Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mellrák esetén, műtét után mennyi idővel alakulhat ki áttét? fórum

Mellrák esetén, műtét után mennyi idővel alakulhat ki áttét? (beszélgetés)

8. Myra
ma 18:30
Nem feltétlenül kell kialakulnia áttétnek. Nem tudom milyen az étrended, de azzal sokat segíthetsz, hogy ne legyen áttét.
ma 17:47

2003-ban én is érintett voltam.

Kitartást kívánok és sok derűt! Minden rendben lesz.

ma 17:33
2014ben lettem műtve. Pozitivan, nem sokat gondolni rá. Nehéz, nagy on nehéz.
5. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - BRRebekka)
ma 17:20
Kérj segítséget a lelki feldolgozáshoz, és hogy hogy kezeld ezeket a gondolatokat. Érthető hogy félsz, de nagy eséllyel feleslegesen és ez meg fogja keseríteni a további életedet.
ma 17:02

Nagyon hasonló kezeléseken estem át 2017. márc. - 2018. márc. végig, mint amit írtál. Bal mell R5 diagnózissal. 4 kemó + teljes eltávolítás + 4 kemó + 30 + 10 sugárkezelés. Mindezek lakóhelyemhez képest 30 km (2x) távolságra. Személygépkocsival párom fuvarozott, és várta meg a kezeléseim végét.

Kezelések vége után lakóhelyem onkológiai gondozójában vettek át. Első évben n.évente jártam felülvizsgálatra, fél év után a hormontabletta szedését saját felelősségemre abbahagytam, mert nem éreztem magam jól hatásaira. Pont hasonló gondolataim támadtak mint amit leírtál. Előtte soha nem volt olyan képzetem, hogy nem gyógyulhatok meg, ÁTTÉTEIM IS LEHETNEK MÁSHOL a testemben! Orvosom tudomásul vette a gyógyszer elutasítását. Azóta évente járok felülvizsgálatra, tumormarker vizsgálat, hasi-ultrahang vizsgálat, mellkas-röntgen amiket elvégeznek, és minden eredmény negatív. SEMMI JEL NEM MUTAT ÁTTÉTRE!!!! Eltelt hamarosan 7 év a kezelések befejezésétől, jól vagyok, persze nem úgy érzem magam, mint ha a fenti történések nem lettek volna. Éveim szám is pont ugyan ennyivel nőtek, mára elmúltam 70 éves. Létezik pszihiátriai tanácsadás olyan esetre, mint a tied, érdeklődj orvosodnál, fog tanácsot adni!

Én azt tanácsolom Neked, ne aggodalmaskodj fölöslegesen, az biztosan nem tesz jót! DE: SOHA NE LANKADJON AZ EGÉSZSÉGEDRE FORDÍTOTT FIGYELMED!! NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET és NYUGALMAT kívánok, ha szorongsz, idegeskedsz az biztosan nem tesz jót......üdvözlettel....

ma 16:41

Nem szabad ezzel kelned, és ezen agyalni. Átestem 2 műtéten 6 kemón, 25 sugarat kaptam, és 17 herceptint, 5 év gyógyszer szedés, de a félelem nem visz előre. Engem 3-szor küldtek MRI vizsgálatra, mert a gerincemnél láttak valamit, rákérdeztem lehet- e áttét, mondták igen, de akkor mondtam, gyerekként már gondom volt a gerincemmel, és kezeléseket kaptam(most is fáj)ennek, ja nem áttét volt, azóta eltelt 11 év.Azért azt látom, sajnos vannak akiknél kialakulhat, de ezt jelzik a kontroll vizsgálatok, melyekre fontos elmenni. Nekem is egy fejfájás, és azt mondtam agy daganatom van, de nem, éld úgy az életet, mint egy egészséges nő, hidd el könnyebb lesz!

Jó egészséget kívánok!

ma 16:36

Kedves Rebeka!

Budapesten a Kékgolyóban szokott lenni pszichológus, pszichiáter segítségével beszélgetés.

Nem tudom hol műtöttek, de érdeklődj, ott van-e, mert az aggódás is okozhat problémát.

Teljes felèpülést kívánok Neked!

ma 16:08

Mellrákkal diagnosztizáltak január végén. Februárban elkezdődtek a kezelések.

Kemoterápiás kezelések után lecsökkent annyira hogy meg tudták műteni. Eltávilították a mellem és az azonos oldali hónalji nyirokcsomókat. Szerencsére a szövettanom nem lett rossz, a kemoterápia nagyon sokat segített. Sugárkezelést kaptam a kiújulás megelőzése végett, és tablettás kezelést is elkezdem szintén kiújulás megelőzés miatt. Október 7-én volt a műtétem. A szövettant meg kellett várni, sugárkezelést kaptam december 6-tól december 30-ig. Jövő héten indul a gyógyszeres kezelés.

Szerintetek ennyi idő alatt kialakulhat valahol áttét vagy ahhoz több idő kell?

Nagyon rettegek ettől, szinte pánikszerűen rettegek ha már kezd fájni valahol pl fejem vagy bárhol. Állandóan ezzel kelek és fekszek, már szinte attól fájdul meg a fejem hogy emiatt pánikolok. És ilyenkor azt hiszem agydaganatom van.

Szerintetek hogyan lehet leküzdeni ezeket a félelmeket?

Képalkotó vizsgálatokra sem mehetek állandóan mert az is szgárterheléssel jár, azok is pár havonta vannak. De nem tudok túllépni ezen. Valaki volt már hasonló helyzetben, hogyan lehet ezt feldolgozni?

Orvosaim szerint ilyen gyorsan nem terjed tovább. Bár tudom minden előfordulhat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook