Mézeskalácssütés (beszélgetés)
Linzer
20 dkg liszt
Fél tasak sütőpor
10 dkg cukor
Vanília cukor (szemre, sose méregetem)
Fél citrom leve, én kevés héjat is belereszelek
12 dkg puha margarin
Mindent egybe beleteszek a dagasztógépbe.
3 adag minimum kell nálunk. Linzerkarika, isler, állatfigurák.
Azt hittem, hogy csak én csinálok vmit rosszul.
Megnyugodtam, hogy más is van ilyen cipőben
Nagyon szépen köszönöm még egyszer mindenkinek a szuper recepteket.
Végül amit elkészítettünk:
1 kg liszt
3 kk szódabikarbóna
30dkg porcukor
250ml méz
3 tojás
30 dkg vaj
1 tasak mézeskalács fűszer
1 órát pihent a hütőben
Próbálkoztunk 2 db nagy emberformával de mindig elszakadt akárhogy próbáltam óvatosan a tepsibe tenni így maradtunk a pici formáknál. Így 8 tepsi lett.
Ez nagyon tuti recept, azonnal puha, illatos és nagyon finom:
Narancsos linzer. Ha vársz estig, otthon van a mézeskalács, leírom. De meg is van:
6 tojás
fél kg kristálycukor
1 csomag őrölt fahéj
2 ek kakaópor
25 dkg olvasztott Rama
1 teáskanál szegfűszeg
1 kis üvegcse rumaroma
6 cl víz
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
20 dkg olvasztott méz
1 cs. szalalkáli
1 tk szódabikarbóna
Ezt hatalmas tálban összekevered, végül bele 1 kg lisztet.
Ragacsos lesz, 24 óra hűtőben állni, majd egyszerre 1/4 része a táblára, kisujjnyira nyújtva szaggatni.
Peremes tepsibe vizet teszel a sütőbe, amikor gyöngyözik, a sütőpapíros tepsire tett kalácsokat berakod sülni, 12 perc erős tűzön.
Ha a víz elfogy alóla, pótolni kell!! Azonnal és sokáig puha.
Mi a héten megsütöttük a gyerekekkel, ugyanezt a receptet használtuk, 2/3-adaggal. A felét már be is nyomták 😂
A linzert akarom még a héten megsütni, már begyúrtam tegnap, hűtöben áll a tészta. Azt is a kicsik segítségével szoktam.
Nagyon szépen köszi 🙂
Nekem sosem volt szép vagy hangulatos karácsonyom gyerekkorban. Ezért szeretnék a lányaimnak hagyományt teremteni
Én is ugyan ezt a receptet sütöm! 😀 De meg szoktam felezni a mennyiségeket, nekünk ez így rengeteg lenne.
December első napjaiban szoktam sütni, mert mégiscsak december már végre, és lehessen hangolódni 😋🎄, meg legyen mit rágcsálni, aztán karácsony előtt egy héttel kb, azokat már ki is díszítem, pár db kerül a fára is majd. :)
Jó sütögetést és hagyományteremtést nektek!
Sziasztok!
Szeretnék új hagyományt teremteni lányaimmal, még jobban karácsonyra hangolódni. Első mézeskalácsunkat fogjuk sütni.
A kérdésem elég buta 🤦♀️ de Ti mennyivel karácsony előtt szoktátok megsütni? Van jól bevált receptetek?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje
- Fincsi mézeskalács receptet szeretnék, ki tud ilyet?