódú volt és 3-as lett, aminek nem más az oka, mint az, hogy egészségtelen. Kalória alapján valóban egyes viszont a benne lévő foszforsav és tartósítószer, aroma tartalom miatt soroltuk át 3-as kódba. A pepsi termékek szintén 3-as kódba tartoznak. "
Még mindig nem értem! Elmentem a boltba és vettem egy Pepsi Light-ot. Összehasonlítottam az összetételét az itthon lévő CocaCola light-al és teljesen egyezőnek találtam. Mindkettő az alábbiakat tartalmazza: víz, szén-dioxid, karamell szinezék, aszmaprtam és aceszulfám-K édesítőszer, foszforsav, nátrium-citrát és koffein aroma.
Mindkettő cukormentes és 100ml-ben kevesebb, mint 1 kcal van. Akkor mégis miért fogyasztható a Pepsi, amíg a Coca az Update szerint nem?
Nem lehet, hogy elírás? Mindegy majd felteszem a kérdést az illetékesnek a honlapján is, hátha kapok rá valami magyarázatot. Azért mindenkinek köszike.
szóval önmagától nem hízlal,hiszen nincs kalóriatartalma.
Csak étvágyat csinál.
én tudom miért!
Az aszpartam és hasonló vegyületek étvágyfokozó hatásúak, ezért keverik például disznók tápjába. Többet esznek tőle, hamarabb felhíznak.
Nem vicc.
Ezért került más kategóriába
Sziasztok!
Csak azért érdekelne, mert most olvastam el az Update könyveket és némi ellentmondást véltem felfedezni ezzel kapcsolatban. A második könyvben még mindkettő a reggeltől-estig fogyasztható kategóriába tartozott, a harmadikban viszont a C.Cola ligh átminősült a hízlaló termékek sorába és nem igazán tudom az okát. Mivel én az utóbbit fogyasztottam idáig csak annak az összetételét tudtam megnézni a flakonon, a másikét nem tudom. Azért köszi a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- A média, a fogyókúra, a light cola és az aszpartam tették tönkre az életem!
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Kozmetikumok összetételének magyarázata
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mi a különbség a Coca-cola light és a zero cukor változat között?